252
  • ManoNegra
    Jézus azt mondja, hogy könnyebb egy tevének átjutni a tű fokán, mint gazdagnak a mennybe jutni. Tehát nem azt mondja, hogy a gazdag nem juthat a mennybe, azt meg aztán pláne nem, hogy a gazdagsága miatt a pokolra jut.

A Lukács idézet példabeszéde sem egészen arról szól, hogy a gazdagság rossz, hanem az a helytelen gondolkodás, ha valaki ezt helyezi mindenek fölé.

De tegyük fel, hogy igazad van, és az egész kereszténységet valakik évezredekkel ezelőtt, mérnöki pontossággal és nostradamusi jövőbelátással kreálták meg úgy, hogy először létrehozzák a zsidó vallást, ennek segítségével kineveltek egy "uralkodó" réteget (akik majd cirka ötezer év múlva fognak uralkodni, addig sok szopásban lesz részük), majd írtak hozzá egy második részt (persze pár ezer évvel később...), majd azt sikeresen elterjesztették (!) azért, hogy ezáltal kifejlesszenek egy rabszolga réteget, akin majd azokon kétezer év múlva uralkodni fognak? Ki az aki erre képes lehet? Csakis valami természetfeletti lény.

Ha ezt hiszed, akkor nagyobb hívő vagy mint a legtöbb keresztény, és innen már nem sokban különbözik az, ha valaki elhiszi Jézusnak azt, hogy ha a kizárólagos pénzhajhászás helyett kicsit foglalkozik a körülötte állókkal, észreveszi a saját szemében a gerendát, és nem kíván másnak olyat amit magának ne kívánna, az lehet hogy a földi pályafutása befejeztével egy jobb világba juthat...
  • fszrtkvltzttni
    Ja, biztos így van. Gondolom papneveldékben tanítják ezt is. LOL! Jó Southpark rész lenne belőle. XD
  • Tikal #130
    az óramutató az körbejár ;)
  • MasterMason
    Szexuális zaklatás.

A papok által elkövetett szexuális zaklatások sem szexuális irányultságból zajlottak, felismerik a tehetséges gyerekeket, akiket ha megrontanak egy rossz pályára lehet állítani, romlik a tanulási képességeik, bezárkóznak depressziósak lesznek. Azért rontották meg a katolikus rabbik a gyerekeket szexuálisan, mert tisztában vannak azzal, hogy azáltal kisiklik az egyébként sikerre született gyermek élete.
  • MasterMason
    Bocs, de te viszed rabbihoz a gyerekedet. Mit gondolsz miért van minden magas rangú katolikus papnak kipa a fején? A kereszténység olyan mint egy metélés, csak az egész herét levágják. Kiherélik már jó korán a siker lehetőségét. Megbasszák a a gyerekeinket is a hozzád hasonló embereknek köszönhetően, akiket a katolikus rabbik megvesztegettek a 30 ezüsttel, az örök élet ígéretével.
  • fszrtkvltzttni
    Akkor vidd a gyerekeidet rabbihoz, ha azt hiszed ettől gazdagok és sikeresek lesznek.

A bibliában egy szó sincs arról, hogy a gazdagság önmagában bűn lenne. Te így értelemezed, mások meg másként. Ettől még nem lesz minden keresztény rabszolga, csak te lennél az, ha keresztény lennél.
  • Willenbrock
    A 15 milliós magyarság is szép számmal termelt ki magából nem zsidó Nobel-díjasokat,az tény,hogy a bankárok közt a legnagyobb a számarányuk,de tudósból sokan vannak más nemzetiségűek is.A sikeresség alapja nem a vallás,sok olyan sikeres ember is ismert,akik pl ateisták.
  • MasterMason
    Hiába beszélsz félre, én azt mondtam, hogy az újszövetség rabszolgatanok, bárki visszaolvashat, most te itt jó héber szokáshoz híven, a már agy-mosott hívőket a rabszolgákat próbálod majomnak nézni. Pont úgy, ahogy a katolikus rabbi bácsik csinálják.

Mondj le a pénzről, hát azzal mi akarunk foglalkozni!

Tudod nem véletlen van az ószövetségben, hogy rabszolgáitokká teszem a nemzeteket... Ezt pedig úgy éri el az istennek csúfolt féreg, ahogy felvázoltam, megmérgezi mások gyerekét hamis tanításokkal, vesztegetéssel és terrorral.

• fszrtkvltzttni
    Egyébként az elején még azt mondtad, hogy a vallás rabszolgává tesz. Most meg eljutottál oda, hogy a zsidó vallás kivétel, és az uralkodóvá tesz... No comment.
  • MasterMason
    "Mutass nekem kérlek arra valami forrást, hogy bárkit pokollal riogattak volna, ha pénzzel foglalkozna."

Az egész jézusi kinyilatkoztatás ekörül forog, "a gazdagok a pokolba jutnak, de ti szegények a mennyországba juttok! Oszt szét minden vagyonod a szegények között, és kincsed lesz a mennyekben stbstbstb." Nem azt mondja jézus a gazdagoknak, hogy adj munkát a szegényeknek, tanítsd meg őket a pénzzel bánni, azt mondja jézus oszt szét a vagyonod a szegények között, akik egyébként három nap alatt felélnék, és annyi eredmény lenne, hogy egyel több szegény lenne De pl a bibliában is szép számmal vannak ehhez hasonló írások:

"Lukács 16.19

Meghalt a gazdag ember is, és eltemették. Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén Lázárt. Felkiáltott: Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam! Küldd el Lázárt, hogy ujja hegyét vízbe mártva hűsítse nyelvemet. Iszonyúan gyötrődöm ezekben a lángokban. Fiam - felelte Ábrahám -, emlékezzél csak vissza, hogy milyen jó dolgod volt életedben, Lázárnak meg hogy kijutott a rosszból. Most tehát neki itt vigasztalásban van része, a te osztályrészed pedig a gyötrelem."

Az egész vallás arra irányul, arra vezeti rá terrorral és vesztegetéssel az embereket, hogy mondjanak le a javakról és a pénzről, mert különben büntetésben lesz részük!

Pokolba kerülnek. Elég egyértelmű, ha a pénz a hatalom, márpedig amióta világ a világ akinél a pénz annál a hatalom, hát akkor nyilvánvalóan szükség van arra is annak aki a hatalmat akarja, hogy lehetőleg másoknál ne másoknál legyen a pénz és ezáltal a hatalom. Erre van kitalálva a keresztény vallás, amely beterrorizálja kiöli már gyermekkorban a rabszolgaságra ítélt nemzetek fiaiból és lányaiból a pénzzel való és racionális gondolkodás csiráját is!

"Mutass nekem valami statisztikát arról, hogy csak a zsidók lehetnek sikeresek az üzleti életben vagy a tudomány területén, a keresztény neveltetésű emberek pedig nem."

Csak nézd meg a nobel díjasok listáját, van kb 5-6 milliárd ember a földön, a zsidók összesen vannak kb 14 millióan, ennek ellenére a nobel díjasok 75%-a zsidó származású. A bankárdinasztiákat pedig ne is említsük.

Szóval igen, arra van kitalálva az egész keresztény vallás, hogy a hamis tanításainak köszönhetően hátrányba kerüljenek a rabszolgák gyerekei a rabszolgatartó kaszt-al az uralkodó osztállyal szemben.
  • fszrtkvltzttni
    Tényleg érdekel, hogy szerinted mégis kik azok akik ószövetségen nevelkednek? Ha a zsidókra gondolsz, a zsidó vallás nem egyenlő az ószövetséggel. Az a kijelentésed pedig, hogy az újszövetség az ószövetség része, no comment, nettó baromság, akkora, hogy apró darabokra fognak szedni itt a fórumon, mert abszolút védhetetlen álláspont. A helyedben itt adnám fel.
  • ManoNegra
    Az Újszövetség nem az Ószövetség része, némileg összetartozik az igaz, de ezen is dolgozni kellett.

Neked ez a megmásíthatatlan véleményed, hogy az Újszövetség rabszolgákat teremt, az Ószövetség pedig a sikerembereket, pedig ezzel rettenetes leegyszerűsíted és egy szűk skatulyába helyezed az igazságot. Nem tudom miből gondolod, hogy keresztény kultúrkörben nevelkedett emberből nem lehet racionálisan gondolkodó üzletember, vagy bankár? Miért csak a zsidók között lehetne találni ilyet? Ráadásul azt sem tudom, hogy a zsidó bankárok hány százaléka bújja a az Ószövetséget, hogy abból ókumlálja ki a siker felé vezető utat? Nem hinném, hogy sokat találsz.

Azt sem értem, miért jutna nekem fakereszt meg kínhalál? Aki csak ennyit lát az Újszövetségből meg, az nem az Újszövetséget minősíti, hanem azt aki olvassa.

Ahhoz, hogy az egyik vallás tagjai kis létszámuk ellenére felülprezentáltak legyenek a pénzzel való foglalkozásokban, szükség volt és van arra, hogy a rabszolgaságra ítélt nemzetek gyerekeihez sunyin hozzáférve, már gyermekkorban kiöljék belőlük a pokollal való fenyegetéssel még a gondolatát is annak, hogy pénzzel merjenek foglalkozni.

Mutass nekem kérlek arra valami forrást, hogy bárkit pokollal riogattak volna, ha pénzzel foglalkozna. Tudtommal pénzzel lehetett foglalkozni, csak a kamatszedést tiltották. Ha tiltották volna a pénzzel való foglalkozást, akkor nem lettek volna keresztény bankkárok, akik azért különböző úton-módon kijátszották azért ezeket a tilalmakat.
    Riogatni pedig nem pokollal riogattak, hanem az egyházból való kitagadással, de ez nem jelentette azt, hogy megfelelő bűnbánat tanúsítása után ne vették volna vissza.

A zsidók és izmaeliták nem tartoztak a tiltás alá, de szinte nem volt keresztény ország, ahol előbb-utóbb ne üldözték volna őket, vagy hogy a hatalom birtokosa, a Király, időnként meg ne kopasztotta volna őket, ezért nem tudom, miből gondolod, hogy valami furfangos módon mégis ezzel akartak nekik kedvezni valahogy..

És amíg majd a te elvágott torkú gyereked vergődik a rákényszerített hamis vallási tanítások hatásaitól, mesterséges gátlásoktól, szándékosan elültetett félelmektől, babonáktól. Addig az uralkodó osztály tagjainak gyerekei a racionális világnézet által megtalálhatják a helyüket a világban, kereshetik a válaszokat a tudományban és válhatnak sikeressé az üzleti életben!

Mutass nekem valami statisztikát arról, hogy csak a zsidók lehetnek sikeresek az üzleti életben vagy a tudomány területén, a keresztény neveltetésű emberek pedig nem.
  • MasterMason
    Nézd, nem gyűlölöm a kereszténységet csupán számba veszem a megcáfolhatatlan tényeket.

Az újszövetség az ószövetség része, szorosan összetartozik ez a kettő. Az újszövetség termeli ki a hiszékeny, mindent megbocsájtó, mindent eltűrő, pénzhez nem értő rabszolgákat, az ószövetség pedig a racionális pénzhasználat által kitermeli a bankárokat, üzletembereket és sikeres embereket.

Ha megnézed a két jelképet, abból is le lehet szűrni a megfelelő tanulságokat, tudod van akinek a fény jut és a csillogás, de neked csak egy olcsó fakereszt, és kínhalál!

Kösz, de kösz nem!

Ahhoz, hogy az egyik vallás tagjai kis létszámuk ellenére felülprezentáltak legyenek a pénzzel való foglalkozásokban, szükség volt és van arra, hogy a rabszolgaságra ítélt nemzetek gyerekeihez sunyin hozzáférve, már gyermekkorban kiöljék belőlük a pokollal való fenyegetéssel még a gondolatát is annak, hogy pénzzel merjenek foglalkozni.

És amíg majd a te elvágott torkú gyereked vergődik a rákényszerített hamis vallási tanítások hatásaitól, mesterséges gátlásoktól, szándékosan elültetett félelmektől, babonáktól. Addig az uralkodó osztály tagjainak gyerekei a racionális világnézet által megtalálhatják a helyüket a világban, kereshetik a válaszokat a tudományban és válhatnak sikeressé az üzleti életben!

Egyszerű mint az egyszeregy.
  • ManoNegra
    Az idézetből is (amiből gondolom véletlenül kihagytál egy kis részletet...) elég világos, hogy ezek nem Julianus szavai, hanem azé aki lejegyezte. Az, hogy Julianus "kikémlelte" az őseinket, ez egy elég érdekes megfogalmazás, de mit sem változtat azon, hogy az őseinket kereste. Tehát nem igaz az, hogy nem érdekli a magyarokat a saját múltjuk. Persze ha valakiben ennyire forr az indulat, ennyire gyűlöl valamit, mint te a kereszténységet, az nem képes tisztán, előítéletmentesen gondolkodni.
  • MasterMason
    Csak egy példa: "Julianus élményeit az őshazabeli magyarokról és az ottani állapotokról Richardus barát jegyezte le, és küldte el Rómába: „Pogányok. Istenről semmi fogalmuk sincs, de bálványokat sem imádnak, hanem úgy élnek, mint a vad állatok."

Kikémlelte Julianus barát saját őseit az őshazában, hogy aztán egy tetves mocskos csuhás állatoknak nevezze őket. Látod ilyen férgeket szoltált a te julianus barátod, aki szerint a magyarok pogány ősei állatok! Anyád az állat! Semmi mást nem tesz ez a tetves rabszolgatartó csuhás brigád 2000 éve, mint gyalázza őseinket.

• ManoNegra
    Ezt meg honnan veszed?
  • MasterMason
    Igen volt egy julianus barát, aki egy idegen vallási államot szolgálva elárulta saját népét és nemzetét, és az idegen vallási állam érdekei szerint, azt kiszolgálva 30 ezüstért akár a saját anyját is meggyilkolta volna.

Hát még lehazudni a csillagot az égről.
  • ManoNegra
    Minden magyar keresztény tudni véli és akarja, mi történt jeruzsálemben 2000 évvel ezelőtt, de egyetlen keresztény magyar sem tudja meg nem is érdekli, hogy merre jártunk a honfoglalás előtt.

Már ne is haragudj, de ez komplett hülyeség. A krónikákban is le van írva honnan jöttünk, és volt egy Julianus barát is. Tudatlan vagy, viszont nagy szorgalommal és önbizalommal rendelkezel...
  • fszrtkvltzttni
    Azért van egy-két leheletnyi különbség:
    - a matematika axiómáira építkezve egész értelmes dolgokat lehet csinálni
    - a matematika axiómái nem állítanak hihetetlen dolgokat
  • Willenbrock
    A keresztény egyház is csak egy hatalmi intézmény,ezt szolgálja a vallás.Régebben az államhatalmat akarta felváltani,de nem sikerült,mert a tudománnyal és felvilágosult gondolkodással nyilvánvalóvá vált,hogy az egész csak emberek és zsinatok mesterséges csinálmánya.
  • Willenbrock
    Szerintem Jézus élt,bölcs volt,tanító,de nem természetfeletti lény és nem Isten fia.Az anyja sem szűzen szülte és nem támadt fel.Mítoszt teremtettek köré csupán.
  • MasterMason
    Aki szerint jeruzsálem szent föld annak ott a helye! Minden embernek és nemzetnek az a föld a szent amelyen ősei éltek és haltak, és az ugyan lehet, hogy a zsidóknak szent föld jeruzsálem, és én ezt el is fogadom, de magyar embernek csak magyar föld lehet szent!

Magyar embernek az a föld szent amelyen magyar ősei jártak!
  • MasterMason
    Pont az ő vallásuk a kereszténység, és egyetlen cél szolgál, kiirtani a rabszolgákból a pénzzel való gondolkodást. Mutass egyetlen magyar helyszínt vagy embert a bibliában? Kizárólag zsidó szereplőkről szól, és nagy részt a zsidók "szent" földjén játszódik. Nem kell ez a zsidók szidják a kereszténységet mert pont fordítva van, máig ők terjesztik, az a céljuk, hogy mások gyerekeiből a hazug tanítás által már gyermekkorban kiirtsák a racionális és pénzzel való gondolkodás csiráját is, az a céljuk, hogy megvesztegessék a honfitársaidat örök élettel, beterrorizálják őket pokollal és akkor szót fognak nekik fogadni, a rabszolgatartó mételyt terjesztik majd és adják tovább a saját történelmük helyett.

Júdások vagytok akik a kereszténységgel elárultátok a saját véreteket.

Amelyik népnek elvehetik a múltját, annak elvehetik a jövőjét is.

Minden magyar keresztény tudni véli és akarja, mi történt jeruzsálemben 2000 évvel ezelőtt, de egyetlen keresztény magyar sem tudja meg nem is érdekli, hogy merre jártunk a honfoglalás előtt.

Az őseink még tudták, hogy honnan jöttünk. Fontos volt számukra. Annak köszönhetően veszett el a mi valódi múltunk, és éltünk aztán szolgaságban minden korban a kereszténység felvétele óta, hogy a magyar ember megtagadta ősei valódi kultúráját.

Az örök élet ígéretével megvesztegetett pokollal beterrorizált keresztény ember futva egy hamis ígéret után, egy idegen nemzet rabszolgatartó kultúráját a kereszténységet ápolta és adta tovább a sajátja helyett. Emiatt gyökértelenné váltunk. Ma már hiába is keresik a saját valódi kultúránkat, már nem találjuk.

Elveszett, talán örökre.

A keresztény ember még ma is megtagadja pogányként megbélyegzett létezésében is meggyalázott őseit, a vért, megtagadja ősei valódi kultúráját, és tudtukon kívül idegen nemzet gyilkosainak a szolgálatában áll.

Ezek a gyilkosok ezer éve pogányságra hivatkozva irtanak mindent ami magyar, ezer éve gyűlölve üldözik a kultúránkat, hogy a rabszolgaságra a kereszténységre cseréljék fel. Gyűlölve, pogányságra eretnekségre hivatkozva gyalázzák honfoglaló őseinket. Kiirtották felbecsülhetetlen kulturális emlékeinket, a múltunkat, a valódi történelmünket, és a kultúránkkal együtt kiirtották azokat a magyar embereket is, akik az ősi kultúrát ápolták volna inkább, az idegen nemzet által terjesztett kereszténységnek csúfolt ember és kultúra irtó rabszolgatartó métely helyett.

A magyar ember mint az elmúlt ezer évben továbbra is ősei fennmaradásáért és a saját kultúrájáért küzd, hogy ki ne törölhessék végleg.
  • NEXUS6
    "Atwill akkor figyelt fel először a Jézus életében található érdekességekre, mikor az Újtestamentum után elolvasta a Zsidók háborúja címet viselő kiadványt is, melyet egy júdeai történész írt az első században. "A két kötetet egymás mellé téve jól látható, hogy szinte az összes olyan tett, amit az Újtestamentumban Jézus Krisztusnak tulajdonítanak, a másik kiadványban egy bizonyos Titus Flavius császár követett el."

Hááát ez szerintem nem stimmel. Titus Flavius gyak a legsikeresebb hadvezér volt a Zsió háború alatt, elég furcsa lenne, ha sok hasonlóság lenne az ő és Jézus élete között. Azonban a fenti mű írója, aki egy ideig épp a zsidó ellenállást vezette, majd feladta magát a rómaiaknak és megjövendölte, hogy a hadvezérből császár lesz, aztán ő is felvette a nevét amikor megkapta a római polgárságot. Szal épp a történetíró, Josephus Flavius és Jézus (gyak a név is az ő neve rövidítésének tűnik) élete között van sok párhuzam!
  • ancsil
    ez egy hülye kommentvadász cikk.
    nem azért, mert kimondja azt, ami eléggé nyilvánvaló, hanem mert gyakorlatilag semmi újat nem mond.
  • NEXUS6
    Mekkora egy szemenszedett hazugság, az emberek tisztánlátását elakarják venni, degradálják az ember és isten fia, valamint a keresztény emberek és isten kiválasztott népe közötti nagyszerű, melankolikus kapcsolatot, amikor az egyház által (is) megszerkesztett Biblia szentségét pároslábbal tiporják!!!!

"A fegyveres harcok helyett a rómaiak elhitették a zsidókkal a Messiás által hirdetett \'fordítsd oda a másik orcád is\' frázist, akik így elkezdték rendesen fizetni az adókat."
    Ez jó!XD

"Valaki dobjon már egy linket, ahol a zsidók elismerik Jézus messiás voltát."

Parancsolj kérlek!;)

És ahogy tudom, fizetnek mint kisangyalka!
    XD
  • shamanist
    Katolikus egyház a szememben...

Jó pár évvel ezelőtt történt amikor a barátnőm agyvelőgyulladással (nem hártya) feküdt a kórházban. Ki voltam akadva és betértem a helyi katolikus templomba. Nem akartam én semmit csak kicsit ott lenni. A sekrestyés vagy ki (ki a pénzt szokta összeszedni), kiszúrt és kérdezte miért vagyok itt hisz a mise csak fél óra múlva kezdődik. Elmondtam hogy csak pár percet szeretnék itt tölteni , ezért meg ezért. "Szólok a tisztelendő atyának." - mondta
    Az atya megjött, elmondtam hogy nem akarok én zavarni, csak egy kicsit itt lenni egyedül, mert meg vagyok zuhanva.
    Az atya csak nem hagyott nyugodtan, hanem el kezdett zaklatni, hogy mikor gyóntam, meg az Úr, meg jöjjek misére, meg keresztényi kötelesség stb...
    Kb 5 percig tudtam hallgatni, mert felfordult tőle a gyomrom és leléptem. Kurvára lesz@rta, hogy minek mentem oda!

Azóta sem voltam templomban. Csak esküvőn. Ha tehettem azt is inkább kint, az ajtó előtt vártam meg.

@ MasterMason #18
    Ezért köszönöm neked a linket!

• Sajátvéleményem
    Ha hívő valaki akkor mindent elhisz a hitét alátámasztó történetekből.
    Aki meg nem hívő az meg a cáfolatoknak fog hinni. Sokan még mindig a lapos Földben hisznek... Én az emberi hülyeségben. Meg az ősi bölcsességben...:
    "-Csak azt kívánd másnak, amit magadnak is szeretnél."
  • scagnetti
    Én mindig is úgy tekintettem a katolikus egyházra, mint a "Legálisan szervezett bűnözésre".
    Semmit nem ad, viszont mindent elvesz!!!
  • narumon
    Ez inkább egy érdekes könyv lenne - sokat eladnál belőle szerintem.
  • potschweiler
    Jobb lett volna, ha nem görgetek a cikk alá, és nem olvasom el a hozzászólásokat. De megtettem. A kedvencem az, amikor MAsterManson (bocs ha nem így írod, emlékezetből írtam) azt írja, hogy a biblosz szó egyiptomi tekercseket jelent. Ezen nem tudom, hogy kacagjak-e vagy sírjak. Elő kell venni egy szótárt: a biblos jelentése: könyv, a biblia ennek a szónak a többesszámú alakja, tehát: könyvek. Ebből hogyan következnek az egyiptomi tekercsek, halvány gőzöm sincs. A cikkre pedig: no comment, ha ezt nevezzük tudománynak, akkor, régen rossz. Akkor én is állíthatok fel tudományos elméletet bármiről, például, szerintem Atwill nem hülye, hanem az Alfa Centauri galaxis egyik küldötte, aki kémkedik a földlakók ellen. Azzal van megbízva, hogy a nagy invázió előtt megossza és egymás ellen fordítsa az embereket, hogy az őt megbízó zombi-ufó-mikulások dec. 6-án könnyűszerrel el tudják foglalni a földet. Az akció eredetileg 2012 dec. 21-re volt tervezve, de sajnos egy csillagközi sorompó meghibásodása miatt sokat kellett sorba állni, innen az egy év késés. A maják sajnos ezzel nem számoltak, ugyanis a csillagközi sorompó akkor amikor ők a naptárukat írták, még tök jól működött. De hát tévedni emberi dolog. A maják pedig, noha kokettáltak az Alfa Centauri zombi-ufó-mikulásaival, mégiscsak emberek voltak. Ezt a hozzászólást, kérem posztolni az S.G. "tudományos" rovatai közé. Ez egy merőben ÚJ tudományos elmélet.
  • narumon
    Nem hiszem, hogy itt és most bármilyen intolerancia merült volna fel a kereszténységgel kapcsolatban. A kutatónak az a dolga, hogy kutasson és téziseket állítson fel - nem irányul senki ellen. Aki nem hisz a bibliai istenben vagy magában az egész kereszténységben és ezt le is írja - ebben sem nyilvánul meg a tolerancia hiánya. Szimpla beszélgetés. A tolerancia hiány az lenne, ha én most lemennék a templom elé és ott gyaláznám a keresztényeket - de nem teszek ilyet. Miért is tenném. Egy elfogadott vallásban hisz, szíve-joga hozzá. Én legtöbbször fordítva élem meg - ha nem hiszek az Ő istenükben akkor sok buzgó keresztény szimplán lenéző, lekezelő - pedig ugye pont az ellentetjét tanítják. Barátom áttért az iszlám hitre - ne tudd meg mit kapott a családjától akik hithű keresztények - hát nem toleranciát az biztos...
  • narumon
    Érdekes amit írsz, mert én pont abban hiszek amit te most leírtál. Csak mindezt Jézus Isten, kereszténység és minden egyéb nélkül. Azaz én is azt gondolom, hogy mi választunk mi döntünk - a többi csak félremagyarázás.
  • MrImy
    Az igazi hívőnek két dologban kell hinnie: Istenben és a Fiúban.
    A többieknek számtalan dologban - mert tudományosan nem alátámasztható/bizonyítható - ezért mivel mennyiségileg többen hisznek megvetik azokat akik kevesebben.
    A cikkel kapcsolatban: 10 évvel ezelőtti eseményekről sem kaphatunk pontos információkat, politikai okokból. Már csak az a kérdés, hogy 2000 évre visszamenőleg exponenciálisan vagy lineárisan változik-e a pontatlanság.
    Szóval tolerancia bajnokok mikor lesztek toleránsak a kereszténységgel?
  • Griphons
    Ma már minden józan eszű ember érti, hogy annak idején miért volt szükség a kereszténységre, de mégis szükségünk van (tiszt kiv) arra, hogy higyjünk valami felsőbb hatalomban.
    Az ilyen szintű támadás egy vallás ellen, valójában a hívők ellen irányul. Egyenesen gusztustalan, és alávaló mocskolódásnak tartom. Ha a zsidó vallás ellen írna valaki hasonlókat, azt politikailag feszítenék keresztre, és üldöztetés folyna ellene világszerte. Ja: tényleg van is ilyen. Milyen érdekes nem?

Tehát egy zsidó fajankó gyalázhatja más vallását, az övé viszont érinthetetlen, mert előpattintja az antiszemitizmus kártyát, és mindenki más bekussolhat.

Egyébként atwill elborult találgatásait elég sokan cáfolták már a neten, csak utána kell nézni.
  • dyra
    Meglehetősen felszínesen gondolkodsz a témáról ami nem baj mert régen én is ilyen egyszerűen fogtam fel a dolgokat.
    Istennel nem lehet takarózni. Isten léte nem teszi lehetővé, hogy neked bármire is mentséged legyen. Sokak szerint a kezdetek kezdetekor Isten teljes volt és totális. Mindent kitöltött. Ahhoz, hogy mások is lehessenek pl te vissza kellet vonulnia azokról a területekről amiket most mások töltenek ki. Így van az, hogy mikor a legnagyobb gonoszságok történnek és kérdik de hát Isten miért nem tett valamit akkor bizony jön a válasz, hogy ő nem volt ott. Az embernek magában kell hordoznia Istent ahhoz, hogy Isten megérintse. Megvan adva neked is a választás lehetőség Jézus történetei is erről szólnak, te választhatsz jó és rossz között, hiszel vagy nem a te dolgod nem másé.

A világot sem Isten tartja fen sem a gonoszt. Ezeket mind mi élők hozzuk létre, az ember külön tragédiája ami történik. Mert mi elvileg választhatnánk a jóságot és a békét, ehelyett halálra dolgozzuk , háborúzzuk , isszuk, drogozzuk, kínozzuk egymást. Miközben a föld a megtestesült "paradicsom" a koszt és piszkot mi emberek tesszük hozzá. Te is én is. Ilyenek vagyunk. Tehetünk szemrehányást Istennek? Igenis meg nem is. Igen mert ő teremtett minket, nem mert van választásunk.

Jézus történetei megmutatják mire lenne képes az ember, ő aféle igazodási pont. Igazából teljesen mind1, hogy valóságos vagy sem. A hit nem azon múlik, hogy bizonyítottan igen vagy sem. Ez is egy döntés.
  • Oliwaw
    Az irónia halála a magyarázat, ezért én sem magyarázgatom.
  • ostoros
    Mindegy, az egész koncepció, hogy pokol van, meg hogy isten a bukott nebulói számára fenntart egy kínbarlangot, marhaság. Azt viszont elhiszem, hogy a középkorban szükség lehetett rá hogy a nincstelen lakosság nagy tömegeit féken tartsák. Gondolom az akkori papoknak nem volt jobb ötletük, ezért olyan részeket hangsúlyoztak a bibliából, amit nagy hatással elő tudtak adni.

Végül is az ember ilyen. Előbb lehet rá hatni a szenvedés ígéretével, mint azzal hogy ha jól viselkedik akkor hosszabb távon jobban jár, mintha most azonnal kirabol valakit. A büntetés végrehajtás is erre épül. A bűnözőnek hiába magyarázod, hogy jobb lenne normálisan élni, mert akkor lesz boldog életed, hanem helyette azt mondjuk neki:előbb-utóbb vagy megdöglik, vagy börtönben hal meg, de mindenképpen egyedül és nyomorultul fog elpusztulni.
  • narumon
    Ha élt is akkor sem diktált semmit senkinek, lévén az első bibliai írások is jó száz évvel Jézus halála után keletkeztek...
  • MasterMason
    Másszanak már le másodszor is a fáról, igen másodszor már nehezebb lesz, mert másodiknak oda is szegelték a két lábon járó majmot, de valahogy le kell mászni róla és utána emberként a földön járni, nem hinni hanem gondolkodni. :D