| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
nibron #3494 mostanában nem tekintgettem annyira előre, mert nincs annyi időm csak pislákolgattam kicsit. ha jól tudom a 8700-as 1151-es tokkal jön, de mondjuk az a rossz hír, hogy ettől függetlenül nem működik a régebbi lapokkal, csakis a hozzágyártott chipset-el hajlandó. amikor gépet rakok össze, sosem tekintgetek előre, mert akkor tulajdonképpen sosem raknám össze. várjuk meg a 8-as procikat, azután várjuk meg a ddr5-öt és így tovább. mindig abból kell építkezni ami jelenleg rendelkezésre áll. és abból is lehetőleg azokat az alkatrészeket amikről tudjuk, hogy jól működnek. a gyári és egyéb tesztekről mindig az jut az eszembe, hogy persze nagyon szépek, de sosem az én igényeimhez igazítottak. érdekes módon én mindig valami egészen mást tapasztalok. és ezért van mert én gyakorlatban tesztelem a dolgokat, nem pedig az érdekel, hogy hány integer számítást végez el a processzor 1sec alatt és társai. ezért hiába mondják azt, hogy a 8700-as processzor 40%-al jobban teljesít, amikor majd ezzel a procival építek egy p3d-s gépet, alig lesz érezhető a különbség. bitcoin bányászatban vagy csillagászati/fizikai modellezőkben igen, de ebben a szimben nem. és hát egyéb más játékok tekintetében sem lesz különösebb változás. játékoknál mindig a 60fps-t célzom meg, erre kell gépet építeni. általában 5 évben gondolkodom (ennyi az elektronikai alkatrészek elvi élettartama), tehát úgy kell terveznem, hogy 5 évre előre jól teljesítsen a jövőben megjelenő játékok esetében. és ez eddig még elég jól sikerült főleg, hogy a játékgyártók is általában ezzel az időtartammal számolnak.
tehát sosem azt kell nézni, hogy mi lesz x hónap múlva hanem azt, hogy mi van most, és megfelelő időtartamra építeni gépet. 5 év múlva meg a franc sem tudja még mi lesz, majd akkor foglalkozunk a problémával. ha például a tokozásokat nézzük, régebben én is törtem rajta a fejem, hogy mégis melyiket meg hogyan meg mit meg ilyenek. aztán rájöttem, hogy tök felesleges, mert ebben a kérdésben még azt sem tudjuk mi lesz 1 év múlva. pl. az intel is csak mostanában döntötte el, hogy nem támogatja a régebbi chipseteket. eredetileg is így volt, de "felhasználói" nyomásra át kellett gondolnia a dolgot. azután mégis azt mondta, hogy nem. de nem lennék túlságosan meglepődve ha a végén úgy jönne ki a proci, hogy mégis támogatja. vagy nem, de az alapgyártója egy bios frissítéssel mondjuk támogathatóvá teszi. ami mondjuk az új procinak úgyis mindenképpen kellene. ez egy ilyen világ.