dyra#97
Meglehetősen felszínesen gondolkodsz a témáról ami nem baj mert régen én is ilyen egyszerűen fogtam fel a dolgokat.
Istennel nem lehet takarózni. Isten léte nem teszi lehetővé, hogy neked bármire is mentséged legyen. Sokak szerint a kezdetek kezdetekor Isten teljes volt és totális. Mindent kitöltött. Ahhoz, hogy mások is lehessenek pl te vissza kellet vonulnia azokról a területekről amiket most mások töltenek ki. Így van az, hogy mikor a legnagyobb gonoszságok történnek és kérdik de hát Isten miért nem tett valamit akkor bizony jön a válasz, hogy ő nem volt ott. Az embernek magában kell hordoznia Istent ahhoz, hogy Isten megérintse. Megvan adva neked is a választás lehetőség Jézus történetei is erről szólnak, te választhatsz jó és rossz között, hiszel vagy nem a te dolgod nem másé.
A világot sem Isten tartja fen sem a gonoszt. Ezeket mind mi élők hozzuk létre, az ember külön tragédiája ami történik. Mert mi elvileg választhatnánk a jóságot és a békét, ehelyett halálra dolgozzuk , háborúzzuk , isszuk, drogozzuk, kínozzuk egymást. Miközben a föld a megtestesült "paradicsom" a koszt és piszkot mi emberek tesszük hozzá. Te is én is. Ilyenek vagyunk. Tehetünk szemrehányást Istennek? Igenis meg nem is. Igen mert ő teremtett minket, nem mert van választásunk.
Jézus történetei megmutatják mire lenne képes az ember, ő aféle igazodási pont. Igazából teljesen mind1, hogy valóságos vagy sem. A hit nem azon múlik, hogy bizonyítottan igen vagy sem. Ez is egy döntés.