Jézus Krisztus története csupán kitaláció?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te csak engem nem sajnálj, nem én vagyok a megkeseredett ember hanem te, akinek nem maradt más csak a hit. Az a különbség kettõnk között, hogy míg én a valóságban élek, és racionálisan gondolkodok, addig te egy ellentmondásokkal teli álomvilágban élsz. Az én racionalitásomnak több haszna van mint azoknak, akik rózsaszínû álmokat kergetnek.

Eszem ágában nincs felakasztani magam, bár tudom, mint a hívõknél ez megszokott, hogy aki szerintük nem akar álomvilágban élni az dögöljön meg. :D
De hát ez pont ugyan olyan naiv ábránd részükrõl, mint az, hogy egy bûntelen megválthatta az õ bûneiket. :P

https://fxmason.blogspot.com/

Isten a saját népét büntette meg leginkább. 1. Asszír hódoltság, 2 Babiloni fogság, 3 Káldea szétveri Izraelt, 4. Római hódoltság, 5. Szétszóratás. Nem írtam sorrendbe, és hiányos is amit írtam, de a templomot 2x lerombolják, az egyetlen helyet ami Izrael számára szent. Miért tesz ilyet Isten? Hol volt ilyenkor? Szabadságon? Nem. Isten nem a mennyországban üldögél, és pizzát eszik, mint egy jóságos élõ Buddha-szobor. Isten a történelem Ura. Az aki a népeket felhasználja arra, hogy az övéit megregulázza. Hol volt 150 évig? Nagyon szurkolt, hogy kibírjuk. :)
Te neked az egész történelem csak tragédia volt? Nem voltak ott sikerek is? Nem voltak jó küzdelmek? Te tényleg csak mindenhol a tragédiát látod? Te talán azt hiszed, hogy a hozzád hasonló "tisztánlátók" azok akik ezt a nemzetet elõre viszik majd, azok akik nem hisznek semmiben, és semmilyen értékben.
Szerintem pedig azok, akikben pont ezen tragédiák ellenére is maradt még remény, és mernek elõre lépni. Sajnállak téged, mert egy megkeseredett kiégett ember vagy, aki már nem hisz semmiben.

Azért ne keseredj el, nem olyan hosszú az élet, ki lehet bírni anélkül is, hogy felakasztanád magad.
Sok sikert az életben ennek ellenére is. Én végeztem. Tényleg õszintén sajnálom, hogy ilyen megkeseredett vagy.

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

1. Bizonyítsd be, egyetlen Bibliai történettel, hogy igaz amit írtál.
2. Mivel nem ismered a Bibliát, így azt sem tudhatod, mi a helyettes áldozat. De profanizálva a következõt jelenti: Neked van egy hatalmas adósságod, amit sose fogsz tudni visszafizetni, erre valaki átvállalja az adósságod, és kifizeti helyetted. Igazságos? Nem. Logikus? Egyáltalán. Ez a kegyelem. Ennek a valakinek egész életedben hálás leszel.

3. "Mi az igaz hit? Az igaz hit nemcsak oly biztos ismeret, amelynél fogva igaznak tartom mindazt, amit Isten az õ Igéjében nekünk kijelentett, hanem azon felül még az a szívbéli bizodalom is, melyet Szentlélek az evangélium által gerjeszt bennem, hogy Isten nemcsak másoknak, hanem nekem is bûnbocsánatot, örök igazságot és üdvösséget ajándékoz az õ ingyen kegyelmébõl, egyedül a Krisztus érdeméért." (Heidelbergi Káté, 21. kérdés) Kicsinyes dolog fennakadni egy oldalbordán, és természettudományosan értelmezni. A Biblia sosem lépett fel a természettudományosság igényével. De jelzésértékû, hogy a nõi nem a férfi oldalbordájából lett alkotva, ez azt jelenti, hogy õk egyenlõ felek, egymáshoz tartoznak, annyira egymáséi, hogy testük is "közös".
4. Ha nem hiszel Istenben, mit számít az neked, hogy kire hivatkoznak a keresztyének? Te kire hivatkozol? Miért lenne a te hivatkozási forrásod biztosabb mint az enyém?
5. Te szerintem mindenütt zsidókat látsz :D. Vajon nem azért mert épp a zsinagógában vagy ahol körülvesznek a hittestvéreid? :D Miért hozod fel a következõ dolgokat: Júdás, 30 ezüst, örök élet, Barabbás, ha ezek nem jelentenek neked semmit. Azt írtad néhány kommentel lejjebb hogy ateista vagy.
6. Mi szerint ítéled meg, hogy egy tanítás hamis-e vagy igaz? Saját tapasztalataid, vagy önmagad értékrendszere szerint? Ha igen akkor nincs mirõl beszélgetnünk. "Embernek lenni azt jelenti, hogy nem fogadom el, hogy embertársaim és gyermekeik haláluk után örökkön örökké szenvedjenek, mert nem hittek valamiben, ami nincs is!" Ezt az érvelést ki kellene dolgozni, egy kicsit olyan mint amikor az ember hátulról kezd el vakarózni. Ha jól értem, akkor vagy ember, ha nem fogadod el azt, hogy gyermekeid haláluk után örökké szenvedjenek. Tehát elfogadod hogy létezhet halál utáni szenvedés. Azért ne szenvedjenek, mert nem hittek valamiben, ami nincs is. Gondolom itt Istenre gondolsz. Rendben, tehát úgy véled, hogy van halál utáni szenvedés, de nincs Isten. Szerintem vedd le a kipát, és szellõztesd egy kicsit a koponyád, mert gond van az emeleten. :D Vagy azt állítod, hogy van halál utáni szenvedés mert van Isten aki számon kéri az embereken a tetteiket, vagy nincs halál utáni szenvedés, és nincs Isten. A kettõ keverve nem mûködik. Amennyiben az elsõt állítod, akkor neked nem Istennel van bajod, nem is a keresztyén vallással, hanem egyszerûen a TEKINTÉLLYEL, legyen az pap, tanár, rendõr, akárki. Ha az utóbbit akartad írni, akkor, a vita kezdõdhetne a kreacionizmus kontra materializmus alapról, de ehhez, nincs most kedvem.

Az én Istenem mellettem állt a bajban, a kétségeimben, és a rosszat is jóra tudta fordítani. Nem félek az ítéletétõl, mert ismerem Isten Fiát, aki megígérte, hogy könyörög értem az Atyánál. Keresztyén vagyok, és nagyon jól érzem magam a bõrömben, és tudom, bármi is történjen, van Valaki aki õrködik felettem.
Már mondtam, hogy a hülye az, akit meg lehet etetni olyan faszsággal, egy közel 500 évig gyakorlatilag folyamatosan megszállás alatt lévõ országban, hogy létezik bármiféle isten. Hol a faszba volt 150 évig míg a törökök itt voltak, aztán hol volt 300 évet, míg a habsburgok sanyargatták a magyar népet, és hol volt legutóbb 60 évig az orosz megszállás alatt?

Tudom, éppen nem ért rá.

De mindezek ellenére még próbálj ne hinni benne, rögtön fenyegetõzik majd! Mond meg a szakállas hallucinációdnak, hogy kapja be!

Már mondtam. Te hülye vagy.

1. A biblia szerint a tudás és a pénz is bûn.

2. Igaz Magyar ember nem fogadhat el olyan igazságtalanságot, hogy a bûnösök bûnét a valaha élt egyetlen bûntelen váltsa meg szenvedéssel, és vagy ennek az égbekiáltó igazságtalanság elfogadásával bárki más üdvözülhetne!

Minden embernek a saját bûnéért kell felelnie! Miért? Mert egy ártatlan bûntelen halálával nem oldozható fel egyetlen bûnös bûne sem!

3. A hit nem egyenlõ tudással. Abban hinni, hogy a nõket egy férfi bordájából teremtették, nem tudás, hanem tudatlanság, vagyis a hit = tudatlanság.
A rabszolga nem tudhat, csak hihet. Abban hihetnek amit megengednek számukra, annyit engednek hinni számukra, hogy a pénz és a tudás bûn!

Naná, hogy a rabszolga csak abba hihet, hogy a két legfontosabb dolog ami a szabadságához kell az bün!

4. Senki nem állította, hogy a szekuláris világban nem próbáljak majd meg kihasználni az embereket, de legalább nem hivatkozhatnak majd egy soha senki által nem látott lényre.

5. Jézus hozzád beszél, téged szid. Te vagy a zsidó! A Barabást kiáltó zsidó! Azt kapod majd a te istenedtõl amit tõle kaptál, a gyereked mások bûnét fogja megváltani szenvedéssel.

6.
Akinek elvágja saját gyerekének torkát hamis tanítással, az nem ember! Embernek lenni azt jelenti, hogy nem fogadom el, hogy embertársaim és gyermekeik haláluk után örökkön örökké szenvedjenek, mert nem hittek valamiben, ami nincs is!

Amikor az embereknek a matematikáról az a a véleményük, hogy az összeadáson kívül úgyse fogják használni az életben, akkor mégis milyen pénzeszközökkel való bánásról beszélsz? Már jó pár éve nemhogy tiltják az embereknek, még biztatják is õket a tanulásra, az emberek viszont láthatóan hülyék akarnak maradni!
pl. Imre herceg "sajnálatos balesetére".
Nem neked akartam... fáradt vagyok, végeztem
1. A pénz és a tudás önmagában nem bûn, nem tudom, honnan veszed. Mindkettõ eszköz arra, hogy boldogulj, és boldogíts másokat.
2. Mi bajod neked azzal, ha épp nem Attila király, vagy Csaba királyfi tetteirõl regél a Biblia? Õk valóban jeles történelmi személyiségek voltak, viszont üdvtörténeti jelentõségük nincs. A Biblia mire Budát vagy Pestet megalapították volna, vagy mire Attila nagyapja megszületett volna már megvolt. Az írás le van pecsételve, nem írható bele, több, de el sem vehetõ belõle. Attól hogy az események nem Pécsett, vagy Nagyváradon játszódnak, vagy hogy Jézus nem Szegeden született, még nem értem mi lenne a baj? Nem írhatod azt, hogy magyar helyszíneken, játszódik, ha nem úgy van.
3. A hit értelmezésed nagyon fonák: az igaz hit 2 dologból áll: 1. Biztos ismeret, 2. Szívbéli bizodalom Istenben. Magyarán a hit=tudás+remény.
4. A rabszolgatartókat szívesen emlegeted. Tudod kik a rabszolgatartók? Akiknek megvan a tudásuk és a pénzük arra, hogy minimálbérért dolgoztassák az embereket, hogy a fizetésükbõl épp az étkezésük és a rezsijük jöjjön ki. Ez a szekuláris világ amiben te reménykedsz, a legnagyobb rabszolgatartó. A klasszikus rabszolgatartónak gondoskodnia kellett a rabszolgája lakásáról, étkezésérõl, ruházatáról, és egészségérõl, a "pénz és tudás" motiválta világod, zseniálisan megoldotta a kérdést: a rabszolga maga gondoskodik magáról, és ha véletlenül megbetegszik, meghal, "Istenkém, van még a bolygón majdnem 7milliárd másik rabszolga."

5. Te csak dobálózol a szavakkal, nem érted a jelentésüket, és nem is érdekel téged. Az édes anyanyelved csupán arra használod, hogy dühödet kiadd. Ennyit ér neked az a szó, amelyet ezer éven keresztül áhítattal szóltak õseid. Ennyit ér a magyarságod. Szégyen. A gyilkost rossz helyen keresed. A gyilkos az, aki hagy meghalni holott segíthetne, a gyilkos az, aki nem mût meg míg a pénzt a zsebébe nem teszed, vagy pedig mûtét közben végzetes hibát ejt, a gyilkos az, aki látja, hogy az idõs embereket terrorizálják, kirabolják, megkéselik, és hallgat, a gyilkos az, aki megöli élettársának gyermekét, majd elássa az erdõben. Az aki az egymás elfogadásáról, az egymás terhének hordozásáról, egymás szeretésérõl, a következetes nevelésrõl, az álszenteskedés kerülésérõl, az igazi Krisztuskövetésrõl tanít, az nem gyilkos.
6. Nem kell elmennem Jeruzsálembe, nem köt oda semmi, velem itt Szatmárnémetiben van Istennek terve. Én nem kölyköket fogok nevelni, hanem gyermekeket, lehet, hogy neked kölykeid lesznek. Nem arra fogom nevelni õket, hogy a tudás és a pénz bûn, hanem arra, hogy ezek eszközök, de sosem célok. Arra nevelem majd õket, hogy emberségesek legyenek az emberrel, Életre nevelem õket: az örök Életre.
A tudás valahonnan származik. A semmin nem lehet gondolkodni. Mindkettõhöz külsõ információ kell, amirõl nem mindig fogod tudni eldönteni, hogy igaz-e. Hinni fogsz, sõt már most is hiszel, még ha nem is vallod be.
Azt hogy érted, hogy "az apostoli királyok leszármazottait irtották elõdeink? Mire gondolsz konkrétan?

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

1. Miféle szimbólumait használom én a kereszténységnek? :D
2. Nem azt tanítják a templomokban, hogy honnan jöttünk mit csinálunk, hanem azt, hogy mi történt jeruzsálemben, a szent földön. Egyetlen magyar szereplõ vagy helyszín sincs a bibliában, mégis azt tanulta mindenki a templomokban.

Mi történt azokkal, akiket nem érdekel jeruzsálem?! Legyilkolták levadászták!
Köszönhetõen a megvesztegetett tetveknek, akik elárulták saját vérüket és egy idegen nemzet rabszolgatartó kultúráját és a rabszolgaságot adták tovább.

Nem a tudást, hanem a hit-et adták tovább. Két dolog van, ami kell az életben az önálló boldoguláshoz: Tudás és pénz.

Na látod a zsidó katolikus rabbik ezt a két dolgot nem engedik egy hívõnek, hogy tudjon, hogy értsen a pénzhez. Ez tilos a rabszolgának.

A papok a hamis tanítással elõkészítettek azt, hogy a tudás és pénzeszköz helyes használatának kiirtásával, teljesen kisemmizhetõek legyenek a magyar emberek!

A keresztény papok idegen gyilkosok, gyilkosok aki szabotálják irtják a magyart, meghamisítják múltunkat történelmünket, és kiirtják már gyermekkorban a rabszolgaságra ítélt magyar nemzetbõl a két legfontosabb dolgot:

A pénzeszköz helyes racionális használatát és a tudást!

Menjél haza jeruzsálembe és majd ott a saját kölyködnek tanítsd azt, hogy a pénz és a tudás bûn!

Így van! Nem hiába hívják példabeszédnek, nyilván nem tesztelte le Jézus sem, hogy mennyi esélye van a tevének egy ilyen feladatnál, mint ahogy a mustármagnyi hittel rendelkezõ embernek sem megy arrébb a hegy, bármilyen szépen is kéri az... :-)

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

MasterManson, két böfögés között tiszteld meg annyival a többi hozzászólót, hogy megtörlöd a szádat. Mindíg nézz utána annak amit írsz, mert ordít a butaságoktól. csak néhány egyszerû példa: Azt írod valahol, hogy a biblia nem más mint az egyiptomi halottak könyve. Azzal érvelsz, hogy a biblosz görögül egyiptomi tekercset jelent, honnan veszed? Mikor álmodtad meg? A biblosz görögül könyvet jelent a biblia pedig ennek a többes számú alakja, tehát könyvek. Elõ kell venni egy szótárt. Azt is írod, hogy a kereszténység ezer éven át pusztította a magyarságot. Ez is érdekes infó, ezt gondolom csak úgy kitaláltad. Tudod kik pusztították a magyarságot? Azok az idegen uralkodók, akiket mi hoztunk a nyakunkra, és miért kellett nekünk idegen uralkodó? Mert az apostoli királyok leszármazottait irtották elõdeink, és nem volt trónörökös, és sorra haltak ki a magyar uralkodói házak. Állandóan a Júdásokkal jössz, meg azzal, hogy 30ezüst=az örök élet igérete. Ha ennyire óckodsz a kereszténységtõl, miért használod a szimbólumait? Semminél sem könnyebb az, ha valaki a saját apja sírját rugdossa, ezt tudom, ilyenek a tótok és az oláhok is, letagadják saját maguk történelmét elsõ adandó alkalommal. Aztán nagy bõszen hülyének állítod be azokat, akik hisznek abban, amit a Biblia ír. Errõl nem szeretnék vitát nyitni, de meglátásom szerint te csak hírbõl ismered a Bibliát. Startból a kereszténységet úgy állítod be mint valami "mételyt", mit is tanít a keresztény hit? Hallottál már valamikor papot azt mondani, hogy menj és rabold ki a másikat, mert úgy sem lesz semmi bajod, hiszen a megélhetési bûnözés az törvényes? Mondta valaha egy pap azt, hogy csalj, uzsorázz, forgasd ki az idõseket a házukból? Mondta-e valaha azt lelkipásztor, hogy hazudj, könyökölj, taposs rá a másikra, használd az embereket szavazógépeknek? Nem hinném. Te nagyon jól tudod, kik teszik ezeket. Azok akik nem ismerik a Krisztusi szeretetet, akik nem félnek attól, hogy egy nap, mindenért, de mindenért felelniük kell az örökkévaló Bíró elõtt.
Én nem akarok hinni, én tudni akarok és gondolni! Persze így benne van a pakliban az is, hogy ha esetleg tévedek majd bizonyos dolgokban, akkor az az én hibám lesz. Viszont ha tévedek akkor abból még akár tanulhatok is.

Szóval nem, nem akarok hinni semmiben. :D

Talán arra gondolt, hogy a gazdagok nem a bûnmentes életükrõl híresek. Egyébként pedig a gazdag-szegény relatív fogalmak, ezért már sokadjára mondom, NE VEGYÉTEK MÁR SZÓ SZERINT AZT A KIBASZOTT BIBLIÁT!
narumon
"Jézus azt mondja, hogy könnyebb egy tevének átjutni a tû fokán, mint gazdagnak a mennybe jutni. Tehát nem azt mondja, hogy a gazdag nem juthat a mennybe,"

Na ne viccelj már akkor az elsõ felével mit mond? Mivel a tevének a tû fokán lehetetlen átjutni ugye, a gazdagnak a mennybe még annál is nehezebb... ha ebbõl azt olvasod ki, hogy mégis van esélye akkor elég furcsa tûk és tevék lehetnek felétek...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Te se tanultad még meg, hogy mindenki zsidó? A kommunisták is zsidók, a nácik is zsidók, Amerika és Európa nagy részét is zsidók, de legalábbis félzsidók lakják, ez mind szépen meg van magyarázva a neten. Írd már le pontosan, hogy te mibe is hiszel, mert eddig csak azt tudjuk, hogy keresztényellenes vagy.
Nincs nem létezik keresztényellenes szélsõjobb, a magát nemzetinek hazudó szélsõjobb akiket szegedi csanádok alkotnak azok mélyen elkötelezettek abban, hogy az idegen nemzet rabszolgatartó kultúrája továbbra is fennmaradhasson.

A zsidó keresztényellenesség leginkább baloldali mûfaj.

Tudod a nácik megöltek 6 millió zsidót, a kommunisták pedig 100 millió zsidó-bérencet. Azért sikerült 100 milliót megölniük szemben a nácikkal, mert volt annyi eszük, hogy nem faji alapon szidták ugyan azokat, akiket a nácik.

De sejtheted mennyire örültek a zsidó vállalat tulajdonosok és nagytõkések a kommunista államosításoknak? :D Persze, mint a náciknál, akkor is kápókkal mondatták ki feléjük a verdiktet, és persze mint a náciknál, a kommunistáknál sem igen ellenkezhettek.

Összefogás? Nem látod mi van most is? Van a keresztény szélsõjobb, a keresztényellenes szélsõjobb, a keresztény-bal-jobb-bal-nemtommilyenoldal (FIDESZ), liberális baloldal, szociális baloldal, másként szociális baloldal (Gyurcsány), szélsõbal, anti-fidesz klubb.
"hogy a központi hatalom gyengülése a hasznunkra vált. Te pedig szerintem pont ezért szurkolsz. Ez nem tetszik."

Te beszélsz butaságokat!

Ez egy ilyen nesze semmi fogd meg jól írás, amely figyelmen kívül hagyja teljesen azt, hogy mint általában, nem Magyarországon dõlt el magyarország sorsa. Egyébként pedig mi köze a magyar nép múltját ezer éve irtó keresztény vallás birálatának ahhoz, hogy én azért szurkolnék, hogy nekünk rosszabb legyen?! Beteg a te agyad és pusztán ezzel a gusztustalan héber szarkavarásoddal próbálod menteni a héberek hasznára váló rabszolgatanok fennmaradását.

Azért írtál ide most egy üzenetet, hogy a magyar népet ezer éve rabszolgaságba tartó idegen nemzetet és métely a védelmedbe vehesd! Leszarom a zsidó keresztény vallást, a júdásokra pedig minden korban nagyon szopás várt, mint az áldozatokra.

Tudták jól az idegenek is, hogy aki még a saját vérét is elárulja, azoktól õk is csak árulást várhatnának, így hát mindig azokat gyilkolták le legelõször!

Butaságokat beszélsz. A török és Habsburg uralom egyenes következménye a magyarországi központi hatalom gyengülésének. A magyaroknak nem kellett az erõs király, inkább egy gyengét akartak, rá harminchat évvel Mohácsi csata. Még mindig nem egyeztek meg, rá tizenöt évvel Buda elfoglalása. Nem akartak hadsereget az elsõ világháború után, rá két évvel trianoni béke. Szinte sohasem volt olyan Magyarországon, hogy a központi hatalom gyengülése a hasznunkra vált. Te pedig szerintem pont ezért szurkolsz. Ez nem tetszik.

Nekem :), és utolsó elõtti. <#integet2>
Tudod kinek volt ez az utolsó mondata?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Már megbeszéltük volna? Inkább elbeszélünk egymás mellett, de nem emlékszem hogy egyetértettünk volna. :D

Ez az, jöjjön a hitvita, hogy ki a gonosz most és ki a jó! Hogy is hívják ezt... politika!
NEXUS6
"mesuge vagy nexus66! az ORTODOX zsidok SOHA NEM ISMERTEK EL JEZUS MESIAS MIVOLTAT! a hit gyuleket nm zsidok. sok kozuk sincs. a kereszteny zsidok azok igen, de azok meg nem szamitanak."

Szerinted miért is nem zsoltárokat énekelnek????
XD

http://www.youtube.com/v/FwWeBpp8Iso&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Azt már megbeszéltük, hogy azoknak te vagy a kesztyûbábja, egyszerûen megvesztegettek, megvettek téged kilóra.

30 ezüst = örök élet ígérete!

Szerintem nem is sejted miféle banditákról van itt szó. Nagyjából azokról, akiknek te vagy a kesztyûbábja, és lehet hogy még te sem tudod.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektõl a banditáktól!"

Szép kis aláírásod van. Na látod, hogy 1000 év történelembõl 500 évet konkrétan idegen megszállás alatt volt magyarország! Persze, majd biztos segít a te urad megszabadulni ezektõl a banditáktól! :D A te uradtól azt kapod amit õ kapott tõled, nagyvonalúan elfogadja, hogy te váltsd meg mások "a banditák" bûnét szenvedéssel! Pont úgy ahogy te kiáltottál barabást azzal, hogy elfogadtad, hogy az õ bûntelen mindenkit szeretõ fia szenvedjen pépesre és véresre verve felszegelve egy fára a bûnösök bûnéért!

Isteni igazság lesz a te szenvedésed, azt kapod az uradtól amit neki adtál! Úgy és csak annyit szólal majd fel érted, ahogy te az általad annyira "szeretett" Jézusért! :)

Kérlek, ez nem hitvita! Ez fogalmi zavar! Senki nem sértette meg senkinek a lelkiismereti szabadságát. Továbbra is abban hiszel amiben akarsz. Azt viszont méltóztassál már elfogadni, hogy egyesek szerint ez hülyeség, és ezt még le is merik írni. Ha az ilyen cikkek nem jelenhetnének meg, na az lenne a lelkiismereti szabadság megsértése. Nem tetszik ami ide van írva? Egyéni probléma, nincs "ami nekem nem tetszik az nem jelenhet meg" jog. (legalábbis nem kéne, hogy ilyen legyen)
Imádom ezt az érzékenységet.
"Ezékiel próféta könyve 33. rész
8. Ha ezt mondom a hitetlennek: Hitetlen, halálnak halálával halsz meg; és te nem szólándasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az õ útjáról: az a hitetlen vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedbõl kívánom meg."
Dehogynem jelent semmit, leginkább azt, hogy a múlt hibáiból tanulni kell. Már ha nem szeretnénk még 150 évre törököt, 300 évre habsburgot, és egy soha senki által nem látott lényre hivatkozó nagybirtokos rabszolgatartókat továbbra is a fejünk fölé.

Ha nem szeretnénk, hogy állatoknak nevezzék honfoglaló hõseinket, ha nem akarjuk, hogy továbbra is pogányságra hivatkozva irtsák a valódi történelmünket és kultúránkat, akkor soha nem késõ elkezdeni ellenállni...

És az elmúlt ezer évünk semmit nem jelent? Mert ezzel a stílussal azt szapulod rendületlenül.

Remélem, hogy a vallástalanság is a lelkiismereti szabadság kérdése, és akkor máris közelebb vagyunk ahhoz, hogy pl ne legyen hittan az iskolákban. :D

Ön azt gondolja, hogy én hitvitát kezdek önnel? Barátom maga a napba nézett! A vallás lelkiismereti szabadság kérdése. Aki a másik ember lelkiismereti szabadságát semmibe veszi, vagy kigúnyolja az primitív bunkó!

Értem én hogy benzin! De mi hajtja?

Nyilvánosan nem is. De amúgy tudják nagyon jól, hogy a keresztény tanítások egyiptomi rabszolgatanok, amely annyi tudást enged a rabszolgáknak, hogy végletekig kiszolgáltatottá váljanak. :D

Tudják mi kell a rabszolgáknak. Fél a haláltól, akkor ki kell használni ezt a félelmét, és azzal fenyegetni, hogy halála után örökké tartó fájdalmai lesznek ha nem engedelmeskedik!

S persze, ígérni kell nekik jutalmat is, meg kell õket vesztegetni!Õrökké tartó csodás életet kell nekik ígérni, ha önként lemondanak a pénzzel való foglalkozásokról! :D

Vesztegetés, és örökké tartó fájdalommal való fenyegetés - terror. Ez a jó eszköz arra, hogy a haláltól rettegõket rabszolgaságba hajthassák, a félelmeiket és vágyaikat kell felhasználni.

Ateista vagyok, magyar. Soha egy jó szót nem szóltam még a magyar nép õseit ezer éve mocskoló vallásról.

@nexus66 "Valaki dobjon már egy linket, ahol a zsidók elismerik Jézus messiás voltát."
Parancsolj kérlek!;)
És ahogy tudom, fizetnek mint kisangyalka!
mesuge vagy nexus66! az ORTODOX zsidok SOHA NEM ISMERTEK EL JEZUS MESIAS MIVOLTAT! a hit gyuleket nm zsidok. sok kozuk sincs. a kereszteny zsidok azok igen, de azok meg nem szamitanak.

Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.

Nekem nincs szent könyvem, fõleg hogy a tóra és az ószövetség ilyen szorosan kötõdik ezekhez a rabszolgatanokhoz.

A katolikus rabbi bácsi kezdi minden miséjét az ószövetséggel! Persze nem véletlen, ahogy az sem, hogy ugyan olyan kipájuk van a magas rangú katolikus rabbiknak, mint testvéreiknek!

Willenbrock
Vagyis inkább a Talmud?

Willenbrock
A te szent könyved akkor a Tóra?

Te nem gondolod, hogy csak egy hülye lehet azt képes elhinni, hogy a nõket egy férfi bordájából teremtették? :D Vagy, hogy létezik emberi nyelven beszélõ kígyó? Meg isten mindenható, de kizárólag csak félbolondoknak hajlandó megjelenni ilyen olyan hegyeken, így üzengetve, holott megjelenhetett volna mindenki számára? :D

Nem gondolod, hogy a mennyország pokol lesz majd azok számára, akik bekerülvén azt látják majd, hogy az istenben nem hívõ egykori családtagjaik örökkön örökké tüzes pokolban szenvednek? :D

Szokták mondani, hogy egy hülye százat csinál, ez a bibliára hatványozottan igaz. Annyi logikai bukfencet még a legócskább hálivúdi filmben sem látni. :P

Ez az egész rossz bibliai mese megerõszakolja nem csak a józan észt és a valóságot, hanem még önmagát is...

Azokat az idiótákat, akiket behülyít a kereszténység, és vakbuzgó bábbá válnak, ha nem volna ez a vallás, akkor valami más hülyítené be, lehet, hogy még nagyobb baromság venné át a helyét.
Én nem védeni akarom, de sokkal jobb helyzetben vagyunk mint az iszlám területeken, mert ott jóformán ahány hittérítõ, annyiféleképpen van értelmezve a korán, és azt magyaráznak bele, amit akarnak. Ehhez képest a kereszténység konszolidáltabban mûködik, mert van egy jól definiált szervezeti felépítése.

.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?

Ezt a pár mondatot tanítani kéne, annyira jó!

.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?

Sajnos még nem döglött az a ragadós nyúlós nyállal mételyezõ földönkívüli lény. :)

Minden vallás a maga módján káros, de nyilván azt fogom leginkább támadni, amelyik rám és a nemzetemre a legnagyobb veszélyt jelenti még ma is. Ez pedig az ószövetség kisbetûs írása, a rabszolgatartó métely a kereszténység.

Kérlek! Bárki és bármit le lehet zsidózni, ez ennyire egyszerû, tetszik érteni? Már Hitlert is lezsidózták!