5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Nyiri
    Az lhsim forumán írták hogy a telepítő elrontja a scenery.cfg-t rossz kódolással menti el. Ez volt a hiba.
  • Hypo #3636
    https://fsnexus.com/aerosoft-antonov-2-new-previews-feature-details/
  • Hypo #3635
    jaja már rajottem de PTA ban ki lehet kapcsolni csak a HDR fenyet p3d nak a post processing marad es ugye ez a fo indok arra hogy kapcsold be nem az hogy szep :))
  • Hont
    Javítva! Köszi az észrevételt!
    Bármi fontos link van,szóljatok és felrakjuk, hogy könnyű legyen oda találni...!
  • nibron
    ha a szimben a hdr-nél a fényességet és a szaturációt 1.00-ra állítod a bloom-ot meg teljesen lehúzod, akkor kábé azt kapod mintha be sem lenne kapcsolva. én 1.05, 0.25, 1.00-án szoktam használni. illetve ha van egy elfogadható pta ini fájl, akkor ahhoz beállítom, hogy nekem kellemes legyen.
  • Hypo #3632
    na de talaltam is megoldast HDR -re : PTA ban:
    IMPORTANT: To use post-processing, you SHOULD turn on HDR Lighting option in sim. However, if you don't use Prepar3D HDR Lighting and only need post-processing, you may set "Turn off Prepar3D HDR" checkbox. ez az mert nekem a p3d hdr je egy kapap fosi az egesz szimbol valami fenyfelhot csinal. de igy viszont ha ezt bebipaljuk akkor is muxik ...na ezt este ki is probalom
  • Hypo #3631
    illetve ezt probalgattam tegnap eleg jo de kell rajta hangolni de hdr el se annyira szar nelkule se :) https://www.sass-projects.info/thopat/
  • Hypo #3630
    EZ alapnak egesz jó http://www.nzfsim.org/index.php?dsp=PTA 4.1 el is szepen megy nekem igazabol mindegyikkel az a bajom hogy a HDRT utalom :) es a legtobbnel muszaj a HDR-t bekapcsolni a max hatásért, de nekem hdr nelkul sokkal szebb es elethubb a cocpit olvashatosagarol nem is beszelve
  • nibron
    ha van egy elfogadható pta beállításod ne restelld megosztani.:))
    itt fenn a bannerban az urp nem igazán ajánlatos, mert tele van hibával. és ha már itt tartunk: illetékes elvtárs kijavíthatná a pta linkjét.
  • Hypo #3628
    bar most midnenki p3d groupban fsléabsert van megorulve na meg Majestic:) engem inkabb a TFDI fele 717 izgat mert hat MD11 et nagyon hianyolom:) CHaseplane cuki de nem er annyit nekem nem vagyok video keszito :) de a PTA megerte az arat csak most lehet finomhangolni a preseteket :)))
  • nibron
    mondjuk nekem már a 12-es build is hibátlanul működik.
    gondolom marha bonyolult lehet megugrani a dolgot, hogy a kevésbé hozzáértőknél is működjön.
  • Nyiri
    Még nem 100%-os a cucc. Első installra ment. Tök szé is. Második indításra eltűntek az épületek.
  • Hypo #3625
    most vfr-ezes kicsit félretéve:) de arra is majd összerakok egy verziót oda jöhetnek az orbx regiok es alaska de az egy kulon hetvege lesz:) de megoldhato plane a kulon addon folder-el:)
  • Hypo #3624
    :) köszi azért ismerem ezeket:) most megvan ami kell es nagyon pöpec: P3D v4.1 +FTX GLOBAL+OpenLC_EU / USA + HD TREES, EU REPTEREK a jobb fajtak amik 4.1 re vannak és repülok is oda ) Flytampa, UK2000, Aerosoft kivee az fps zabalokat :) : ) AS p3d V4 verzio + ASCA+ENVTEX+PTA melle PFPX es TOPCAT meg FS2CREW a legujabb 64 bites. ennyi :)
  • nibron
    ahhoz, hogy egy alapot repülj már elég sok mindent fel kell rakni. p3d+as16+asca+proatc+pta már eleve az alap, ehhez illik felrakni a gsx-et ami nem kevés erőforrást használ. pmdg is szinte már alap. az ai traffic sem kicsi erőforrás, mégis alap. ha az addon repcsi nem tartalmaz bináris állományokat (futtatható kód amibe a gau nem számít bele), annyit pakolsz fel amennyit szeretnél, semmit sem számít (max. 1sec-el tovább tart a boot) most már 64 biten. reptereket is annyit pakolsz fel amennyit szeretnél, itt egy ökölszabály van, a rétegelés. a szimulátor egy elég nagy területet tölt be, és ha nagyon sok réteg van egymáson, akkor lehetnek gondok. pl. ha felrakod frankfurt airport-ot (eddf), hahn repteret, frankfurt city-t, mindezt orbx fölé, akkor ott már lehet gond. az aerosoft egll-je már önmagában megzabálja az összes erőforrást (tulajdonképpen nem lehet alá vasat csinálni), még orbx sem kell neki.
    szóval nem az számít, hogy hány sceneryt pakolsz fel hanem az, hogy amikor a szimulátornak be kell töltenie egy területet, mennyi sceneryvel kell egyszerre számolnia, és azoknak mennyi az erőforrásigényük. a sok addon inkább magának a usernek okoz gondot, mert át kell látnia a rendszert, és időnként valamennyire szükséges karbantartania. mindig csak azok az addonok legyenek fenn amiket használsz, a feleslegeseket le kell szedni. én többnyire atp utakat repülök, tehát nekem az a jó, ha minél több desztinációm van, ezért aztán elég sok reptér van fenn. de van egy rakás addon reptér amik nem tudnak ilyen gépeket fogadni, azok nincsenek fenn. és a terrain scenerykből is csak az orbx base (ez ugye csak textúra), ftx-global, global vector, openlc-eu, tree-hd. te pl. angliában és írországban repülsz, ha én is így tennék akkor valószínűleg felraknám orbx angliát és írországot, mert vfr-hez biztos kell. aki ausztráliában vagy alaszka ill. usa nyugati részén repked, azoknak is illik felpakolnia a megfelelő orbx addonokat. elég sok szimulátoros gépet átnéztem/javítottam már és magasan a legtöbb probléma a sceneryk rétegezésével van, második helyen áll az igényeknek nem megfelelő gép (gyenge gépet telepakolni addonokkal, felér a szarból építünk homokvárat kategóriával). harmadik pedig a felesleges addonok használata amik külön erőforrást igényelnek (pl. fs2crew,efb). rengeteget szedtem már le, amikről a tulaja nem is tudta, hogy fenn van meg, hogy egyáltalán mi az.
  • nibron
    elsőre én is benéztem. kb. fél órába telt mire felötlött bennem a gondolat, hogy megnézzem a webshopot.:))) mondjuk kiírhatták volna a srácok.
  • eyecandy
    Köszi, valamiért az 1.4-et kerestem...
  • Nyiri
    Belépsz a weshopba mad profil és a megrendeléseid fül alatt ott lesz
  • eyecandy
    Biztos bennem van a hiba, de honnan lehet letölteni?
  • Clidey
  • Clidey
    Semmi gond, nagyon köszönöm - itt is!
  • Hont
    Ez szerintem is az egyik legfontosabb dolog!
    Én szinte csak Ausztria és Magyarország felett járkálok. Nagy ritkán egy -egy Orbx terület és kész!
    Valamint van egy 737,736 és 3 VFR gép! Bőven sok!
  • ekre
    bocs, hogy itt csak most válaszolok, természetesen a fbook-on egyeztetettek szerint járunk el! :)
  • Hypo #3614
    Mondjuk kezdem megérteni a gondok forrását, mivel out of the box a szim szep es kurva jol megy szuepen elkezdik ezt is teletomni aztan jonnek a gondok forumok millioszam siras stb:) pedig csak annyi kellene hogy nem a youtube videokat hajszolni, hanem gondolkodni mit es hova repoulok es az lkegyen lefedve esszel tok felesleges telebaxni a sziomet olyan dolgokkal amik felett vagy amikkel nem is repulsz, ha ez a filozofiat tartod szem elott akkor szep is lesz es smooth is lesz.Na megyek mert eleg szeles dobálos most Dublinban muszaj mennem a szectort :)
  • Hont
    Húha! De jól hangzik! Egyre inkább azt érzem, hogy elengedem ezt a kávécsatornát...7820-nál csak a deszkák nem jönnek be annyira! Sajnos itt kijön a "hozzánemértésem" hiánya és mikor már nem tudok semmibe bele kapaszkodni, akkor jön a külcsíny! Most próbálok olyan lapot nézni, amihez van monoblok és elférnek a kacatok a lapon.
    Várjuk az esetleges észrevételeidet!
  • nibron
    na sanya bácsi, már itten ketyeg a 7820x.:) hát simán leveri a ryzen 7 1800k-t, de elég brutális a szerelése/kezelése. egy 2ghz-es 1080-at kisujjból kihajt. mindenféle húzás nélkül (mondjuk a teljesítményt fel kellett venni, mert meghaladja a 140w-ot) 4,7ghz-ig megy el, a stresszteszten eddig még nem érte el az 50 fokot. eddig még csak egy alap p3d v4.1-et raktam fel, a 100fps meg van úgy, hogy majdnem minden csúszka be van huzigálva. amikor a 1080 100%-on dolgozik, akkor a proci kb. 35-45% környékén jár úgy, hogy az első 2 log.proci affinitásban le van tiltva.
  • Nyiri
    Aki még nem tudná megjelent az LHSim oldalán a P3D V4 kompatibilis install a LHBP-hez
  • Hont

Na végre! Jöhetnek a képek!
  • Hypo #3609
    Viszont tegnap megtörtént - P3d V4.1 megvásárolva feltelepítve, mellé NGX mert anélkül nem tudok meglenni :) viszont active sky+asca combobol asca ugye eleve tudja, as16 ra meg volt upgrade bár így se volt olcsó...:( de hát ezt már bele kalkuláltam, hála az égnek a többi cuccom mint p3d v4 friendly vagy az lesz napokon belül így az nem pénz :) Szóval itt vagyok épp KIAD active runway-en Envtex es ASCA-nak hála szép felhözet, még scenery-k nincsenek fent, de legalább is nálam zongorázni lehet a különbséget performance téren. NGX ben Vsync On 60 FPS VC ben persze tudom amint repterek orbx felkerül bukok de azért most reppentem egy SID/STARR-t és majdnem elélveztem. Szóval eljött a nagy pillanat amint ez belőve FSX SE nyugdíjba. De bucsuból ma még 3 sectort repülök vele.
  • Hypo #3608
    Meg is van a dispatch :)
  • Hypo #3607
    :) be is röffentem a 800-as EIEFY-t aztán nyomok egy pár sectort _)) FSX SE vel :)
  • Clidey
    Szerintem nem beszélünk el egymás mellett, Zoli bácsi - ugyan azt mondjuk, csak másképp fogalmazva...
  • Hypo #3605
    Maestro :) szerintem elbeszelunk egymas mellett:))) amirol te beszélsz az az en kepemen nem is latszik :)
    Teny hogy a P3d agyon PTA reshadezett tajkepei a legtobb inkabb rajzfilm es tulszaturalt fostalicska de szepen nez ki meg minden csak az eletben ilyeneket alig latsz:) LHDK igen szép:) pláne a tripikus Budapest feletti fakobb szinvilag miatt is igen na ezt mar igy lattam a cessna ablakabol :)
  • Clidey
    Annyit szeretnék kérni, hogy amennyiben LHDK-nál az én textúráim és 3D modelljeim használjátok, azokat vegyétek ki. Nem tartanám szerencsésnek, ha ugyan azon scenery két féle verzióban is létezne.
    Köszi szépen!
  • ekre
    koszi, LHDK-val mar mi is megvagyunk, most LHTL van teriteken (alapvetoen LHBP kivetelevel a budapesti repterek megvannak mar)
  • Clidey
    Jelenleg LHDK van terítéken, felkészül LHFM.
  • ekre
    jahm, meg ajanlom a gateway-t, kollegak 76 repterunket feltoltak gateway-be, sorra kerulnek be, 2d alap igy mar meg is van, johet a 3d modellezes :)
  • ekre
    tenyleg, ha nem gond, megkerdezhetem, hogy mely reptereken dolgozol, vagy fogsz dolgozni? nem szeretnenk keresztben dolgozni veled, feleslegesnek velem, hogy esetlegesen 2 csapat is dolgozzon egy adott repteren.
    bar most leginkabb hatter munkak folynak, Adrián pl nagyon jol halad a hazai lib-el, lasd a csatolt kep, az utakon mar magyar rendorautok furikaznak, stb :) (meg nem
    publikus, de termeszetesen az lesz :))

• Clidey
    S ha már képek. LHDK még sosem nézett ki ennyire szépen ... szerintem ...

• Clidey
    Ne érts félre, távol álljon tőlem bármiféle vita ezzel kapcsolatban, merthát ugye azok az ízlések meg a pofonok...
    Meg ugye, van olyan szityuésön is, amikor az ember vágyik egy kis szépségre, ami nem feltétlen kell egyezzen a valósággal. Ilyen volt például Hont múltkori Cessnás képe, vagy épp most ez az NGX. Ezek olyan szkrínsotolós-gyönyörködős repülések rendszerint.

De ha realizmusra vágyom, nekem ezek a képek sokkal inkább bejönnek; valahogy érezni a levegő atmoszféráját, az egyes felületek által keltett egymásra ható fényeket-árnyékokat...