Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valami 3-féle megoldást láttam,de hogy aztán érnel é valami.
Na igen számomra is eléggé lehangolóan néz ki.
"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
library természetesen valamint Autogate plugin ha akarsz működő csápokat. Tökéletes 11 alatt.
Ez a 10-hez van nem?
A minap valamelyiket letöltöttem de nem működött.
Melyik a jó verzió?
Köszi.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.06.02. 17:50:51
hát elég jó videót hozott össze a srác, de azért kár a zoomért.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.02. 16:18:27

fiktív LHFI ICAO kódot kapta, Péterfy Sándor kórház, a fiumei úton. szerencsére az épület is elérhető a sketchup warehouse-ban, szóval az is bekerült 😊

kirby76: youtube-on keress rá
Utoljára szerkesztette: ekre, 2017.06.02. 13:00:46
viszont szerintem nekem Papirzacsi által is említett Kozma féle LHBP van meg, ami nem pontosan van elhelyezve. online elég problémás lehet 😊

De már nagyon régóta szerettem volna megtanulni a műszeres repülést.
Sikeres ILS landolást kb. 2 hete hajtottam végre először. :-) Vicces, hogy gyakorlatilag magától száll le a gép,
csak a gázt kell elvenni a kilebegtetéskor. Kíváncsi lennék, hogy a valóságban is így teszik-e le a gépeket ILS-el
rendelkező reptereken.
De a VOR-VOR is nagyon tetszik. Persze még millió dolgot meg kell tanulnom, de izgalmas világ ez is.
ekre: ha megvan az ember neve esetleg email címe, megosztanád és írok neki? Köszi!
Ez érdekes mert pl FSX ben is volt olyan hogy rossz volt az ils pozicio de ott ha megnezted rossz helyre is rajzolta az ILS -t ezt kellett facilitator-al rápakolni szépen a pályára. Itt más a helyzet... Én gyanítom hogy LHBP van rosz pozicion.
Vicces, mert a Gatewayen ezt írja egy kommentelő a legfrissebb LHBP-re:
"Landing with ILS on LHBP 31R RW ends with landing wrong position."
És ezt:
"Plane will land right next to the runway instead of on the runway."
Meg ezt:
"There are autogen roads (and cars) at LHBP on apron, taxiways and inside of the boundary of the airport."
Ez utóbbi is elég zavaró.
De ezek szerint ezzel együtt kell élni. Vagy Nem használni ILS-t ezeken a pályákon.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

jahm, amúgy régebben a local map-en lehetett állítani az ILS pozícióját, 11-ben ezt már nem találtam 😞
amúgy meg azt hiszem, hogy adott reptér nav.dat állománya (később megnézem), ill érdemes lehet airport gateway-ból befrissíteni a repteret és adatait.
Utoljára szerkesztette: ekre, 2017.06.02. 07:20:32
mind a két kordit kipróbáltad? mert ugye nem tudjuk melyik a jó.
egyébként ezek az eltérések az összes szimulátorban előfordulnak. valakinek mostanában gondja volt az autoland-al, és lhbp 13r-en valamelyik nap kipróbáltam p3d-ben, és szerintem kicsit jobbra teszi le a gépet az lhsim-es lhbp sceneryvel. eddig nem tűnt fel mert nem használok autoland-ot és annyira kicsi az eltérés, hogy ott a műszeren sem vettem észre eddig. ott már úgyis mindig "visual"-ban vagyok. pilóta azért van, hogy korrigáljon😊.
Átírtam a resources/default data/earth_nav.dat fileban a koordinátákat de semmi.
Pedig épp arra gondoltam, mielőtt olvastam volna a postodat, hogy nem a repülőben, hanem magában
az X-Plane-ben, azaz a repterekben keresendő a hiba. De hiába állítottam ugyanarra a két szélességi-
hosszúsági adatot, semmi nem változott.
Pfff, tetszik az X-Plane, csak el kell felejtenem LHBP-t. :-(
. ergo a telefonodon lévő bármilyen gps, térkép, stb alkalmazason nyomon követheted az utad.
igen, jó kis app nagyon! naviator-al kiegészítve főleg 😊
nem szeretnék senkit sem cseszegetni, de szerintem ezeknél a féloldalas bejegyzéseknél kellene használni a spoiler gombot, mert egyrészt így nem kellene annyit görgetni, másrészt így most nagyon megnehezíti a visszaolvasást.
telefonon x-plane to gps (a telefonod gps-e azt hiszi, hogy az x-plane-ben lévő pozíciódon van, repülős navi appokhoz király).
szóval x-plane to gps indít, átültem egy kocsiba és hazavezettem, gps navigáció alapján 😊
frissült:
alapcsomag (zLHH) - némi flatten, reptér hibák javítása
Budapest - új épületek, exclusion zone-ok, erdősítés
LHGD új épületek, exclusion zone-ok, erdősítés
újonnan bekerült:
Balaton (na jó, még csak 1 épület, LHSK torony)
Ortho4XP Overlay (NEM az orthophoto-k, hanem a programmal készült overlay - úthálózat stb)
példa scenery_packs.ini, újdonságokat figyelembe véve:
I
1000 Version
SCENERY
SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - +46+20 - Szeged/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - +47+19 - Budapest/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - Balaton/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - LHGD/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - LHUD/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Hungary VFR - zLHHungaryVFR/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Global Airports/
SCENERY_PACK Custom Scenery/KSEA Demo Area/