• potschweiler
    1. Bizonyítsd be, egyetlen Bibliai történettel, hogy igaz amit írtál.
    2. Mivel nem ismered a Bibliát, így azt sem tudhatod, mi a helyettes áldozat. De profanizálva a következőt jelenti: Neked van egy hatalmas adósságod, amit sose fogsz tudni visszafizetni, erre valaki átvállalja az adósságod, és kifizeti helyetted. Igazságos? Nem. Logikus? Egyáltalán. Ez a kegyelem. Ennek a valakinek egész életedben hálás leszel.

3. "Mi az igaz hit? Az igaz hit nemcsak oly biztos ismeret, amelynél fogva igaznak tartom mindazt, amit Isten az ő Igéjében nekünk kijelentett, hanem azon felül még az a szívbéli bizodalom is, melyet Szentlélek az evangélium által gerjeszt bennem, hogy Isten nemcsak másoknak, hanem nekem is bűnbocsánatot, örök igazságot és üdvösséget ajándékoz az ő ingyen kegyelméből, egyedül a Krisztus érdeméért." (Heidelbergi Káté, 21. kérdés) Kicsinyes dolog fennakadni egy oldalbordán, és természettudományosan értelmezni. A Biblia sosem lépett fel a természettudományosság igényével. De jelzésértékű, hogy a női nem a férfi oldalbordájából lett alkotva, ez azt jelenti, hogy ők egyenlő felek, egymáshoz tartoznak, annyira egymáséi, hogy testük is "közös".
    4. Ha nem hiszel Istenben, mit számít az neked, hogy kire hivatkoznak a keresztyének? Te kire hivatkozol? Miért lenne a te hivatkozási forrásod biztosabb mint az enyém?
    5. Te szerintem mindenütt zsidókat látsz :D. Vajon nem azért mert épp a zsinagógában vagy ahol körülvesznek a hittestvéreid? :D Miért hozod fel a következő dolgokat: Júdás, 30 ezüst, örök élet, Barabbás, ha ezek nem jelentenek neked semmit. Azt írtad néhány kommentel lejjebb hogy ateista vagy.
    6. Mi szerint ítéled meg, hogy egy tanítás hamis-e vagy igaz? Saját tapasztalataid, vagy önmagad értékrendszere szerint? Ha igen akkor nincs miről beszélgetnünk. "Embernek lenni azt jelenti, hogy nem fogadom el, hogy embertársaim és gyermekeik haláluk után örökkön örökké szenvedjenek, mert nem hittek valamiben, ami nincs is!" Ezt az érvelést ki kellene dolgozni, egy kicsit olyan mint amikor az ember hátulról kezd el vakarózni. Ha jól értem, akkor vagy ember, ha nem fogadod el azt, hogy gyermekeid haláluk után örökké szenvedjenek. Tehát elfogadod hogy létezhet halál utáni szenvedés. Azért ne szenvedjenek, mert nem hittek valamiben, ami nincs is. Gondolom itt Istenre gondolsz. Rendben, tehát úgy véled, hogy van halál utáni szenvedés, de nincs Isten. Szerintem vedd le a kipát, és szellőztesd egy kicsit a koponyád, mert gond van az emeleten. :D Vagy azt állítod, hogy van halál utáni szenvedés mert van Isten aki számon kéri az embereken a tetteiket, vagy nincs halál utáni szenvedés, és nincs Isten. A kettő keverve nem működik. Amennyiben az elsőt állítod, akkor neked nem Istennel van bajod, nem is a keresztyén vallással, hanem egyszerűen a TEKINTÉLLYEL, legyen az pap, tanár, rendőr, akárki. Ha az utóbbit akartad írni, akkor, a vita kezdődhetne a kreacionizmus kontra materializmus alapról, de ehhez, nincs most kedvem.

Az én Istenem mellettem állt a bajban, a kétségeimben, és a rosszat is jóra tudta fordítani. Nem félek az ítéletétől, mert ismerem Isten Fiát, aki megígérte, hogy könyörög értem az Atyánál. Keresztyén vagyok, és nagyon jól érzem magam a bőrömben, és tudom, bármi is történjen, van Valaki aki őrködik felettem.