Ahoy#326
Bocs ezekre nem fogok reagálni, mert amiket állítasz azok a teremtésmítosz és a vallás körébe tartoznak. Semmi köze a tudományhoz. Különben meg nem is értem pontosan mit próbál közölni a kicsit zavaros tudatalattid. Ismétlem, az élet kialakulásáról beszélsz, vagy az emberéről?
Mert ti baromira különveszitek pl a patkányt, annak nincs lélekköve, az embernek pedig van. Húha, ez igen erős állítás!
Csak egyet mondok, bizonyítsd be nekem, hogy az embernek nem ősei az emberszabású majmok. Cáfold meg a megtalált előember csontvázakat, a genetikai vizsgálatok eredményeit. Nincs mellédumálás, bizonyítékokat kérek.
A testedben lévő DNS, RNS, enzimek, sejtszervecskék, sejtek, szövetek és minden más pontosan leírt és ismert biofizikai törvények alapján működik. Termodinamika, reakciókinetika, ozmózisnyomás, ionerősség stb. Az, hogy mi a naív hitünkkel kis élőlényeknek képzeljük, hát oké, ez van. Egy helikáz enzimet én is élőnek képzelek el, pedig pontosan le van írva, hogy miért működik így.
Ettől még az élet csodálatos, hogy hogyan jöhetett létre a véletlenek folytán lépésről lépésre. Az, hogy emellett itt tartunk, és kialakult egy ilyen kultúra az is ugyan úgy egyedülálló és csodálatos dolog.
Mint mindig az ismeretlen dolgokat szépen összeköti a vallás mindenféle mágikus dologgal, és így jön ki az amiket te sem tudsz megmagyarázni, ezért lököd a KGY dumáját. Legalább akkor találnál ki valami önálló gondolatot.
Nevezzük a biofizika és biokémia törvényeit Istennek, hiszen emiatt működik az a kis enzim. Ennyi.