Meg kell szegnam az igeretemet, marmint azt, hogy a korabbi hozzaszolasom volt az utolso, tobbet nem teszek ilyen konnyelmu kijelentest! :-)
"Ezzel a fél oldallal csak sikerült bebizonyítanod hogy bár nem is neked írtam de neked is küldetéstudatod van rajtam kívül."
Ezt en irtam korabban:
"A Hold tobb milliard eves, hol volt akkor meg Atlanti ocean??"
Erre irtad hogy:
"HONNAN TUDOD??? Az nem is annyi mert én tudom hogy 165400001 éves kiszámoltam."
Innen gondoltam, hogy irok neked.
Irtad:
"Béna is vagy mint a harmat ,a rajtam kívül nem feltétlen kizáró értelmű meg ne szakadj pl én már elfogadtam magamat mint küldetéstudatút és úgy írtam hogy a többi n számú megszólaló azaz a rajtam kívüli halmaz elemeit értsd alatta ,ez nem okvetlen kizáró."
Ertem mire celzol, de akkor arra kerlek legkozelebb pontosabban fogalmazzal. Nekem a rajtam kivul azt jelenti ami le van irva. Pl ha azt irod, hogy rajtam kivul is vannak meg, vagy magamat leszamitva masok is, akkor nem ertettem volna felre, bocsanat!
Azert irok neked (kuldetestudatbol), hogy mas aki olvassa ezt a topikot meg veletlenul se higgye el amit KGY ir, mond. Ezzel utalnek arra, amit korabban irtam a karokozasokkal kapcsolatban.
Irtad:
"Honnan tudod? már megint csak mellébeszélő kioktató példaáradatot zúdít valaki rám ezáltal elkerülve hogy tudományosan le kéne vezetni honnan tudod a holdnak az életkorát "
Lehet, hogy a stilusom kioktato volt, de csak azert mert kicsit felhaborodtam mar korabban. A Hold koranak megallapitasa nem egyszeru feladat, de nem lehetetlen. Ha leirom neked, hogy izotopos vizsgalatok alapjan tortent (tobb izotop, nem csak egy!) akkor arra is azt fogod mondani, hogy nem kezzelfoghato, lathato, csak a tudomany kodositese stb. Az izotopos eredmenyeken kivul modellszamitasok, geologiai vizsgalatok tamasztjak ala.
Nem emlekszem pontosan, de nekem ugy remlik, hogy 13 ezer ev nem is elegendo arra, hogy az arapaly surlodas szinkronba hozza a Fold forgasaval a Hold tengely koruli forgasat. Ha egy akkora egitest csapodik be, ami kiszakit akkora anyagot, mint a Hold a Foldbol, az gyakorlatilag kinyirja mindket egitestet, gyakorlatilag utana mar nem is lehet ket kolunbozorol beszelni (anyagosszetetel szerint). Ha mindez 13 000 evvel ezelott tortent meg, akkor hogy vannak elolenyek egyaltalan? Ekkora kataklizma osszezuz mindent, foldkerget oceanostul foldreszestul, mindenestul. Ha 13 000 eves a hold becsapodasa akkor hogy lehet tobb szazmillo eves kontinens a Foldon? Ha mindez 13 000 evvel korabban tortent csak, akkor hogy lehet, hogy a feltetelezett helyen letezik idosebb kozet? Azert ez nem egy kis kavicsdarab!
Masik pelda az Atlanti ocean korara:
Irtad:
"U.I.:
HONNAN TUDOD??? Az nem is annyi mert én tudom hogy 165400001 éves kiszámoltam."
Ezt az erteket a tudomany is csak par millo eves hibahatarral tudja csak megadni, mert geologiai kepzodmeny ami nem egyik naprol a masikra jelenik meg.(Szerencsere) Az Atlanti ocean kozepetol kiindulva, pl Afrika fele valtakozo magneses polaritasu kozetek vannak. Arra is van lehetoseg, hogy ezeket a polusvaltozasokat mashol is nyomon tudjak kovetni, igy lehet a korra is szamitasokat vegezni. Az oceani litoszfera korat maskeppen is meg lehet allapitani, pl izotopos vizsgalatokkal.
A litoszfera vastagsaganak valtozasa is arulkodo jel, mert a hatsagtol idulva egyre vastagabb lesz, mert hul. (Numerikus modellezes)
Valamint lehet utalni a korra a mai technologiaval is, mert ki lehet merni GPS-el, hogy milyen gyorsan tavolodik egymastol az afrikai lemez es amerikai.
Irtad:
"A lézeres tv s atomos hasonlataid a belátható megérthető kiszámolható és bizonyított tényeken alapulnak ,a hold életkora csak egy ködös teória tudományos köntösben való kinyilatkoztatása és te vagy az aki ezt HISZI VALLJA ,nem, én továbbra sem HISZEK semmiben ahogy azt már írtam nem figyelsz csá."
Neked a Hold koranak kiszamitasa, merese nem kezzel foghato, mint nekem sem, mivel tenyleg nem fogtam a kezembe holdkozetet. A peldaim arra iranyultak, hogy szerintem Te sem lattal reaktormagot belulrol mukodes kozben, de azert elhiszed a szakembereknek, hogy ugy mukodik naggyabol ahogy elmondjak nem?