Ahoy#194
Mint már említettem, nekem a rokonom egy főorvos a pszichiátrián. Nem biztos, hogy minden módszerével egyetértek, de sokszor tényleg nem lehet mit csinálni azokkal a betegekkel, mert olyan súlyos állapotban vannak.
Lényeg a lényeg, hogy ő kezelte/kezeli egy középkorú ismerősömet, tulajdonképpen már gyerekkorom óta ismerem, és igazából teljesen normális életet él. Boltba jár, sétál, tárgyakat gyűjt, olvas stb. Viszont 15 éve skizofréniát és mániás depressziót diagnosztizáltak nála. Emiatt naphosszat feküdt az ágyban teljesen tétlenül és szenvedt. Lehet 15 éve "toxinokat" szed, de ezekkel együtt normális életet tud élni.
Viszont mint írtam, meggyőződése, hogy őneki üzentek az idegenek, és egy hatalmas tudásmennyiséget, különböző találmányokat és technológiát közvetítettek neki. Mindezeket leírta 5000 oldalban, precízen dossziékba rendezve, műszaki rajzokkal (mérnök volt, szóval tudja mit csinál), makettekkel. Az egész lényege, hogy pontosan ugyan úgy ki van dolgozva, mint a Kisfaludy rendszere... Rémisztő a hasonlóság, pontosan azért, mert abban is rengeteg összefüggés van a vallásokkal, teremtésmítoszokkal, tudománnyal kapcsolatban.
A különbség az, hogy ő nem csinált belőle egyházat, bár tény, hogy szokott szórólapokon "tudást" osztogatni, plusz egy honlapot is csináltatott, és rendszeresen ír az Interpress magazinnak, különböző UFÓ magazinoknak stb.
Viszont így, hogy szedi a gyógyszereit tud közel teljes életet élni, mert ha nem szedné, akkor összezuhanna és be kéne vonulnia a pszichiátriára.
Tehát el kell gondolkozni, ha fogom azt az 5000 oldalas dossziét, ami szerintem rendkívül érdekes, keveredik benne a tudomány és a filozófia, sok titokzatos kérdésre könnyű választ ad (pl ő is fejtegeti a piramisok keletkezését, szerinte leszállópályák voltak)... akkor ezt így egy az egyben elhinnéd? A Kisfaludy-ról nincs kimondva, hogy skizofrén, de ha kiderülne róla, akkor is tovább hinnél benne?