Ahoy#314
Mellesleg tényleg az a legnagyobb baj, hogy KGY szavait isszátok, mintha valami szent bor lenne (Az egyházi keret erre mégjobban rájátszik) Itt vagy te, egy világ megismerésére törekvő, érdeklődő laikus. Nem tudom mikor futottál bele ebbe az egyházba, illetve nem tudom mikor volt az a pont, mikor menthetetlenül a hatása alá kerültél. Az viszont biztos, hogy Kisfaludy legnagyobb bűne az, hogy a tanaival teljesen kizárja az esetleges másik oldalt, a pocskondiázással, a tudomány lejáratásával. Innentől pedig a hívek semmi mást nem fogadnak és fogadhatnak el, csak a KGY féle filozófiákat. Annyi energiát amennyit a KGY féle egyházba fektettél, már le tudtál volna érettségizni, bejutottál volna egy egyetemre és ténylegesen tehettél volna valamit a megismerésért. Tudom, hogy baromi nehéz, és rémálmaim voltak nekem is, 23 évesen sok év kihagyás és 2-es matekkal újraérettségizni, és meglépni ezt.
Lehet sok feleslegesnek tűnő dolgot tanítanak az egyetemen, de az a jó, hogy pár félév után leüllepszik az egész, és összeáll lassan egy látásmóddá. Ez az amit nem lehet csak az utcán, vagy könyveket olvasva megtanulni. Te csak elintézed azzal, hogy kurva felesleges kamu szarokat tanítanak, begyöpösödött professzorok, és úgy is elfelejted... Most pont egy biológiai szimuláción dolgozok, és már a tervezésnél olyan szintű problémákba ütközök, amiket lehetetlen megoldani egyetemi matematika nélkül. Pedig amikor végeztem a matekkal, azt gondoltam ezt el fogom felejteni, a lélekkövemben nincs már hely ilyenekre :D de az a jó, hogy az agy, bár kiszámíthatatlan memória terén, amit egyszer láttál, az rögzül valamilyen formában. Így ha nem is jön vissza pontosan, később a problémával találkozva már fel tudod eleveníteni.
Ezért éri meg tanulni a természettudományos alapokat, amiket te elvetsz.