Terkó terkó gyerek ,hazuttold már meg DGY szavait ha nemakarod legépelem ide neked
" a testek egymáshoz képesti mozgásának a szuprémuma ,elnemérhető maximuma az a cé ,ez a fizikai jelentése és nem az hogy a fénysebesség.Az egy esetleges dolog hogy van valami ami éppen ezzel terjed.Ha nem lenne fény ez a cé akkor is fontos szerepet játszana a fizikában.Jó? tehát ez a lényege ezért a relem nem az optikának egy része hanem egy független sőt általánosabb tudományág."
Én ezzel kezdtem mikor belém kötöttél aztán folytattam hogy ezért csak egy arányszám a sebesség 1:1= fénysebesség és itt kezdted el játszani az agyad hogy a sebességnek van L/T dimenziója és fitogtattad a lexikális fölényedet meg okoskodtál hogy valamihez képest el kell mozdulni de még most sem érted hogy magához a mozgáshoz képest mozdulnak el a tárgyak .Az esetleges dolog hogy lebontod út idő hányadosra.
Jó okoskodást nélkülem a borozós értelmiseggidel ,azt a sört meg rakd már le még az iskola udvarán is iszol ,a tollas kérdésre se tudsz válaszolni amatőr.