fszrtkvltzttni#176
"A függvényt már leírtam ,nem fogom még egyszer keress vissza vagy olvasd el az eseményhorizonton ,ott az összes időfizikai kifejezés is definiálva van." Dehogy írtál le te semmit.
"Magyarul ha meg akarnád tudományosan mérni egy óra lassulását úgy hogy utazol vele ,semmit nem fogsz mérni mert a mérőműszer is azonosan lassul vele.CSak az idődilat árulja el hogy van ilyen." Értem, tehát lassul, csak nem lehet kimérni... a mérhetelen dolgok nem a tudomány hatáskörébe tartoznak, az filozófia.
"Én csak azt tudom hogy időeltérés mozgó testek közt van ,ez pedig csak úgy lehet ha nem járt egyformán az órájuk ,ha téged kielégít a Minkowski féle magyarázat hát legyen , engem meg az elégít ki hogy józan paraszt ésszel leolvasom a vekkert és kijelentem hogy az egyik óra lassabban járt .Nem mondhatod azt hogy csak illúzió amit látok és azt sem hogy egy másik világban történtek az események amit Minkowski térnek nevezünk.Nincs két valóság csak kétfajta matematikai modellezése ugyan annak a világnak ezt ne felejtsd el."
A speciális relativitáselmélet se beszél több világról, csak egyről, de az nem Euklideszi, hanem Minkowski tér. Az ikerparadoxon, csak Euklideszi térben lép föl, a Minkowski térben nem, ezt ki lehet számolni a Minkowski tér tulajdonságából. A józan paraszti ész hasznos dolog, csak az nem ismeri a Minkowski teret. Vagy elfogadod azt amit a relativitáselméletről mondanak, vagy megtanulod a mögötte lévő matematikát, és akkor látni fogod, hogy nincs benne ellentmondás.