A képlet két akármilyen létező dolog közti sebességet számolja ki ,az akármi alatt értsd TÁRGYAK sebességét is .Ha azonos irányba halad két tárgy azonos sebességgel akkor köztük nincs sebesség ill 0 az eredmény észkombány mostmár elárulhatnád a kíváncsiság kedvéért hány évesen lököd az igazságokat :D?
És megint belekavarodtál mert azt hitted a képlet egy C pontból nézi az A B t de ez nonszensz mármint amit művelsz ,te nem is tudod értelmezni a dolgokat már mondtam hogy nincs harmadik megfigyelő csak A B van és köztük mérhetsz sebességet az pedig 0 mivel A=0,5 B=0,5 Mit keresünk? A és B közti sebesség különbséget tehát A-B=0.
A képletet csak akkor van értelme és tudod használni ha A-B nemegyenllő 0 felfogtad?
És úgy viszont 0,8c lesz kettejük különbsége.
Gondolkozz már mielőtt marhaságokat találsz ki ,mi az hogy ezzel nem tárgyak sebességét számolod ki? Talán a tárgyakra nem vonatkozik a relativitás elmélete ,talán szerinted két autó ami szembe megy egymással 0,9 0,9 c vel akkor kettejük között 1,8c a mért sebesség? Nem véletlenül írtam a példát:pl 500km/h +1900km/h=2399,99999999804km/h az ütközési sebesség.
=0,000002223760635c ez tényérték bocs.
A tömegnövekedéshez nem értek annyira ,fölfogtam hogy csak virtuálisan növekszik meg a tömege nem kell ezerszer leírnod viszont az tény hogy fékező erők hatnak rá a környező gravitációkból + a sajátjából lásd egy óriási bolygó mellett elhaladó részecske vagy fény pályáját eltéríti a nagy bolygó mert hat rá a sűrűbb gravitációs hullámtér .
Inkább kérd meg KGY t hogy kézenfogva átvegye veled a hullámhossz féle törésmutatót .
A bézs színű foton legalább akkora marhaság mint az 50nm es szín ,a foton az nem is hullámhossz de ha már annyira okos vagy elmagyarázhatod mi a fizikai oka annak hogy egy prizmába becsapódó különböző fényfrekvenciák más más mértékben térülnek el.
Mi készteti az azonos sebességgel haladó hullámhosszokat színeket hogy ne egyformán térüljenek el? Na tényleg nem tudom?