5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#3878 -
nibron #3877 az idézetek szerint nekem szerettél volna válaszolni.:))
a személyes tapasztalatom alapján inkább megfordítanám a dolgot. európában sokkal könnyebb érvényesülni, mint mo-n. sokkal tisztábbak a szerződések, egyszerűbb a számlázás/likviditás meg úgy általában minden. nincs probléma az uniós adatbázissal, megfelelően vannak feltöltve, itthon meg állandóan veszekszünk a nav-al, hogy nem adót csalni szeretnénk, hanem nekik hiányzik az uniós partner. a partnerek általában betartják a szabályokat. ha megnézzük a mostani kintlévőségünket, ha tippelnem kellene kb. 80%-a keletkezik magyar ügyféltől, a többi csak a külföldi partner és ebből még lejön ugye az, ami lejárt még nem folyt be, de befog. viszont a magyar ügyfeleink vannak abszolút kisebbségben (tipp: 35-65%). külföldi cégekkel szemben nem jellemző a "pénzbehajtás", magyar cégekkel szemben rendszeres. tény, hogy nehezebb külföldön a ténykedést elkezdeni, de ha elindul sokkal egyszerűbb. és ez nem csak az unióra vonatkozik. viszont a magyar állammal sokkal több problémánk van, amikor külföldre dolgozunk. annyira bonyolult pl. a számviteli törvény, hogy egy németnek képtelenség elmagyarázni, hogy miért néz ki egy neki készült számla úgy-ahogy. vagy, hogy miért nem használunk mo-n előleg/végszámlát, miért nem működik a folyamatos teljesítés és még sorolhatnám.
egy kis sztori, ha már folyamatos teljesítés: mo-n no meg az egész világon a folyamatos teljesítésű számlákat többnyire előre kifizettetik. ezek mögött szinte kizárólag szolgáltatások vannak. egy példa: a szemétszállítást előre kifizeted, hogy elhordják a szemetedet. de nap mint nap találkozol vele, annyira gyakori (pl. az interneted is valszeg így fizeted). 2 évvel ezelőtt nagyon okos kormányzati komák kitalálták, hogy ezzel rengeteget lehet csalni (azt nem tudták megmondani hogyan), és különben is bonyolult. kiötletelték, hogy számlázzuk ezt úgy, mint a normál számlákat (tehát teljesítéskor/után). mondhatni, hogy tök jól megalkották a szabályrendszerét, elfogadható volt. volt azonban egy kis bibi. mégpedig az, hogy az eddigi ügyviteli menetben előre állítottuk ki a számlákat, ezután viszont utólag számlázunk. tehát az átállás alatt a cégeknek nem lesz bevételük. a mi cégünknél a legkisebb számlázási ciklus 3 hónap, tehát túl kellett volna 3 hónapot élnünk. érthető módon a pénzügyi vezetőnk helyből agyfaszt kapott. mivel a mi cégünk nem ügyvitelben utazik, ezért megkértük a könyvelésünket végző céget, hogy valahogy oldjuk meg, mert ez a bevételkiesés a teljes éves bevételünk negyede. és ezt egy akármennyire stabil cég megérzi. a vége az lett, hogy az adóhatóságtól néhány előadó, néhány érintett cég képviselője, és a könyvelőink összeültünk a konf.termünkben. levezettük az adóhatóságnak, hogy ezzel az intézkedéssel, miként vágnak haza néhány ezer céget, meg amúgy mellékesen a komplett költségvetést (mert ugye ha én nem számlázhatok, abból az államnak sincs bevétele). és nem értették mi a bajunk, hiszen ők csak egyszerűsítettek. már én (semmiféle pénzügyi és ilyen irányú végzettségem sincs) próbáltam elmagyarázni táblán lerajzolva, hogy mi a gond. kb. 4 órányi küzdelem után felfogták, hogy mi a gond. annyit mondtak, hogy "hűha erre senki sem gondolt" és elviharzottak. ez volt március környékén, július 1-én lépett volna életbe a törvény. aztán történt még pár ilyen "értelmes" dolog, viszont eddig mi kitaláltuk, hogyan ne menjünk csődbe. teljesen legális volt, de rohadt bonyolult. közeledett a június vége, még mindig semmi eredmény. azután 28-a környékén az egyik fideszes képviselő a parlamentben javasolta, hogy halasszák el a bevezetést. aztán pár hónapra rá úgy döntöttek, hogy hatályon kívül helyezik az egészet.
tehát hiába dolgozol biztos pozícióban, tutkó fizetéssel, stabil cégnél, elég egyetlen rossz döntés, és kalap-kabát. na most ez csak egyetlen példa volt, tudok még jó pár ilyet, és én még csak nem is ezzel foglalkozom. illetve nem ezzel kellene. -
nibron #3876 ez a cég amelyikről szó volt, a rendszerváltás előtt 1 évvel alakult (89-ben), részben közigazgatási igényeknek köszönhetően. tisztán magyar tulajdon, még a külföldi telephelyeink is. kis cégből nagy céggé vált, főleg a közigazgatásnak köszönhetően. mi ennek megfelelően igyekeztünk teljesen kiszolgálni őket, aszerint alakítva a profilunkat, követve a jogszabályváltozásokat, stb. sokkal nehezebb ezekkel az intézményekkel dolgozni, mert azért az kimondható, hogy a szakmailag hozzáértő embereket felszívták a versenypiaci cégek, ezért a közig.ben ott maradtak a gyengébben teljesítők. folyamatosan képezni kellett őket és azért, hogy flottul menjenek a dolgok, a cégünknek is elég erősen rá kellett állnia. a politikával nem is volt soha gond addig. az viszont hideg zuhany volt, teljesen váratlanul érintett minket. egy csomó cég azért nem pályázott, mert tudták, hogy mienk ez a meló. azután nem elég, hogy megszűnt ezen az oldalon a bevétel, hanem még kiadásunk is keletkezett, mert teljes kiszolgálást ingyen fenn kellett tartani. tehát elég gyorsan át kellett alakítani a céget. szerencsénkre ez sikerült sőt végeredményben nagyon jól jöttünk ki belőle. -
#3875 Összesen vagy 3 órát játszottam vele, így mély véleményt még ne mtudok formálni. A 4.0 kimaradt, a 3.4-hez hasonlóan még nem terheltem a progit, így ezzel sincs tapasztalatom. 1 hónap x-plane 11 után, olyan mintha sínen mennének a repülők. :-D A valósággal már össze se hasonlítanám. :-D -
#3874 Igen, ebben teljesen igazad van!
Bár erről az az én véleményem, hogy járunk ide kb 20-an! Abból a hozzászólások alapján 15:5 arányt gondolnék az ellenzék javára!
Amennyiben van olyan társunk aki nem biztos a helyes irányban és ezek a sorok olvasása után elkezd bármiben is kételkedni majd utána jár és megbizonyosodik arról, hogy át van verve, már megérte ez a kis "vita" ill eszmecsere!
Kihangsúlyoznám még egyszer, hogy örömmel vitatok meg számokat, tényeket! Csak sajnos egyenlőre magunk vagyunk... -
Nyiri #3873 Én ilyen okok miatt elvből nem dolgozok olyan cégnél akinek magyar tulajdonosa van és bármilyen okból függ a kormánytól mármint a közigazgatás emlőin lóg. Nem akarok olyan cégnél dolgozni, ahol a cég likviditása függ attól hogy ki van kormányon itthon.
"stabil pozícióban érzed magad a munkahelyeden?"
igen
"érzel akkora stabilitást a fizetésedben, hogy felvegyél 25-30 évre hitelt?"
igen, bár ez sokkal összetettebb kérdés. Sok ember a jövő hétre nem gondol nem, hogy mi lesz 20 év múlva így simán belevág bármibe
"miért kell bizonyos időszakokban egyre sűrűbben úgy nyilatkoznunk, hogy "negatív kormányzati intézkedések miatt nem kivitelezhető"?
Én egy közgazdaságtani előadáson hallottam egy külfödi kollégától, hogy aki ma Magyarországon nem képes legálisan céget üzemeltetni úgy hogy profitot és stabil likviditást tartson fent az nem életképes az európai piacon sem. Ez van. Nem kell minden cégnek talpon maradni. Lehet ezt sok mindenre fogni, de legegyszerűbb a kormányra. Emellett a Mészáros kft persze kiemelkedően nyomva van, de a kormányra fogni cég sikertelenséget az nem helytálló.
-
nibron #3872 nézd, alapvetően nem az emberekkel van a gond. inkább azzal aki(k) tudatosan kihasználják ezt, és erre építenek. erre azért van passzus a btk.-ban több is, úgy látszik politikára nem vonatkozik. szóval azok a szar alakok, akik látván az emberek kiégését/beszűkülését/elesettségét gusztustalan módon kihasználják.
hont: a média az egyik legjobb eszköz az ige hirdetésére. az egyik kollégám édesanyja (70 év körüli), jó pár évvel ezelőtt, amikor a híradóban tulajdonképpen csak a gyilkosságokat meg az ilyen kategóriájú híreket adták, egy idő után úgy döntött, hogy ő aztán ki nem megy az utcára, mert magyarországon elszabadult a pokol. pedig csak az volt a baj, hogy nem informálódott máshonnan és azt hitte, hogy csak ez történik a világban. és amúgy nem volt hülye (több nyelven beszélő ny.közgazdász), az ő szemszögéből simán meg lehetett érteni a dolgot. kapott internetet, laptopot, beállítva a nagyvilágra és simán meggyógyult.
sajna az emberek lusták vagy fáradtak normálisan informálódni, a tv meg állandóan megy, elég egyértelmű az eredmény.
érdekes, hogy itt politizálunk, a fórummal kapcsolatos dolgokat meg priviben intézzük.:)) -
#3871 Esetleg amennyiben használ valaki 7820X-t ill LGA 2066 platformot P3D hez leírná tapasztalatait?
Gondolkodok a cserén és megerősítést várnék... -
Nyiri #3870 Én ilyen okok miatt elvből nem dolgozok olyan cégnél akinek magyar tulajdonosa van és bármilyen okból függ a kormánytól mármint a közigazgatás emlőin lóg.
Nem akarok olyan cégnél dolgozni, ahol a cég likviditása függ attól hogy ki van kormányon itthon.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.12.20. 09:57:30 -
#3869 Igen, így van! Ennyire profin még egyetlen kormány sem tudta manipulálni az embereket! És ez kétségbe ejtő!
Rendszeresen teliplakátolják az országot sokmilliárd forintért egy hazugsággal, és nem történik ellene semmi érdemleges...az n+1-edik stadion épül a mi pénzünkből, és senki nem kérdőjelezi meg a létjogosultságát... nyílt színen megy a mutyi, a lopás, belehazudnak az emberek képébe, és senki nem vonja őket felelősségre... kisvasút épül, egy mezei gázszerelőből pár év alatt sokszoros milliárdos lesz, és senki nem kérdezi: és ezt mégis hogy?
Nem történnek vizsgálatok, nem történnek felelősségre vonások...semmi nem történik. Csak a narancsködben úszók tapsikolnak örömükben. Az öltönyös bűnözők pedig nyíltan tömögetik szépen tovább a zsebüket, hisz látják: itt bármit meg lehet tenni következmények nélkül, nem kelll tartaniuk semmitől. Semmiféle szinten. Csak egy példa a millióból: városom fideszes polgármestere és annak helyettese tavaly ilyenkor nem-mel szavazott arra a testületi ülésen, hogy a két ünnep között a rászoruló gyerekek napi egyszeri ingyenes ételt (ebédet) kapjanak. A RÖGTÖN EZ UTÁNI napirendi pontban pedig teljesen egyöntetűen megszavazták maguknak a 6 millió(!) forintos évvégi prémiumot! Értsd: 3-3 millka fejenként! És a fidesz-többségi testület szépen megszavazta nekik! A szavam elállt mikor ezt így lehozták a városi szennylapban! És természetesen azon kívül, hogy a két ellenzéki képviselő szóvá tette (ami kb annyit ér mint falábúnak a talpmasszázs), nem történt semmi. Senki nem háborodott fel, senki nem kérte őket számon! Kiváncsi leszek, idén is meglépik-e ugyanezt...mernék fogadni arra, hogy igen.
Szóval itt tartunk. Csúszunk egyre lejjebb, ők meg gazdagodnak egyre jobban. Nem is sajnálnám tőlük, hogy közben végeznék a munkájukat BECSÜLETTEL, és picit mi is éreznénk a hatását, és évről-évre egy picit mi is kezdenénk jobban élni. De sajnos ez távolról sincs így. És belátható időn belül nem is lesz így. -
#3868 Ha így van ahogy írod - márpedig nagy valószinűséggel így van; elég csak az elmúlt nap történéseit végigolvasni itt e topikban - az nagyon szomorú. És amíg az ilyen "befogadó" emberek vannak, addig egy tapottat sem fog az ország előre lépni, marad az ami most is van: az agyak mosása, a zsebek tömése. A maradék felvilágosult pedig kétségbeesetten figyeli a partvonalról hová süllyedünk még. :(((( -
#3867 El kell ismerni! A fidesz egyvalamihez borzasztóan ért! A nagy tömegek manipulálásához. Nem kell messzire mennem, elég ha anyámat megnézem! Azt fújja, ami a médiából folyik. Aztán mikor szembesítem és érvelek, elkezdi kettesével szívni a kibaszott nikotin rudat és elkezd hebegni habogni! ilyen volt anno az Öszödi beszéd is! Rávettem hogy hallgassa végig az elejétől! Aztán jött a döbbenet! Rémülten nézett rám 2 percig! Aztán megint hitetlenkedés és az lett a vége, hogy azt mondta -ez hazugság, mert az eredeti nem erről szól a rádióban...Hozzáteszem még mielőtt elkezdi a kormányoldal, hogy nem vagyok se Fletó se DK párti! Csak a mondandót elemeztem!
Rákérdezek a cigi miért lett a duplája a rezsim alatt? Erre a válasz: A soros miatt! Kész! Totális agymosás! Borzasztóan sajnálom! :(
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.12.20. 09:23:07 -
nibron #3866 igen, amit írsz egy elég érdekes ámde szerintem nem olyan bonyolult dolog. a környezetemben szerencsére nem jelent gondot, hogy ilyen szélsőségekkel (a gondolkodás nélküli szócső már az) összefussak. munkahelyen sem jelent gondot. valószínűleg azért is, mert azokkal akikkel nap mint nap találkozom, kicsit magasabban képzettek annál a szintnél, hogy szélsőségessé váljanak. ha összehasonlítjuk a két dolgot (30-as évek meg most), akkor ott van a világválság okozta instabilitás, ami most is megvan (a 89-es politikai és gazdasági összeomlás óta sem sikerült talpraállni), kell egy "karizmatikus vezető" aki nagyon egyszerű dolgokkal, gesztusokkal reményt ad annak a rétegnek és már kész is. az eleve alacsony képzettségű "megzuhant" emberek eleve hangolva vannak a gyűlöletbeszédekre, és már nem is kell hozzá semmiféle tartalom. még az sem probléma, hogy néhány hét múlva pont az ellenkezőjét állítsa a "vezetés", ezek az emberek már azt sem veszik észre. ezért nem tudnak tartalomról, célokról beszélni és ezért nem is tudnak a kérdésekre érdemlegesen válaszolni. mert tulajdonképpen nincs is, csak cirkusz van. de hát a szélsőségesség erről szól. és ezért van az is, hogy lekomcsiznak az egyik oldalon, másik oldalon is megkapod a magadét. nekik túl egyszerű ez a világ, mert azzá tették nekik. -
#3865 Nemcsak Te meg én, szerintem senki sem találkozott még ilyen narancsossal! Ez amúgy megfigyelhető széles e interneten, különböző fórumokban, közösségi portálokon, facebook-on: felteszel nekik kérdéseket, és ha látják hogy az esetleg ellenük irányul, zsigerből lekomcsiznak - és ez még csak a legfinomabb verzió. Persze válaszolni képtelenek értelmesen. Terelnek, hazudoznak, visszakérdeznek, de semmiképp sem válaszolnak. Ez az ismérvük.
Igazából nem jöttem rá, mi mozgatja ezeket az embereket. Élni az elmúlt két ciklus alatt nem élnek jobban az tuti. Adózni se adóznak kevesebbet. Ők is látják a médiában nap-mint-nap hogy miféle bűnöket követnek el a jelenlegi rendszer "üzemeltetői"... És mindezek ellenére nem szólal meg bennük az igazságérzet, hogy "Heló...! Hát mit csinálnak ezek az országgal?! Hát mit csinálnak velünk?? Nyíltan lopnak, csalnak hazudnak!!" Ezek az emberek engem annyira elszomorítanak. Nem értem hogy lehet őket ennyire befolyásolni...hogy ennyire elvakultan, feltétel nélkül imádjanak egyetlen embert. Bár, láttunk erre ugye példát a II. világháború okán, szóval sajnos nem lehetetlen a dolog. -
#3864 Na POLTIKA OFF - csak indulatokat szul ez a legnagyobb baj az orszagg kette szakadt tok mindegy ki miatt de ahol ket ellentetes gondolkodasu nem tud mar beszelgetni mert at at csap gyuloletbe ott valami nagyon nem jo ugy hogy vagy 15 eve vagy tobb ismerjuk egymast ugy hogy pusszantas mindenkinek aki repul es szereti a repulest szamomra szar ember nem lehet :)) -
#3863 Na tudtam hogy burzsuj leszek mert draga MCP-t vettem.......igaz nem TAO penzbol meg mutyibol hanem kemenyen leadozott megdolgozott penzert....de hat ez a kutyat nem erdekliahogy engem se a politka orban gyurcsany vona es a tobbi tolvaj hazug mashol alkalmatlan ezert ment politikusnak seggfej. :) Ugy hogy flaps 5 V2 144 .......80........Rotate..........Positiv Climbing.....Gear Up. -
nibron #3862 ha szigorúan szakmai oldalról közelítem meg a kérdést akkor is felmerül bennem néhány elgondolkoztató dolog. a hi-techben tevékenykedem 2 cégnél. az egyiknél közép a másiknál felsővezetőként, mind2nél technikai oldalon. elég speciális területen ténykedünk, ezért óriási gondot jelent a megfelelő munkaerő egyensúly fenntartása. egy olyan országban ahol nemrég kimondták, hogy az emberek túlképzettek és nincs szükség annyi egyetemre. ebben még egyet is érthetnék, mert valóban ami mo-n van egyetemi képzés jelleggel, arra az iparnak tényleg nem igazán van szüksége. normális képzésre igen, mert 100 jelentkezőből jó ha 2-őt fel tudunk venni az egyik cégnél, a másiknál (sima szoftverfejlesztő cég nem annyira spec) kb. 10 az 1 az arány. és ez még nem az akik hosszútávon beválnak/megmaradnak. a másik a kivándorlás: óriási gond, hogy pont az a réteg nem tudja elképzelni az életét itt, akikre szükségünk lenne. legutóbb egy "visszacsábított" fiatal mérnökembert sodort elénk az élet, gyakornokként kellett alkalmaznunk, mert a most regnáló kormányzat olyan okosan kitalálta a visszatérőknek a "beilleszkedést/támogatást", hogy inkább büntetésnek kellene hívni. ezerrel keressük a kiskapukat, hogy rendesen állományba kerülhessen ez az ember, mert kiderült, hogy egy nagyon jó munkaerő. viszont most ott tart, hogy akár szökéssel is de elmenne innen. úgyhogy amit a kormányzat elbaszott, azt most nekünk kellene valahogy rendbehoznunk, hogy megtarthassuk ezt az embert.
tenderek,versenytárgyalások,pályázatok: az első narancsos kormányzás alatt majdnem tönkrement a cégünk, mert a bevételünk elég erősen költségvetési intézményektől függött. megpályáztatták a szegmensünket, mi bátran elindultunk rajta, mert szakmailag elég erősen nekünk állt a zászló. mégsem mi nyertünk, hanem egy olyan szolgáltató akinek semmi tapasztalata nem volt ezen a területen, és az általuk forgalmazott projekt még közel sem volt kész (magyarán nem működött). mivel azonnali "szolgáltatásváltás" történt nekünk be kellett fejezni a szolgáltatást, és a továbbiakban a nyertes cégnek kellett volna szolgáltatnia, ami nem működő rendszerrel némileg nehéz lett volna. ezért aztán "fű alatt" a szegmensben dolgozók továbbra is (a cégünk beleegyezésével és támogatásával) a mi szolgáltatásunkat használta, hogy el tudja végezni a munkájukat. egy olyan szegmensben, ahol az el nem végzett munka megborította volna a komplett közigazgatást (híradók remekül el lettek volna egy darabig). viszont mi ezért semmilyen juttatást nem kaptunk, mert ugye nem volt szerződésünk, sőt még arra is vigyázni kellett, hogy nehogy kiderüljön felsőbb szinteken, hogy a mi rendszerünket használják. csak ez az egy tender kb. 2-3mrd-os veszteséget okozott így a cégünknek, mert ugye nem csak a bevételtől estünk el, hanem ingyenesen fenn kellett tartanunk a komplett szegmens támogatását fejlesztésekkel, üsz.kollégákkal, titkos továbbképzésekkel, stb. mindezt azért, mert a cégünk nem szerette volna, ha megborul az ország jelentős része. pedig az elég érdekes lett volna, valszeg orbán és a sleppje is eltűnt volna örökre, mert akkora botrány lett volna belőle. ezek után jogos a kérdés, hogy egy ilyen felállásban hogyan nyerhetett egy ilyen cég. nagyon egyszerű a válasz: nem szakmai, hanem baráti/politikai szempontok voltak a mérvadóak. elég volt szétnézni az akkor még teljesen ismeretlen cég vezetésében és már mindent tudtunk.
azután vannak még a különféle tárgyalások. érdekes, hogy amikor nem szegfű kormányzás van, a tárgyalásokon egyre nyíltabban kerülnek elő a vesztegetési ügyek. legutóbb egy döntéshozásban szerepet játszó osztályvezető!!! teljesen nyíltan közölte, hogy annak a cégnek van nyert ügye, amelyik őt és a családját vendégül látja 3 hétre egy jól menő ausztrál nyaralóhelyen, mert az idén azt nézték ki maguknak. mi ennél a pontnál mindig elköszönünk. mostanra már ott tartunk, hogy magyar közigazgatáshoz köthető projektekkel már nem is foglalkozunk. ha kapcsolatba lépünk valakivel, le kell káderezzük a kapcsolatait (van ilyen szolgáltatást végző cég), és az eredménytől függően döntjük el, hogy pénzt/erőforrást fektetünk a dologba. ezek az "érdekes" dolgok érdekes módon mindig a narancsos korszakokra esnek. a "komcsiknál/libsiknél" nagyon ritkán voltak ilyenek (mint narancsos korszakban a robbantások), itt meg most minden erről szól. és már korántsem "fű alatt", hanem teljesen nyíltan megy a dolog. tanulságos, hogy az országhatárokon kívül nem találkoztunk még ilyen problémával, bár ha a románoknál, vagy ukrán, orosz fronton próbálkoznánk biztos találnánk. európában néhány országban van rabat (magyarul mennyiségi engedmény), amit mi magyarok, főleg ha tőlünk várják el, korrupciógyanúsnak tűnhet. nem is ismeri pl. a számviteli törvény, ettől függetlenül egy teljesen legális és logikus dolog.
ha megnézem a cégünk ügyfélállományát, manapság több magyar céget veszítünk mint amennyit nyerünk. és ez nem azért van mert szarul szolgáltatunk, hanem azért mert ellehetetlenülnek/megszűnnek a cégek. rengetegen próbálkoznak jogutódlással (már külön adminisztrátor foglalkozik nálunk ezekkel) fennmaradni. ellenben van pár cég[csoport] akik viszont világviszonylatban bárkinek odavernek az eredményeket illetőleg.
szerintetek jó ez így? ha az eredményes cégek valamelyikénél dolgozol, akkor jelenleg mindenképp, de mi van ha nem? aki valamelyik simicskához köthető cégnél dolgozik, annak most jó? ettől pörög a gazdaság? stabil pozícióban érzed magad a munkahelyeden? érzel akkora stabilitást a fizetésedben, hogy felvegyél 25-30 évre hitelt? miért kell bizonyos időszakokban egyre sűrűbben úgy nyilatkoznunk, hogy "negatív kormányzati intézkedések miatt nem kivitelezhető"?
hogy ne csak negatív dolgokról írjak: akinek van állása, és kap cafeteria-t, akkor az igényelhet olyan utalványt amivel ingyen mehet meccsre. ezzel is hozzájárulhat a magyar futball újbóli minőségi szintre emelkedéséről. az már tényleg csak a dolgozó parasztsága, hogy nem erre igényli a cafeteria-t, ill. más egyéb sportutalványra, hanem legjobban készpénzt és étkezési jegyet szeretne, önk.nyugdíjat vagy egészségpénztárat. a kormányzat az isten sem tudja már megmondani hány milliárdot költött el arra, hogy mi minőségileg tudjunk szurkolni (tulajdonképpen már kis falukban is van több tízezres stadion, hozzá közlekedésnek akár még vonat is), és mi paraszt módon még mindig csak a hasunkra meg a személyes közérzetünkre gondolunk. tesszük ezt még akkor is, hogy lassan alig észrevehető módon már a cafeteria-t is adóztatják rendesen. hát így hogyan lehet egy országot építeni? ezeknek az embereknek? -
#3861 A kétségbeesett önérzetes "Szakmai" forum mivolta miatt aggódó kollégáknak ígérem még karácsony előtt rendbe teszem a topikot és az OFF dolgokat törlöm! -
#3860 Egyetlen egy narancsossal nem bírok össze futni, aki ezekre a kérdésekre válaszolna!
LHDC ura ma 120MFt cégére azt mondta, hogy az a felesége cége, aki magánember...
Csak az elmúlt 8 év, meg a hazudtunk megy! Meg most a Soros...
Komolyan szánalom! -
#3859 Nem jött át a mondandód? A mondandóóód??? Miféle mondandód?! Mert azon túl, hogy burkoltan lekomcsiztál itt mindenkit csak azért mert nálunk nincs lent a narancs köd, mást nem nagyon tettél hozzá a témához!
Pontosabban többszöri kèrésemre sem voltál képes kipréselni magadból egy valamire való érvet hogy szerinted ugyan miért leleddzünk mi tévedésben és nem te.
Nem képviselsz senkit azt mondod? Hát...szerintem mindenki másnak az első pillanatban lejött kit-kiket képviselsz! Most miért kezdted el hirtelen tagadni? Aki visszaolvas, tisztán láthatja, hogy igenis képviselsz valakiket!
Azt meg inkább ne feszegesd hogy ki égeti magát én vagy te... Ha még nem esett volna le neked: itt egyedül vagy a véleményeddel! :P
Na van még kedved tovább mellébeszélni vagy befejezhetjük a témát végre? -
#3858 Kedves Idetévedő Pelsodriver!
Ez egy baráti társaság, akik ismerik egymást már a FS2000 megjelenése óta! Sajnos nem jellemző ránk a politizálás! Bár ha reményt látunk akár egy eltévedt bárány haza vezetésére, akkor már megérte!
A férgek tekintetében az állásfoglalásom már ma egyszer leírtam, így nem kívánom ismételni önmagam!
Ami a három millió embert illeti! Kik is Ők? A Fideszesek?
Gyűlölet? Nem drága barátom! Itt még nincs gyűlölet!
Ami viszont némi irigységre vall, az az, hogy más bankkártyájának vastagságát nézzük, úgy hogy nem a Te zsebedből vette ki azt a pénzt?
Szóval a gázszerelőnél kell keresgélni, vagy Svájcba, ahol hetente viszik ki a pénzünket Rogán helikopter Tóni, hogy valami ON is legyen!
Minden héten egy táska pénz megy ki! Nézz utána, ha nem hiszed, adok hozzá forrást is!
Na ez a gáz!
Egyébként kösz jól vagyunk és ha szakma kérdésed van valami hozzáértő biztos válaszol pártállástól független!
-
endy papp #3857 Látom nem nagyon megy át a mondandóm,de segítek,nekem nem kell senkit és semmit megvédenem ,bizonyítanom,mivel nem is képviselek senkit és semmit.
Te vergődsz már rég magadban és magaddal, rágod a csontot,harapsz össze vissza,de igazából csak magad égeted vele,és azt amit képviselsz..
Mint írtam is korábban,fordulj szakemberhez,talán még nem késő,én már rég lemondtam rólad.... -
Pelsodriver #3856 Na akkor egy független, szimulátorügyek iránt érdeklődő idetévedtként kérdem a moderátort, muszáj-e ezt a kocsmaszintű, ócska politizálást itt közzétenni. Mellesleg ,,féregorbánozni", meg vagy hárommillió embert mocskolni nem túl nagy elmére vall ,és nem is túl hiteles olyanoktól, akik drága, valutakártyával elérhető szimulátortermékeket csak úgy be tudnak szerezni ebben az állítólag marha nagy diktatúrában. Én is sok mindennel nem értek egyet, de gyűlölet nem pálya, főleg itt nem. Ettől a fórumtól azt várnám, hogy a repülési szimulációk minél tökéletesebb alkalmazásában nyújtson segítséget , nem pedig ugyanazt, amit a sárdobálós fórumokon művelnek egyre kevesebb olvasó érdeklődését felkeltve.. De ti tudjátok, ha nektek ez jó, szórakoztassátok egymást.Majd a választások után lehiggadtok, s talán újra érdemes lesz erre a fórumra is ránézni. -
#3855 Hát figyi. Feltettem neked kérdéseket, illetőleg közöltem tényeket. Nekem úgy tűnt, mi most épp beszélgetünk, de javíts ki ha tévedek! Mégis kitől kellene a választ várnom? Azt csak mintegy mellékesként tettem hozzá, hogy senki veled egy követ fújó nem szokott ezekre a kérdésekre válaszolni. Illetőleg úgy válaszol, ahogy azt az alanti hozzászólásaimban leírtam. Ezzel az iménti "hozzászólásoddal" is csak ezt a megállapításomat bizonyítottad, köszi!
Bölcsebben cselekedtél volna, ha már az első (szánt szándékkal konfliktuskeltő!) hozzászólásodat se tetted volna meg, de ha már megtetted, szépen elsunnyogtál volna el - hisz (mint az imént is írtam) tipikus fideszcsik módjára álláspontod megvédeni nem tudod, érvelni amellett nem tudsz.
Ehelyett nekiálltál itt folytatólagosan mellébeszélésekkel égetni magad. Most akkor melyikőnk is a szánalmas? -
#3854 -
#3853 -
#3852 Szia! Figyelj! Politizálni lehet, de egymás fikázása csak kereteken belül, mert abban nem vagyok partner...
Mindenki elmondhatja a véleményt, érvelhet, de egymást nem pocskondiázzuk! Ez nem méltó a vörös pufajkásokhoz sem nem hogy hozzánk... -
endy papp #3850 Javaslom keresse fel orvosát gyógyszerészét,ezt úgy hívják Orbán fóbia,de lehet Fidesz fóbiának is nevezni amit te itt levezényeltél...
Dobok egy kis csontot és már ugrotok is rá habzó szájjal,vért köpködve,mint a veszett kutyák.
Az a szánalmas hogy kérdéseidre, tőlem várod a válaszokat,tisztán látszik az elmúlt ötven év mély nyomokat hagyott a fejedben amit önerőből nehéz lenne megváltoztatni,javaslom fordulj szakemberhez,de szerintem már menthetetlen vagy.
-
#3849 -
#3848 Nagyon frankó...! Neked hogy tetszik a 4.1? -
#3847 -
#3846 Van benne sok igazság de pár dolog kicsit téves vagy messzemenő következtetés. amit a történelmünk nem hogy nem bizonyít sőt rácáfol: 57 Május elsején 1 millióan vonultak tapsolva a rendszernek, 60 évek végétől a szocializmus abból állt hogy mindenki akinek lehetősége volt telket szerzett gmk-zott fusizott és hazalopta az egész országot ami maradt azt meg a hatalomváltásnál akik közel voltak a tűzhöz privatizáltak....amikor oszd meg és uralkodj taktikával felszeletelik a társadalmat apró darabokra és egyenként esnek neki persze hogy nincs globális felháborodás ) lásd fegyveres erok korai nyugdij...mindenki hallott mar 30 eves nyugdíjaskor az igazságérzetünket bantotta ergo a többiekre nem figyeltünk, a rokkantak ugyan igy jártak es sorolhatnám)....végeredményben mindenki a saját eletet védi ezert volt itt kommunizmus is ennyi ideig és tapsolva mert hat a kis ember csak tudott szofit venni bedobni két paleszt es ha szerencséje volt akkor a gyereket ingyen le tudta küldeni valami SZOT üdülőbe Balatonra... Ej rá erünk arra még.....2010 tól ha lehet még jobban megutaltattak az egészet az emberekkel, ezert is ment az oktatás karara minden, ha rabszolgákat nevelunk azok ritkan lázadoznak...eszembe jut a nem is olyan regi vicc: Orban oda szol Habony-nakl te meg kene állítanunk a kivándorlást, mire Habony: OK betiltjuk a földrajz oktatást...... NA UFF en beszeltem,
Valaki probalta mar az AS AN2 ? -
#3845 Látom eltérünk a témától. Hosszú idő után újra P3D egy kis Xplane11 kitérővel, mostmár V4.1. :-D
VOR/DME RWY10 - Block Island
-
Én EZCAV2 -t használtam TrackIr5 társaságában! Meg voltam vele elégedve! -
#3843 Senki nem próbálta még mindkettőt?
Mit használtok kamerához?
Elnézést az on topic hsz miatt -
#3842 Egy két mondatoddal én is egyet értek!
Azonban azt ne felejtsd el, hogy Mi itt ebben a társaságban nem feltétlen vagyunk "mély szegénységben"!
Az, hogy átadnak "papíron" 42-db mentőautót és a lakáj média úgy közvetíti az átadásokat, hogy ugyan azt az egy mentőt adják át minden mentőállomáson aztán viszik is átadás után a következőre, ezek előbb utóbb kiderülnek és betelik a pohár!
Egy szerencséjük, hogy itt nincsenek Zsil-völgyi bányászok! Azok már rendet tettek volna! Egyébként van egy olyan mondás is, hogy a történelem ismétli önmagát! Én ellennék keseredve, akkor biztos beírnám magam a történelem könyvekbe egy kalasnyikov társaságában! -
#3841 ebben is van igazság -
Nyiri #3840 Ez is hülyeség.
Ez Európa nem a közel kelet, ahol az emberölés teljesen természetes. Itt nem fogunk csak úgy forradalmat csinálni. Régen volt 56 és akkor is teljesen más volt a helyzet.
Nyugat Európai kormányok is korruptak mégsem egyenesítik a kaszát. Svájci, Német kollégáim mikor szóba jött a korrupció hangosan felnevettek, hogy a napilapok mindig tele vannak hogy ki mikor hol bukott le pénz lopással és mégis megy minden ugyanúgy tovább ott is.
Kicsit gyertek le a földre és úgy gondoljátok már át amit írtok.
Hiszti van, vergődés van, karácsonykor mégis tele miden üzlet és orrba szájba veszik (akár hitelre is) a sok szarságot amivel boldogak lesznek. Ennyi kész. Nincs itt semmi gond. Amit ti itt kiemeltek azt a szélsőséges média által felfújt baromság. Meg a facebookon az idióta csoportok virtuálisan akasztják a politikusokat. Aztán ha szól anyu vagy az asszony hogy ebéd vagy vacsora, akkor mindenki kussol és megy zabálni és kikapcsolja a gépet. Másnap kezdi újra. Megosztogatják a faszságokat, meg hogy ELÉG VOLT!!! Aztán senki nem csinál semmit.
Múlt héten volt ellenzéki tüntetés ahol az összes párt képviselte magát. 2000!! ember jelent meg. 2000. Egy nulla tétes focimeccsen többen vannak az NB1-ben pedig oda se jár senki.
Ha tényleg lincshangulat lenne amiről itt álmodoztok nem lenne ilyen közömbös az egész ország.
Le kéne már akadni arról hogy "bezzeg máshol" Máshl sincs semmi. Ez európa nem a világ segglyukában vagyunk ahol az egyik napról a másikra megdönti a kormányt a nép és kivégzi a fél országot mert elege van. Örüljetek neki inkább és ne várjatok ilyet.
Ha így lenne, akkor az is bitón végezné, aki tanult azért hogy jó munkája legyen és tesz is érte csak a szomszéd szőröstalpú fasznak ez nem tetszik, mert Ő inkább az iskola mellé járt és inkább elvenné jogtalanul attól aki jogosan szerezte meg.
Egyébként meg Széchenyi mondta azt hogy minden országnak olyan kormánya van amilyet megérdemel. Több mint 100 éves mondás de mai napig igaz.
Nézzétek meg hogy bármikor megcsinálnak bármit legyen az tér, új villamos, új parkok. Kb két nap után szét van baszva. Mindegy hogy mennyit loptak az építéskor, jobb, szebb, kulturáltabb lett. De nem. A parasztnak nem jó. Szét kell kúrni, törni rombolni az egészet a francba.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.12.19. 16:59:52 -
#3839 Előbb utóbb kinyílik mindenki szeme...
Alapon az itt a probléma, hogy a magyar embernek van veszteni valója! Van háza, autója (igaz 20 éves) amit jobban félt, mint az életét!
Ha nem lenne, már rég kiegyenesítette volna a kaszát és össze gyűjtötték volna ezt a rabló bandát!
Aztán jöhet 1989 december 25...
De a magyarok túl kényelmes népek. Bár hol a világban ennek az 1%-ért is hullottak volna fejek!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.12.19. 16:34:59 -
#3838 alábecsülöd ennek a népnek a potencionális zabolázatlan tirpákságát..
képesek vagyunk azokra a dolgokra egymással;)