5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Clidey
    Ilyenkor jó, mikor az ember archiválja a régi ezer éves képeit... :)
    Itt van pár kép az AS16+ASCA előtti időszakból. Sima REX4 meg talán OpusFSI:

Ezek pedig tipikusan AS16+ASCA alkotta képek. A felhők kinézete szerintem szembetűnő - és sajnos nem az AS16 javára. :(

• Hypo #3516
    a nagyobb video memoria miatt mar megeri
  • Hypo #3515
    AS16+ASCA+ENVTEX a tuti :))
  • ekre
    x-plane tekintetében biztos, hogy megéri a cserét, már csak a 4 giga miatt is (jelenleg én is 2 gigás kártyát használok - 750ti 2gb), nálam ez az egyik szűk keresztmetszet, illetve azért renderelésben is észrevehető (azonos konfigon láttam már, csak nem 750-el, hanem 1060 6gb-vel, látványos nagyon).
    szóval emiatt nálam is nagyon érik a csere, bár picit bővebb kiegészítést szeretnék. jelenleg i5-4460, 16gb ram és a fent említett kártya, amit szeretnék az +16gb, 1060ti 6gb, illetve ha álmodni is szabad, akkor egy i7-es proci + 1tb ssd :)
    természetesen most halt le a kocsim és azt kell cserélnem, így a gép jó ideig jegelve :/
  • ekre
    egyetértek, szép-szép, de még nem az igazi. némely esetben a felhők széle kifejezetten viccesen fest, néha meg unalomig hasonló vagy épp azonos pár felhő pereme.
    xenviro sem rossz, de rohadt drága (drágább, mint maga a szimulátor, bár alapvetően ezek meg időjárás szimulátorok :)), illetve némely esetben VFR tekintetében látványosabb és realisztikusabb akár egy SMP is.

• Clidey
    Lenne egy dilemmám hardverguruk! :)
    Adott egy Asus GF GTX660 2GB. Gondoltam lecserélem egy újabb generációs kártyára a 10x szériából. Persze százezreket nincs szándékomban rááldozni, elég nekem egy középszintű kártya is, így a 1050Ti 4GB tűnik a legmegfelelőbbnek.
    Utánaolvastam teszteknek, összehasonlításoknak, és az jött ki, hogy gyakorlatilag egy centit se lennék előrébb ha lecserélném a 660-ast egy ilyen 1050-re. Tizedre pontosan ugyan azokat az összegző pontszámokat kapja mind a két kártya...
    Most akkor hogy is van ez? Fejlődünk vagy nem fejlődünk? Ennek ellenére is megérné a csere?
  • Clidey
    Nagyon jól néz ki!
    Bár ezeken a felhő-textúrákon volna még mit csiszolni. Nekem valahogy a REX4+eredeti FSX felhőzet/időjárás megjelenítése tetszett a legjobban. Azóta se az AS16 se az XPL SMP nem tudta ezt megközelíteni sajnos. Az AS16 is generál sokszor "érdekes" felhőképet, ugyan úgy mint a SMP is.
  • ekre
    X-Plane 11 + SkyMaxx Pro

• nibron
    hát nem biztos, hogy nem számít. nekem azért is kellett teljesen ledózerolnom a v3-at, mert állandóan összeakadt. a v4-et ezért kétszer kellett feltelepítenem. a második előtt a teljes gépet kipucoltam az előző verzióktól, és csináltam két scriptet is, hogy kicsit jobban "kompatibilissabbá" tegyem. ezeket egyelőre eleve meg kell csinálni, mert pl. az orbx, ftx sem működik túl jól ezek nélkül, és egy csomó más addon is csak a v3-as könyvtárait ismeri.
    Prepar3Dv3.bat
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mklink /j "C:\Users\Navarro\Documents\Prepar3D v3 Files" "C:\Users\Navarro\Documents\Prepar3D v4 Files"
    mklink /j "C:\Users\Navarro\Documents\Prepar3D v3 Add-ons" "C:\Users\Navarro\Documents\Prepar3D v4 Add-ons"
    mklink /j "C:\Users\Navarro\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v3" "C:\Users\Navarro\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4"
    mklink /j "C:\Users\Navarro\AppData\Local\Lockheed Martin\Prepar3D v3" "C:\Users\Navarro\AppData\Local\Lockheed Martin\Prepar3D v4"
    mklink /j "C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3" "C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v4"

mklink /j "D:\FlightSim\Prepar3Dv3" "D:\FlightSim\Prepar3Dv4"

és Prepar3Dv3.reg
    Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Lockheed Martin]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Lockheed Martin\Prepar3D v3]
    "License"="Professional"
    "SetupPath"="D:\\FlightSim\\Prepar3Dv4\\"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Lockheed Martin\Prepar3D v3 Content]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Lockheed Martin\Prepar3D v3 Scenery]
  • Clidey
    Köszi a válaszokat meg a privit is, nálam is így néz ki a registry, csak vannak még mellette a v3.4-es bejegyzések is, de gondolom az indifferens.
    Azt hiszem nem kezdek el jobbra-balra matatni, mert abból általában csak a kavarodás van, inkább megvárom, míg lesz egy stabil, ofisül, működő rilíz. Végülis annyira nekem nem sürgős. :)
    Na jah, szépen áll(na) egy NG-nek a régi Maléves festés, azért is csináltam meg anno - de eredetiben már sosem fogjuk megtudni sajna... :(
  • nibron
    amikor feltelepítettem, arra gondoltam, hogy nem fog működni a papi, mert az a többi reptérnél is gondot okozott. de ennél az is jó volt.
    esetleg próbáld meg úgy, hogy leszeded mindkettőt a fórumból, és az elsőt telepíted szüzen, de nem aktiválod, mert azt tudjuk, hogy elszáll 303-al, és rátelepíted a másodikat. előfordulhat, hogy én is így csináltam. olvastam a fórumon, hogy még dolgozniuk kell a dll-el, úgyhogy szerintem csak fejbe csaptam a fennlévőt próbából. és amikor elindítottam ilyen volt.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.09.09. 20:22:34
  • nibron
    elég távol vagyok most otthonról, csak vpn-en keresztül érem el a gépem, azon meg nem tudok futtatni grafikus programot, de megkértem a családot, hogy indítsák el és lőjenek egy képet. ezen látszik, hogy néz ki nálam a szimen belül.és lőttem egyet a registry-ből is.
    na ismerős a repcsi?:DD az egyik kedvencem.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.09.09. 20:13:58
  • Clidey
    Közben raktam fel FSUIPC-t, de nem az a baja. Továbbra is nemépületeket látok. :D
    AMi feltűnt, hogy valamiért mintha nem töltődne be a dll, mert az Add-On fülön csak egyedül az FSUIPC árválkodik, az LHSim menü nem jelenik meg....
  • Clidey
    Igen, ezek mind megvoltak, nem ma kezdtem a szakmát. :) Annyi a különbség hogy nálam csak az ojjektplészer van semmi egyéb, lévén nem is telepitettem még a v4 alá semmit. Se FSUIPC se ORBX cucc, semmi. És csak a csápok vannak meg a betonok, ahogy annak a srácnak is a LHSim fórumon.
  • nibron
    C:\Users\tibike\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\ mappában kell egy dll.xml-nek lennie ebben kell bejegyezni a placert. az enyém így néz ki:
    <?xml version="1.0" encoding="Windows-1252"?>
    <SimBase.Document Type="Launch" version="1,0">
    <Descr>Launch</Descr>
    <Filename>dll.xml</Filename>
    <Disabled>False</Disabled>
    <Launch.ManualLoad>False</Launch.ManualLoad>
    <Launch.Addon>
    <Name>LHBP_objectPlacer_ucs2.dll</Name>
    <Path>Modules\LHBP_objectPlacer_ucs2.dll</Path>
    <Commandline>
    </Commandline>
    </Launch.Addon>
    <Launch.Addon>
    <Name>ObjectFlow</Name>
    <ManualLoad>False</ManualLoad>
    <Path>D:\FlightSim\Prepar3Dv4\ORBX\FTX_AU\FTXAA_ORBXLIBS\Scenery\ObjectFlow_P3D.dll</Path>
    </Launch.Addon>
    <Launch.Addon>
    <Name>FSUIPC 5</Name>
    <Path>Modules\FSUIPC5.dll</Path>
    </Launch.Addon>
    <Launch.Addon>
    <Name>as_connect</Name>
    <Path>as_srv\as_connect_64.dll</Path>
    </Launch.Addon>
    </SimBase.Document>

meg talán rendszergazdával kell telepíteni.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.09.07. 21:01:27
  • Clidey
    Igen, onnan telepítettem azt a Build12-est, a ojjektplészer.dll is ott figyel a modules-ba, de akkor is hiányoznak az épületek sajna. :(
    Mondjuk telepitéskor dobott egy hibaüzit, hogy nem találja a dll.xml-t és hogy létrehoz egyet...lehet itt a bibi?
  • nibron
    kicsit könnyítek: itt
  • nibron
    lhsim lhbp: felmész az lhsim face oldalára, onnan az angol nyelvű fórumba, és a 2. vagy 3. oldalon van egy javított béta link. azt letöltöd, és telepíted. előtte természetesen letörölsz mindent ezügyben. nekem így tök jól beaktivált, és megjelenik minden ami a v3-ban is van. a modules mappába egy "LHBP_objectPlacer_ucs2.dll"-t fog betelepíteni.
    a v4-ben nem csak a fényekkel van gond, hanem pl. az árnyékokkal is, a tükröződéssel a lencse effektekkel, meg úgy általában ami a fénnyel kapcsolatos. bevillannak textúrák amik elég idegesítőek tudnak lenni. ami engem már nagyon kiborít, ha a gép felett van a nap, az overhead panelen árnyékuk van a kapcsolóknak. na de nem kicsit, hanem világítanak mint állat. szóval a fénykezelgetéseken van még mit javítani. viszont nekem ez az atomstabil, a v3 állandóan ellszállt, vagy le kellett butítanom, hogy beférjek a memóriába, itt most szabad a gazda:). én nem bántam meg. viszont van egy rakás v3-as addon ami még nem kezeli a v4-et, na ezek miatt kellett letúrnom a v3-at, és telepítés szempontjából, most a v4 a v3.:) így egy csomó olyan addon is telepíthető és használható ami nem v4 kompatibilis.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.09.07. 20:09:59
  • Clidey
    LHSim LHBP-nél mi a trükk? Nálam csak a betonok meg a statik gépekből pár van meg, más semmi. Se épületek se egyéb ojjektumok. :(
    S hogy Gyurka vágyait is kielégítsem: konkrétan bejött a jóslatom a v4-el kapcsolatban; ez a dinamic light egy nagy humbug. Gyakorlatilag csak a reflektoroknak csináltak valamiféle suta 3D effektet, oszt' slussz. X-Plane-ben pedig még a betonba épített kis bizbasz centerfényeknek is külön fénye van. Hogy a repcsik villogójáról, és egyéb fényeiről, meg az úton közlekedő autókról már ne is beszéljek. Szóval ez amit a v4 produkál e téren egy shit. Én hülye, meg letúrtam miatta a jól beállított, atomstabil v3.4-emet...ehhh...
  • Solt
    LGA 1151-re jön, de a jelenlegi Z270-s lapokkal nem fog menni! A Z370 egy köztes megoldás lesz, ezek jönnek még ősszel de az eredetileg hozzá tervezett lapok Z390 néven majd csak a tavasszal lesznek elérhetőek.

A 7820X-nek játékos szemszögből nem sok értelme van így a 8700K árnyékában: LINK
  • Hont
    Köszi! Tehát akkor a 8700 is lga1151 re készül?
    Hála az égnek nem életbe vágó, de lassan át kell gondolnom, hogy mit fogok mokolni a téli estéken...
    Esetleg 7820X -ről hallottatok valamit?
  • nibron
    a p3d v3 és v4 már inkább többszálas. a v3-ban is már elég jól szétdobták a folyamatokat, nemcsak a graf.engine-nek kell több szál, hanem a háttérszimulációt is szétszedték. a v4-nél egy kicsit még jobb a helyzet, és biztos fejlődni fog a következő időszakban. ráadásul elég sok számítást átraktak a gpu-ra is. ha valaki folyamatosan követi a változásokat és már szemmel is jól érzékelhető. tehát a p3d-nél elég jól haladnak, bár megjelenítésben kicsit azért elmaradnak az xpl-től. a v4-ben most ráadásul egy csomó kijavított hiba visszaköszön, de tulajdonképpen örülhetünk, mert a futással alapvetően nincs gond, ezeket meg majd javítják. mindenesetre a 32-bitről 64-re átállás szinte problémamentesen megtörténhet.
    hát az nem hír, hogy egy proci fele 5ghz-en ketyeg. a 7700-asom a teljes 8 log.maggal is teljesíti. de mostanában nem is a frekiken lesz a hangsúly, hanem inkább a végrehajtási mechanizmusokon, pl. a 8700-as a 7700-as majd 2x-esét dekódolja egyszerre az utasításoknak, és ez a nagyon rosszul megtervezett 86 utasításkészletnél rohadt sokat számít. de ezek is csak akkor ha szekvenciális kódvégrehajtás történik. ha állandó ugra-bugra van mit sem ér. márpedig a legújabb fejlesztőeszközök többnyire ilyen kódot generálnak. a cache használata is hatékonyabb lesz a 8700-asnál kérdés, hogy ebből mit veszünk észre. most már kezd leesni az intelnél is a tantusz, hogy az instruction és data cache-t ha teljesen szétválasztjuk az elhoz egy új világot. nemhiába csábítottak el jó pár arm processzorfejlesztőt.:)
  • Solt
    A CPU igényes játékoknak fontosabb a magas órajel, tehát a 6900K-l nem jársz jól, mivel az inkább több szálas teljesítményben domborít, tehát jellemzően olyan játékokban tudja csak megverni a 7700K-t amelyek alatt valami újabb engine van.

Az érkező 8700K a 7700K utódja lesz, de ez már 6 mag 12 szál, ráadásul már most szivárognak olyan eredmények ahol 6 szálon simán ketyeg 5GHz-n! Egy ilyennel a következő 5 évben játékok alatt bőven elleszel, én is erre váltok majd a 4770K-ról.

Ha türelmetlen vagy, akkor megveheted hamarosan Z370-s lappal, de ezek csak kényszer megoldások a Ryzenek miatt, az eredetileg hozzá tervezet lapok Z390 néven csak a tavasszal jönnek majd.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.09.07. 18:51:14
  • nibron
    mostanában nem tekintgettem annyira előre, mert nincs annyi időm csak pislákolgattam kicsit. ha jól tudom a 8700-as 1151-es tokkal jön, de mondjuk az a rossz hír, hogy ettől függetlenül nem működik a régebbi lapokkal, csakis a hozzágyártott chipset-el hajlandó. amikor gépet rakok össze, sosem tekintgetek előre, mert akkor tulajdonképpen sosem raknám össze. várjuk meg a 8-as procikat, azután várjuk meg a ddr5-öt és így tovább. mindig abból kell építkezni ami jelenleg rendelkezésre áll. és abból is lehetőleg azokat az alkatrészeket amikről tudjuk, hogy jól működnek. a gyári és egyéb tesztekről mindig az jut az eszembe, hogy persze nagyon szépek, de sosem az én igényeimhez igazítottak. érdekes módon én mindig valami egészen mást tapasztalok. és ezért van mert én gyakorlatban tesztelem a dolgokat, nem pedig az érdekel, hogy hány integer számítást végez el a processzor 1sec alatt és társai. ezért hiába mondják azt, hogy a 8700-as processzor 40%-al jobban teljesít, amikor majd ezzel a procival építek egy p3d-s gépet, alig lesz érezhető a különbség. bitcoin bányászatban vagy csillagászati/fizikai modellezőkben igen, de ebben a szimben nem. és hát egyéb más játékok tekintetében sem lesz különösebb változás. játékoknál mindig a 60fps-t célzom meg, erre kell gépet építeni. általában 5 évben gondolkodom (ennyi az elektronikai alkatrészek elvi élettartama), tehát úgy kell terveznem, hogy 5 évre előre jól teljesítsen a jövőben megjelenő játékok esetében. és ez eddig még elég jól sikerült főleg, hogy a játékgyártók is általában ezzel az időtartammal számolnak.
    tehát sosem azt kell nézni, hogy mi lesz x hónap múlva hanem azt, hogy mi van most, és megfelelő időtartamra építeni gépet. 5 év múlva meg a franc sem tudja még mi lesz, majd akkor foglalkozunk a problémával. ha például a tokozásokat nézzük, régebben én is törtem rajta a fejem, hogy mégis melyiket meg hogyan meg mit meg ilyenek. aztán rájöttem, hogy tök felesleges, mert ebben a kérdésben még azt sem tudjuk mi lesz 1 év múlva. pl. az intel is csak mostanában döntötte el, hogy nem támogatja a régebbi chipseteket. eredetileg is így volt, de "felhasználói" nyomásra át kellett gondolnia a dolgot. azután mégis azt mondta, hogy nem. de nem lennék túlságosan meglepődve ha a végén úgy jönne ki a proci, hogy mégis támogatja. vagy nem, de az alapgyártója egy bios frissítéssel mondjuk támogathatóvá teszi. ami mondjuk az új procinak úgyis mindenképpen kellene. ez egy ilyen világ.
  • Hont
    Na hát pont itt van a kutya elásva!
    Nem olyan egyszerű ez a döntés, mert olyan sok összetevős, hogy aki ért hozzá, az is el tud merülni a részletekben!
    Azt írtad, hogy "pénztemető" amit csinálok!
    Igaz, a kezdet kezdetén bele futottam az LGA1156-ba, ami végül is zsákutca lett, de a sorsára jutott azóta több platform is!
    Ezt előre eldönteni, hogy miből mi lesz és per pillant mit érdemes megvenni, szerintem nem igazán lehet tudni!
    Általában én cpu-t mindig használtan veszem! Eddig mindig szerencsém volt! (többnyire az új ár feléért) Lapot szintén használtat szoktam venni és ez (kinevetsz) de többnyire tetszik, nem tetszik alapon! Egyre inkább Asus fan kezdek lenni, mert a többiben voltak melléfogások , ebből eddig nem!
    Most azért ugrott be elsőnek a 2066, mert ez egy egészen új technologiának tűnik nekem és a cpu-k csak most kezdenek majd hozzá jönni, tehát lesz mód majd mindig nagyobbakat venni!
    Ugyan akkor nagyon tetszik pl az Asus Maximus IX Extrem de ott meg vissza tart a 1151, hogy 7700-nál megszűnik az élet.
    A 2011 ezzel szemben ott a 6900 akár elérhető is lehet pár hónap múlva!
    Én ezt így mérlegelem.
    Lehet ez szakmai szemmel baromság, de én látok benne fantáziát...
  • nibron
    nekem a v4 majdnem fullos, már ami megvan belőle. aspd4+asca, gsx és más fsdreamteam/flightbeam addonok, orbx, ftxglobal, pta, lhsim lhbp, flytampa és aerosoft repterek, pmdg gépek, jó pár addon a simmarketből, stb. ami nagyon hiányzik az a fspassengers. ami sok memóriát zabál az az fsdreamteam addon managere, a többi csak csipeget. na ezekkel írtam a 9 gigát. envtex-et nem használok nekem nem jött be, amúgy az meg szinte alig eszik valamennyi memóriát, simán belefér a 4 giga oprendszer memóriába. ssd-n van minden, a gépet 32 giga rammal építettem, de kivettem 16-ot, mert kellett másnak, és semmi különbséget sem vettem észre a 16 és 32 giga között. tehát ha valakinek 16 gigája van, nem kell mindjárt a boltba rohannia további 16-ért, mert tulajdonképpen semmit sem fog kapni ezért. tehát jelenleg szükségtelen, de ha valaki most épít gépet és tud olyan árat ahol az a "pici" plusz ár/kapacitás arányában jól jön ki akkor mindenképpen. de erre gyúrni nem kell, és tulajdonképpen több mint 40e ft-ról beszélünk.
    na most, ha valaki pölö a 7740x-re hajt, mert tök jó áron lehet kapni. ehhez ugyan brutál árazású alaplapok társulnak, de 4 csatornában kezeli a ramokat, ahhoz már mindenképpen 32 gigabájtot kell venni.
  • Hypo #3491
    miben szeretted volna latni a kulonbseget?:))) 64bit mindenki happy es telebaxa addonokkal amik egyre tobbet zabalnak ergo elfog jutni ha most meg talan nem is bar egy full obx as16+asca+envtex es egy zuzos Fslabs es áldod hogy 32 gigad van :))))) de en se irtam azt hogy MUST HAVE csak ha van ra egy pici plusz akkor nem rossz befektetés, én jelnleg 16 ot hasznalok de nincs is p3d v4 em.
  • nibron
    már próbáltam 32gb ram-al, de én semmi különbséget nem láttam. bár az igaz, hogy cache-nek biztos jó. a 64 bites v4, a pmdg 747-esével omdb-yssy útvonal lerepülése után kb. 9gb ram-ot zabált el. ehhez hozzácsapjuk az oprendszer 4 gigáját és kábé ennyi. 16 gigás gépen a swap fájlhoz még hozzá sem nyúlt, pedig az asca legalább 100-szor cseréli le a textúrákat ez idő alatt. ennek ellenére azért én is támogatom a 32gb ram használatát, de csodát nem fog hozni egyelőre.
  • Hypo #3489
    64bit sose art a minel tobb ram:)
  • ekre
    keszulnek a LIT texturak, ill egyeb hianyzo fenyforrasok

• Solt
    Attól függ mennyit szánsz rá! Amennyiben árérzékeny vagy, akkor a FreeSync monitorod mellé egy Ryzen R5 1600, esetleg egy R7 1700 + valamelyik RX Vega. Ha a "pénz nem számít", csak a maximum teljesítmény akkor várd meg a tavaszt, jönnek az i7 8700K procikhoz a normális lapok is. Esetleg, ha csak Intel de nem akarsz várni, akkor a használt és kupaktalanított 6700K optimális választás lehet.
  • Hont
    Félreértések elkerülése végett én nem értek hozzá...
    Sok mindenhez konyítok, de ehhez nem! Ez maximum perverzió a részemről!
    Van aki elpöfékeli vagy el issza, én két évente kicserélem és a "régi" gépem megkapja a fiam.
    Ez most is így lesz!
    A tanácsokat ezzel kapcsolatban örömmel veszem, mert én max a forumokon olvasottakból próbálok össze állítani valamit, ami többnyire működik!
    Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.09.06. 19:03:51
  • nibron
    gpu tekintetében pont, hogy számít, hogy milyen kártyát használsz, de nagyon is. a 7700-es és 6800-as procikhoz már régen nem elég egy 980-as. ahhoz legalább 1070 vagy 1080-as kell. a 1070-esből is lehetőleg olyan 2ghz körüli, a 1080-asok kicsit alacsonyabb órajelen ketyegnek, de ott a ramok sebességével lehet játszani. jó sok ram kell beléjük, alapból kicsit több mint 5giga el is megy azonnal egy v4-el. a későbbiekben az erőforrásigény valószínűleg áttevődik a videókártyákra, mert a procikban most egy kicsit megfulladt a technológia (szinte minden szinten elértük a korlátokat), viszont a videókártyákban van még potenciál. és az összes játékra igaz, az egész iparágban már ilyen irányban történnek a fejlesztések. tehát ma már legalább 8gb ram-al kell venni ilyen kártyát és akkor jó lesz pár évig. a ram kérdése mostanában nagyon bonyolult lett, megnőttek a frekvenciák, bejött egy csomó technológia, stb. most már nem úgy működik a dolog, hogy megveszem a legmagasabb frekijű legalacsonyabb latency-s ram-ot azt csá, itt már komolyan el lehet tolni a dolgot, utána kell számolni a dolgoknak.

@hont: veled kapcsolatban van egy olyan érzésem, hogy nagyon nem jól látod a dolgokat. szerintem amit csinálsz inkább egy pénztemető, mint optimális konfig. jó valamennyit "puhítasz" rajta, hogy ha teheted használtan veszed. nem biztos, hogy a legújabb és legdrágább alaplapot kell beraknod a gépbe 12 magos procival, hogy jól fusson a szimulátor. lehet azért balanszolni is.
    nálam egyébként a v4 sokkal stabilabban fut, le is cseréltem a v3-at, mert nekem meg mindig az halt be. munka mellett futnak 8-10 órás utak is, v3-al ezek többnyire elszálltak 6-8 óra után oom-el. a v4-nél most egyedül az addonok jelentik a gondot, nincs még minden kész, csomó dologra még várni kell. viszont van már működő lhsim-es lhbp. ugyanazt tudja mint v3-ban. a v4-ben kicsit másképpen kell beállítani a dolgokat mint v3-ban.
  • Hont
    Most van használtba egy 5930k 110-ért, azt nézegettem, de nem tudom, hogy mennyire bírja az OC-t...
    A 980Ti egyenlőre marad, mert arra nincs keret, de a többivel kapcsolatban már elindult a vezérhangya.
    Még azt nem döntöttem el, hogy 2011v3 vagy 2066. 2066-ba a 7740X nem lehet rossz.
    Viszont a RAM meglepően olcsó a DDR3hoz képest!
    Azt mondod, hogy 32GB előnyei ki fognak jönni?
  • Hypo #3483
    hat pedig ha p3d akkor csak is a v4 legalabb 64 bites:) viszont ami a hardwaret illeti, v4 is cpu fuggo nem vga szoval ha van egy 1070-1080 az ok 16GB de 32 se rossz ram a proci ami a csovon kifer:) 7700K nem sokkal jobb mint amondjuk a 6800K ami nekem van de az a 5-10% nem rossz:)
    SSD bol is az ujak elegge odabaxnak a sima megszokott ssdkre szoval esetleg meg ott erdemes egy csucsba befektetni :)
  • Hont
    Hardver szinten.
    Nekem bőven megfelel ez a randa , akadozó , elavult P3D...:D
    Bár ott is jó lenne át állni v4-re, de egyenlőre nálam a v3 jobban muzsikál valami miatt.
  • Hypo #3481
    már hardware szinten vagy szimulator szinten?
  • Hont
    Ebben az évben platformváltásra készülök...
    Van esetleg tippetek merre tovább?
  • Hont
  • Hypo #3478