10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• nibron
    ahhoz, hogy egy alapot repülj már elég sok mindent fel kell rakni. p3d+as16+asca+proatc+pta már eleve az alap, ehhez illik felrakni a gsx-et ami nem kevés erőforrást használ. pmdg is szinte már alap. az ai traffic sem kicsi erőforrás, mégis alap. ha az addon repcsi nem tartalmaz bináris állományokat (futtatható kód amibe a gau nem számít bele), annyit pakolsz fel amennyit szeretnél, semmit sem számít (max. 1sec-el tovább tart a boot) most már 64 biten. reptereket is annyit pakolsz fel amennyit szeretnél, itt egy ökölszabály van, a rétegelés. a szimulátor egy elég nagy területet tölt be, és ha nagyon sok réteg van egymáson, akkor lehetnek gondok. pl. ha felrakod frankfurt airport-ot (eddf), hahn repteret, frankfurt city-t, mindezt orbx fölé, akkor ott már lehet gond. az aerosoft egll-je már önmagában megzabálja az összes erőforrást (tulajdonképpen nem lehet alá vasat csinálni), még orbx sem kell neki.
    szóval nem az számít, hogy hány sceneryt pakolsz fel hanem az, hogy amikor a szimulátornak be kell töltenie egy területet, mennyi sceneryvel kell egyszerre számolnia, és azoknak mennyi az erőforrásigényük. a sok addon inkább magának a usernek okoz gondot, mert át kell látnia a rendszert, és időnként valamennyire szükséges karbantartania. mindig csak azok az addonok legyenek fenn amiket használsz, a feleslegeseket le kell szedni. én többnyire atp utakat repülök, tehát nekem az a jó, ha minél több desztinációm van, ezért aztán elég sok reptér van fenn. de van egy rakás addon reptér amik nem tudnak ilyen gépeket fogadni, azok nincsenek fenn. és a terrain scenerykből is csak az orbx base (ez ugye csak textúra), ftx-global, global vector, openlc-eu, tree-hd. te pl. angliában és írországban repülsz, ha én is így tennék akkor valószínűleg felraknám orbx angliát és írországot, mert vfr-hez biztos kell. aki ausztráliában vagy alaszka ill. usa nyugati részén repked, azoknak is illik felpakolnia a megfelelő orbx addonokat. elég sok szimulátoros gépet átnéztem/javítottam már és magasan a legtöbb probléma a sceneryk rétegezésével van, második helyen áll az igényeknek nem megfelelő gép (gyenge gépet telepakolni addonokkal, felér a szarból építünk homokvárat kategóriával). harmadik pedig a felesleges addonok használata amik külön erőforrást igényelnek (pl. fs2crew,efb). rengeteget szedtem már le, amikről a tulaja nem is tudta, hogy fenn van meg, hogy egyáltalán mi az.