Új rekord a fény megállításában

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Volt szerencsém elõadásához, hidd el nem gazember... <#papakacsint>

Vallást normális ember nem alapít. Eleve ketyósnak, vagy gazembernek kell lenni hozzá.

Eldöntheted, hogy õ melyik.

Fogalmam sincs honnan veszed ezt a sok badarságot Kisfaludy Györgyrõl, hazánk EGYETLEN független, az idegen háttérhatalmak által nem befolyásolt független tudós-lángelmérõl...<#falbav>

Aki el szeretne mélyedni a VALÓDI tudományokban (pl. idõfizika), annak ezt javaslom olvasásra (mellékelten az elõadások is meghallgathatóak!).

Csak mellékesen megjegyzem, Kisfaludy elõadásait hallgatva, erõsen kirajzolódik egy skizofrén jellem. Egyik rokonom a pszichiátrián fõorvos. Közelrõl ismerek egy betegét, akit skizofréniával kezelnek. Igazából nem is kezelik, csak erõs gyógyszereket kap x éve. Az érdekes az egészben, hogy az idõfizikának simán beillõ rendszert fejlesztett ki. Váltig állítja, hogy neki üzentek az idegenek, és részletesen leírta ezeket a képzeteit. Most mutatta meg a dokumentumait, 5000 oldalnyi szöveg gyûlt össze, pontosan ilyen "idõfizika" stílusban. Elképesztõ részletességgel, találmányokkal, tervrajzokkal, makettekkel is. Szerintem még precízebben is valósította meg, mint a Kisfaludy az Univerzum Egyházát... Szóval ennyi a lényeg, egy maga nemében jól megalkotott filozófiai világkép, vagy vallás, egy skizofrén elme által precízen megalkotva. Könnyen lehetnek akár követõi is, és tessék itt az új egyház, új fizika, új tudomány. Ahogy beleásom magam Kisfaludy életútjába és elõadásaiba, egyre több párhuzamot találok a két eset között...
Persze, hogy mellébeszél, mivel semmilyen mérhetõ, sõt bizonyítható jelenségre nem alkalmazható az egész. Illetve rá lehet húzni bármire, mivel bármit állíthatsz idõfizika alatt. Egyszerûen tényeket állítanak, hogy az úgy van. Sehol nincs bizonyítás, sehol egy bonyolult matematikai, fizikai vagy kémiai képlet. Aki nem hiszi el, az sötét, tudatlan, maradi hitetlen kutya.
Elmagyarázom neked máshogy mi a bajom az idõfizikával:

Az idõfizikának az alapja, miszerint vannak források melyekbõl idõhullámok indulnak ki az nem a valóság. Ugyanis vannak idõtõl és tértõl független hiperionok, és ezek interferenciaképe az amit ti idõhullámoknak neveztek, a forrás pedig két hiperion találkozása. A hiperionok fizikája egyébként nagyon egyszerû.

Mivel a hiperionok tértõl és idõtõl függetlenek, ezért nincs értelme annak, hogy mikor keletkeztek és hol vannak, egyszerûen léteznek mindig és mindenhol. Ezt egy kicsit nehéz megemészteni, de ha rááll az ember gondolkodása, akkor már egyszerû az egész, és mindent meg lehet érteni. Mivel a hiperionok nem korlátozódnak egy téridõrészre, ezért egy ilyen kis résszel való kölcsönhatásuk minimális, annyira kicsi, hogy a korlátozott mérõmûászereink zaja ezt bõven meghaladja, hogy mégis léteznek, azt az univerzum anomáliái bizonyítják, melyek egyesek fekete anyagnak, fekete energiának vagy fekete testnek neveznek.

Említettem, hogy két hiperion tud találkozni. A találkozás alatt azt kell érteni, hogy két hiperionnak kölcsönhat egymással, és az interferenciájuknak az észlelt világunkra vett vetülete az amit mi tapasztalunk. Amit az idõfizika helytelenül idõhullámoknak nevez az valójában a hiperionok interferenciájának a mi világunkra vett vetülete.

Így már érted?
"Kicsifiam a relativitás elmélet nem mond ki mást mint hogy ..." Kisfiam, ha nem tanultál róla, akkor honnan tudod, hogy azt mondja ki? Mert ennek nem sok köze van hozzá. Az egész idõfizikának semmi köz nincs hozzá, hiszen "AZ ABSZOLÚT SEBESSÉGMÉRÕ MÛSZER"-rõl is beszéltek! A relativitáselméletbõl, sõt már a galilei féle relavitivási elvbõl is az következik, hogy NINCS ABSZOLÚT SEBESSÉG!

"Húrelmélet, EPR paradoxon, relativitás elm? megvan?" Na és neked megvannak? Tanultál róluk? Nem, csak olvastál valahol, és osztod az észt. Ahogy Kisfaludy, mert saját bevallása szerint õ se tanult ilyet.

"Nos a hidrogén atom színképe vagyis a hidrogén atom NEM a világ legegyszerûbb rendszere te nagyon nem vagy képben" Szerintem meg TE nem vagy képben. Ez az egyetlen valódi értelmes rendszer amit papíron ceruzával meg lehet oldani, ezért nevezik egyszerûnek. (Ha eltekintünk az egy db. semmivel kölcsönható nem részecskétõl.) De megint, ezt honnan tudná egy olyan ember aki gyakorlatilag semmit nem tud az egészrõl.

"Mit kéne bizonyítani és mivel?" Azt, hogy az idõfizika bármit is leír, mert én csak mellébeszélést tapasztalok. Én a hidrogén atomot kértem, mert a tapasztalatok szerint ez nagyságrendekkel egyszerûbb, mint például egy protonnak a leírása. Persze lehet az idõfizikában ez másként van... akkor legyen a neutron. Számoljátok ki a szabad neutron élettartamát.

"Amikor te a világ legegyszerûbb rendszerérõl beszélsz akkor ne felejtsd el hogy még fényévekre vagy a planc hossztól (aranygyapjú) ,és akkor innen még fényévekre kell kicsinyíteni magad hogy eljuss egy tardionig" Tehát ti egy gyakorlatilag észlelhetetlen részecskével foglalkoztok. Látod, ezért nem tudomány. Ezért vallás. A tardionod ugyanolyan észlelhetetlen mint isten. Persze isten közvetve észlelhetõ, mert ugye õ teremtette a világot, meg istentõl függõ mértékben befolyásolja is... pont ugyan ilyen a tardionotok.

"A KGY féle idõfizikai kutatásnak a csúcsa hogy akik 10 20 30éve ûzik azok beszélnek órákon át arról hogy szerintük hogyan keltõdik egy elektron vagy proton de ezt még én sem tudom követni ,az meg hogy egy atomot tehát hogy a periódusos rendszert leírjuk a tûz víz levegõ elemekkel még baromi távol van a legképzettebb embertõl is." Szóval távol van... de ez nem akadájoz meg abban titekes, hogy a kavitáció jelenségével, meg még ki tudja milyen makroszkópikus dolgokkal foglalkozzatok!

"A mai embereknek kicsit vissza kéne venni az arcukból" Bagoly mondja verébnek!
strepsils
"Errõl van szó, fingod sincs mi a relativitás elmélet,"

Kicsifiam a relativitás elmélet nem mond ki mást mint hogy minden ,ismétlem minden ami létezik csupán téridõ ként értelmezhetõ xt koordináta rendszerben AZÉRT mert ez a VALÓSÁG ,nem értelmezhetõ külön a tér és az idõ mivel nem létezik tér és nem létezik idõ külön . Az idõ és a tér az egy dologra vonatkozik ,a mozgásra , csak MOZGÁS van vagy nevezheted IDÕNEK , KITERJEDÉSNEK,TÉRIDÕNEK tök mindegy melyik fogalmat használod mind eqivalens egymással a valóságban ,csak ti olyan képzetlen dilettáns ostoba gyerekek lehettek hogy mindent euklideszi papíron képzeltek el jóhogy nem értitek mi terjed ott a forrásból mi az hogy az idõ terjed ki belõle hát ilyen képzettséggel én sem érteném sõt én sem értettem régen.

A válasz a fogyatékosoknak hogy néz ki egy tardion: fújjál föl egy lufit te gyerök ,a lufi közepe a forrás ,a lufi felülete a forrás születésének idõpontját jelképezi , a rajzok síkmetszetek , a sok kör mind mind egy egy létezési periódust jelöl , a nehéz felfogásúaknak fújjál föl végtelen számú lufit egymásban .
Az buborékok nem a térben vagy az idõben fúvódnak fel , maga a felfúvódás az amit mi téridõként azonosítunk .Ezen a kvantumszinten nincs értelmezve a makrofizika törvényei.
Nincs fénysebesség felsõhatár, nincs abszolút idõ. Az információ a száluniverzumban hatványozottan gyorsabban terjedhet , a buborékok távolabbról nézett komplex rendszert alkotó formaság egyik oldalán "kedd" van a másik oldalán "vasárnap" ,ez az idõ hullám interferencia az amit késõbb a részecske felületének értelmezünk.

Húrelmélet, EPR paradoxon, relativitás elm? megvan? Ki akar meggyõzni kit és mirõl.

Ki és hol cáfolta a te fizikai ismereteidet hm? én biztos nem mert az idõfizika nem tanít olyat ami ellenkezne a te fizikáddal csak maximum helyesen értelmezi a jelenségeket arról én nem tehetek hogyha valaki nem érti mért megy a fény fénysebességgel és hogy hogy kell értelmezni a megállított fényt .

És mire jó az idõfizika , hát pl pont az olyan gyermeteg kérdések megértésére amikor azon megy a vita ,mi a fény és hogy néz ki meg mért megy úgy és mi az anyag .Az idõfizika már az elején megválaszolja azt amit az iskolában még 20 év múlva sem fognak tanítani .

Nos a hidrogén atom színképe vagyis a hidrogén atom NEM a világ legegyszerûbb rendszere te nagyon nem vagy képben , az idõfizika primitív függvénye a világ legegyszerûbb törvénye és ebbõl keltõdnek a további "rendszerek".Nem ismétlem meg olvasd el ha nem értetted meg a függvényt leírtam tegnap.
A KGY féle idõfizikai kutatásnak a csúcsa hogy akik 10 20 30éve ûzik azok beszélnek órákon át arról hogy szerintük hogyan keltõdik egy elektron vagy proton de ezt még én sem tudom követni ,az meg hogy egy atomot tehát hogy a periódusos rendszert leírjuk a tûz víz levegõ elemekkel még baromi távol van a legképzettebb embertõl is.

Amikor te a világ legegyszerûbb rendszerérõl beszélsz akkor ne felejtsd el hogy még fényévekre vagy a planc hossztól (aranygyapjú) ,és akkor innen még fényévekre kell kicsinyíteni magad hogy eljuss egy tardionig .

Na meg az sem teljesen világos hogy te hogyan képzelted el ezt az egész számítástechnikai manõvert .Mit kéne bizonyítani és mivel? A H akarod beazonosítani a színképével , vagy a színkép létezésébõl aszociálni a H ra ez szép és jó csak azt nem tudom hogy jön ide az idõfizika .A színkép az a H által kibocsátott fényspektrum jellegzetes eloszlása de amivel az idõfizika foglalkozik ,tardionok szintje ott még nem létezik a H atom és nem létezik színspektrum mert gyakorlatilag minden atom színképe és összes információja egyszerre létezik egy nagy halmazban és mint említettem azt még nem tudjuk hogy mitõl lesz valaki H atom vagy mitõl lesz Au atom .

Nem tudunk atomot építeni (még) ha tudnánk megkapnád a számítási képletet.
A gyakorlatban úgysem tudnánk pl aranyat csinálni mivel technológiánk nem lenne rá csak egy elméleti leírás ami helyes eredményeket ad de gyakorlati haszna nincs.

Az idõfizika tárgya nem is arra jó hogy majd holnap már idõgépet meg anyagmódosítást vagy akármilyen scifi hülyeséget tudsz csinálni vele hanem hogy megérted az anyag szerkezetét keletkezését ,érted a világot ,érted a fizikai jelenségeket.

100emberbõl 99 nek ez csak egy plusz adalék hogy könnyen megértse a világot és 1 meg majd talán többet is kihoz a tudásból és az lesz az ûrhajó vagy térugrógép megépítõje .

A mai embereknek kicsit vissza kéne venni az arcukból mert úgy csinálnak (ti) mintha a spanyol viaszt de ajánlom figyelmetekbe a Piramisok leleplezésének titka c filmet és ott összpontosítsatok az óriás építményekre még ha a piramisos belemagyarázás nem is tetszik azokat az építményeket nem lehet letagadni és ugyan ez vonatkozik a Däniken buzizókra is úgy csinálnak egyesek mintha pl azokat a mm pontos illesztett puzzle köveket amik 10t s ak a kõbaltás indiánok faragták volna ki 90°os belsõ szögû 0,5mm tûrésû illesztéssel bonyolult labirintus mintában ,persze volt nekik cnc megmunkáló központuk is.

Aki csak mosolyogni tud ezeken a tényeken , meg tanításokon az elég gyerek lelkû és az is.

Csak a II. VH. után alapította egy amerikai grafomán, az 1950-es években. Írónak kissé nagyon gyenge volt, de a munkásságának igazi nagyságát az irományai miatt kiirtott erdõk száma adja meg.
Párszor már szerencséltetett itt bennünket néhány eszement tõlük...

Ez a vallás miatti lemészárlás..., az szerintem mindig is ürügy volt. Persze a vallások ehhez asszisztáltak, amiért ejnye-bejnye! Viszont ami tisztán látszik, hogy sok milliárd légy nem tévedhet, megeszünk mi minden szart, vagyis mások, mert mi nem. XD
Jah, ennél még sokkal rosszabb, mikor ezreket mészárolnak le a vallás miatt (dzsihád). Persze a szcientológia is nagyon káros, és tényleg egy arc írt egy scifi könyvet, és onnantól az lett a bibliájuk.
Nem szabad elfeledni, hogy van egy scientológia nevû "vallás"-nak csúfolt képzõdmény, ami lassan száz éve létezik, és több millió híve van. Nem tudsz kitalálni olyan hülyeséget, amit az emberek ne kezdenének el tömegesen követni. És mi vagyunk az értelmes faj... LOL
Ááááááááá, na itt végem, abban az írásban mikor az Oroszlánkirály és az idõfizikai utalásokat firtatják:
Most már biztos vagyok benne, hogy szakadva röhögve találták ki ezeket 😄

"1. RÉSZ: AZ OROSZLÁNKIRÁLY

Kezdjük azzal, hogy az oroszlánkirály neve: Mufasza. Magyarul: Mû-Fasz-A, vagyis szabad fordításban: a Teremtõ Atya Alkotása. A terület, ahol uralkodik a szavannán: Büszkefölde. Ez egy utalás a boldogságtól duzzadó földre, vagyis a kiáradó hullámterû anyagi részecskére (neutronra). A síkság közepén magasodik a trónszirt, ami két nagy sziklából áll. Az egyik egy hegyes, majdnem függõleges, piramisra emlékeztetõ szögletes hegycsúcs, a másik egy kõpárkány, ami ennek oldalából kiáll, alulról megtámasztva és enyhén felfelé emelkedik. Erre a párkányra áll ki az oroszlánkirály, megszemlélni a vidéket és a trónszirt körül gyülekezõ állatokat, vagyis a népet (az Isten állatkertjét)."
Amúgy én sem szeretném ha elmennének innen, mert egyszerûen nagyon érdeklõdõ vagyok a téma iránt, és téríthetõ állapotban vagyok <#merges2>
Szóval nagymértékben várom én is, bármilyen idõfizika használhatóságára vonatkozó eszközre vagy metódusra való utalást.
(A honlapon ûrhajótervezési, imamalom építési útmutatókon kívül nem találtam semmit használhatót, de biztos vannak rejtett linkek!)
Nálam elérték a célt, azóta rendszeres olvasója vagyok az http://esemenyhorizont.uw.hu/ honlapnak. Egyszerûen zseniális írások vannak rajta. Függõvé váltam 😄
Jó a mûsor,csak így tovább ! A fény meg kit érdekel,az amúgy is teszi a dolgát.
<#taps>
De ha megállítják a fényt, az nem veszélyes? Hiszen, amikor épp fénysebességgel repked, akkor nem öregszik, de ha megáll, akkor jobb esetben is tardi ionná válhat.
Ne piszkáljátok már õket, még a végén megsértõdnek és itt hagynak minket, és én sose tudom meg hogyan kell birkavesébõl fluxuskondenzátort építeni! <#lama>

Mond hogy néz ki ez a tardion? Mert itt nem messzi valami üzemben kupacba van rakva egy csomó mindenféle, esetleg akad közte ilyesmi is.
Ha böngészni akarsz, hozz botot meg maszkot, mert rohadt büdös, és a botra azért is szükség van, hogy a dínóméretû patkányokat elverd magadtól....

Nézd, Strepsils és resystance egész jól megvannak együtt, mint egy skizofrén két személyisége, úgyhogy nekik nem kell privát fórum.
Téríteni meg minden frissen megtért fanatikusnak létszükséglet, mert igazolni kell maguk számára, hogy más is épp olyan hülye, mint õk.

Azért az epic, hogy értik az univerzum mûködését, de egy kurva fórumot nem tudnak összerakni, ahol kitárgyalhatják az agymenéseiket.

botyika
Szia Strepsils! Nemtudom tudnál-e segíteni de most egy hosszabb idõutazást tervezek, mert a gyerek rágja nagyon a fülemet hogy nézzük már meg a dínókat élõben, viszont nekem már csak két liter tardionom van itthon a hûtõszekrényben, és idõfizikai számításaim szerint kéne még vagy 20 liternyi, hogy legalább a jura korba vissza tudjunk repülni egy hosszú hétvégére. Nem tudsz valakit akinek esetleg van eladó?
" ugye itt jön a képbe az a fránya vallás amivel nem szabad foglalkoznunk"

Szabad foglalkozni vallással nagyon is, csak a vallást és a tudományt nincs értelme összekeverni. Attól, hogy fizikában használatos kifejezésekkel tarkítjátok a vallási tanaitokat még nem lesz belõle tudomány. Ettõl még alkothattok vallási dogmákon alapuló izgalmas elméleti konstrukciókat a tudomány nyitott kérdéseinek megválaszolására, de ne próbáljátok meg tudományként elõadni, amíg valami konkrét, mérhetõ, valóságos eredményt nem tudtok felmutatni.
Alkoss mondjuk egy új tömörítési algoritmust idõfizikai alapon, vagy rakd le egy mûködõképes idõfizikán alapuló számítógép elméleti alapjait, stb.
Az általad begyöpösödött dogmának tekintett kvantumfizikán nevelkedett kutatók alkották ugyanis többek között azt a számítógépet, amin a tanaidat terjeszted.
Nincs szükségük rá, mert hisznek! De hát miért mondod, én spec. ennyit még nem olvastam fórumot, de fõleg nem jártam utána semminek ennyi ideig, le tudtam vonni következtetéseket, hogy amíg a többség hitetlen, addig vannak másmilyenek is. Az egyszerû trollkodáson mosolyogsz egyet, de ez több 1000 éves dolog, ha igaz. Szociol. kísérlet? De miért itt? És miért ilyen vehemenciával? Ennek borítékolni lehetett az eredményét, írnak 100 mondatot, mindet szétoltjuk, de õk tovább hisznek, írna valaki, akit megtérítettek? 😄
Nektek nincs valami szektás fórumotok, vagy valami, ahova irogathatnátok az sg helyett?

"nem kéne kioktatni a másikat olyan területen amihez közöd nincs" Nem kéne ezt magatokra vennetek? Foglalkozzatok idõfizikával, de a fizikát hagyjátok már meg annak aki tudja mi az!

"Egyébként most mondtam el a relativitás elméletét ..." Errõl van szó, fingod sincs mi a relativitás elmélet, hiszen az elején büszkén jelented ki, hogy neked nem volt szükséged arra, hogy ezt megtanuld, de mégis osztod az észt arról amirõl fingod sincs.

És már nagyon sokadjára kérem, mutassatok már egy számolást amibõl kijön a világ legegyszerûbb rendszerének egy hidrogén atomnak a színképe! Nem rizsázni kell, hanem használni az elméletetek mögötti matematikát! Vagy az nem megy, mert hiányzik, legalábbis amit "matematika" címszó alatt összeollóztatok azzal nem lehet semmit se csinálni?
strepsils
"Kicsifiam" azért mert téged frusztrál hogy míg te azt az ábrát sem érted amit belinkeltél pedig évekig jártál egyetemre ,valószínû már elmúltál 40-50 is szóval egy begyepesedett vén vagy akinek fáj hogy fiatal emberek már többet tudnak a világról és ezért nem kellett évekig magolniuk semmire se való ismereteket azért még nem kéne kioktatni a másikat olyan területen amihez közöd nincs és ezt be is mutattad nekünk.

És mi a nagy marhaság azon az ábrán ? ja az hogy egy büdös mukkot nem ért belõle uraságod mert derogált elolvasni az idõfizika alapmodelljét amire épült az egész.

Az idõfizikának a lényege hogy egy primitív függvényre épül,: vannak idõforrások és vannak idõhullám frontok amik 1c vel áradnak gömbszerûen a forráspontból ezt láthatod ha van szemed az ábrán azok a körök egy egy hullámfrontokat jelölnek ,a hullámfrontok a van állapotát jelölik mivel a létezésünk anyag és antianyag ,tér és antitér ben írható le ugye nem kell magyaráznom kvantumfizikuskám ,az anyag oszcillál hol van hol nics ,hol van az a mi jobbos téridõnk hol nincs az meg az antianyag, a tükörvilág létezését ábrázolná.
A képen nincs ábrázolva az antianyag periódus ill ha akarod odaképzeled a két vonal közé.
De nem fejeztem be a függvényt szóval vannak forráspontok ,vannak jelen hullámok , és a történet nem szól másról mint hogy a hullámok egymásra nem gyakorolnak hatást de a forráspontokat taszítják. A számítógépbe bepakolsz x db forráspontot egy "ferhér lapra" pl 10 et és elindítod a szimulációt ,magyarul leszimulálod a teremtést a semmibõl ,csak a bibliára vagy az indiai 10 originálisra hagyatkozol ,(tök mindegy milyen teremtés mítoszra mivel mind ugyan azt írja le virágnyelven ) ugye itt jön a képbe az a fránya vallás amivel nem szabad foglalkoznunk. A lényeg hogy 3d s geometriai ábrákat fogsz kapni , olyan ábrákat amik a néphagyományunkban , vagy épp az egyiptomi óriási kõ épületeken is megtalálható 64es szimmetria ,koncentrikus körök , a szív formája http://www.youtube.com/watch?v=t4UV2CfkT_w&feature=player_detailpage de ez mögött nincs semmi belemagyarázás csupán egy primitív függvény hogy a hullámfront taszítsa el a forrásokat és a kiáradás 1c mindig.(a forrás önmagát kelti abban a pillanatban amikor "meglátja" saját magát ,ez végtelen visszacsatolást eredményez)

A víz semmi mást nem jelent csak hogy a forrás sebessége kevesebb mint 1c ,a tûz azt jelenti hogy a forrás sebessége több mint 1c

Egyébként most mondtam el a relativitás elméletét nem tudom figyeltél e kicsifiam és mielõtt agyvérzést kapsz nem , itt bõven át lépegethetjük az 1c t ahogy a tachion is teszi mivel szó nincs itt még anyagról,fényrõl ez csupán téridõ ,az anyag és nem anyagi létezõk pl fény létezését leíró úgymond keltõ idõkiáradási rendszerek. A c az egyes után csak az ostoba kedvetekért van kiírva hogy tájékozódni tudjatok egyébként a relativitás elmélet sem a fénysebrõl szól.

Az anyag folyamatosan keltõdik rezeg oscillál de ezt egy qfizikusnak nem kell bizonygatnom .Nem másért van ez így hanem azért a primitív háromsoros függvényért amit Kisfaludyék lemodelleztek számítógépen ,utána már nem volt meglepõ hogy az ábrákat és a folyamatokat ezerféle kulturális hagyaték õrzi világszerte mondák népmesék teremtésmítoszok ,kõbe vésett motívumok, fafaragások, építészeti formák , mértani szögek formájában.
Na nem arról van szó hogy írtunk egy programot ami random ábrákat generál a kényünk kedvünk szerint és arra jól ráfogjuk ha pl egy gabonakörben találunk egy mintát vagy a kígyót ami a saját farkába harap esetleg belemagyarázzuk Einstein eseményhorizontját.
Az összes kirajzolódási folyamat és maguk a végtelenségig ismétlõdõ,oszcilláló szerkezetek úgy passzolnak a hagyatéki kulturális motívumokhoz ,mesék történeteihez hogy közben az egészet egy primitív függvény hozza létre.A források önmagukat másolják sokszorozzák térítik el (a hullámterükkel).

Einstein sem volt hülye gyerek már idejében leírta hogy minden ami létezik csak téridõben értelmezhetõ , gyakorlatilag nem léteznek terek és nem létezik az idõ úgy ahogy azt az euklideszi fizikában használjuk ,a valóságban csak idõfizika van ,minden ami létezik idõbõl van más néven kiterjedésbõl ,vagy mozgásból tök 8 melyik szót használjuk mind ugyan azt jelenti a valóságos világban minkowski dimenzióban.

Einstein beszélt a jelenhullámokról az eseményhorizontról amit ha átlépsz elvileg a múltadba kell jutnod ,ez az õ korában abszurd értelmezhetetlen volt hisz miért kéne a múltba jutni ha idõ nincs ,az csak egy kitalált segédfogalom ,de õ beavatott volt és tudta hogy csak az idõ van és semmi más nincs ,ma már tény hogy igaza volt ,és gyakorlatban alkalmazzuk az idõfizikát,a relativisztikus képleteket, aki ezek után sem érti hogy mi az idõfizika az menjen el próbafekvésre a temetõbe.
De legalábbis ne járassa le magát egy ábra kifigurázásával amibõl egy szót sem ért.
remélem azért most már két szót ért
"A lelkek által a túlvilágon használt telepatikus fogalomnyelvre legjobban hasonlító földi nyelvek egyike a hun-magyar. Ennek köszönhetõ, hogy magyarul beszélve és gondolkodva könnyen megérthetõ a teremtés mûködése, mivel belsõ szerkezete pontosan leképezi (modellezi) azt."
Pedig egyértelmû. Például azt mondjuk, hogy a messzi jövõben. Kérem szépen, hát a messze, az távolságot fejez ki! Ez egyértelmû bizonyíték arra, hogy akik megalkották a nyelvünket, azok téridõben gondolkodtak. <#violent><#taps>
Százmillió százalék, hogy ez az egész egy szociológiai kísérlet. Egy össznépi trollkodás, egyrészt, hogy hányan eszik meg 1:1-ben, illetve, hogy hogyan reagálnak egy ilyen vallásra a népek.
Nekem ez a best of:

"A lelkek által a túlvilágon használt telepatikus fogalomnyelvre legjobban hasonlító földi nyelvek egyike a hun-magyar. Ennek köszönhetõ, hogy magyarul beszélve és gondolkodva könnyen megérthetõ a teremtés mûködése, mivel belsõ szerkezete pontosan leképezi (modellezi) azt. Az egyes lelkek többségükben fiatalabbak a biológiai fajnál, mert folyamatosan születnek, teremtõdnek, illetve reinkarnációs útjuk, lelki egyedfejlõdésük során elhagyják a Naprendszert, és a három térdimenziós kiterjedést, tovább vándorolva a fejlettebb világok (felsõbb térdimenziószintek) felé."

Vagy ez:

1.1. A Hófehérke és a hét törpe címû mese egyértelmûen a fotinóról szól, tehát jó lenne kielemezni idõfizikai szempontból.

Meg ez a kép:

Nekem ez a kedvenc tudományos tézisem tõlük:

"Az istenektõl és egyes földön kívüli csoportoktól kapott információk szerint a galaxisunkban Solaria néven ismert csillagrendszer harmadik bolygója, a Föld korábbi nevei: Shár és Bharata voltak. A galaktikus nyilvántartásban a 28-as sorszám alatt található."
<#idiota>
sajnos mindíg csak egy lehetséges jövõt fog látni ami mindíg az éppen aktuális pillanatból közvetkezik. Könnyen lehet, hogy 5 perc alatt 3 jövõbe nézés 3 kölönbözõ - lehet csak picit, de lehet, hogy 100%-ban elétrõ - jövõt mutat.
Ennek a gépnek értelme pontosan nulla.

Mess with the best, die like the rest Linux4ever

namost a baj az kicsifiam, hogy buta vagy. Tudósok egy életet tõletenek el azzal, hogy megértsék a világegyetem mûködésének az alapjait. Te meg jössz azzal, hogy 18 hónap alatt megértetted a legkomolyabb dolgokat is.
Belinkelsz egy videót amit - mint megtudtam pár héttel ezelött - itt többnyire le szoktak konteozni, mert baromság az egész. De még fokozod: mindeki hülye aki nem érti amit ti ketten írtok. Értem én, nem egy hülye jönn szembe a tilosban hanem mind... :p ugye?
Amiket írsz azt még te sem tudod bebizonyítani. Nekem nem rizsa kell, meg szájkarate, hanem képeletek, számok megoldások. Na majd ha ilyet le tudsz írni akkor vitázzál úgy, hogy mindeki hülye meg sötét meg agymosott.
De amíg olyanok hangazak el, hogy van fénynél gyorsabb részecske, meg tachiont vezetnek tardion-ba ami egyben egy izé és egy fejdísz is egyazon oldalon, ráadásúl a fejdísz a SW1.részébõl származik... öcsém... na ez a szánalom.

nos van itt egy tardion mint fejfedõ.
Tardion (StarWars-ban)

itt is egy tardion mint valami fizikai izé:
ismét egy tardion izé, de itt nem díszítõ elem mint a fenti linken
idéznék a fenti linkrõl:
"Például egy tachiont belevezetünk egy tardion hullámterébe. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, abszolút pontossággal kell a tachion csúcsán egzisztáló jelen haladási útvonalát beirányoznunk a tardion jelene felé (1. ábra). Az álló forrásnak ehhez pontosan rajta kell lennie azon az egyenesen, amit a tachion jelene által megtett út meghosszabbításakor kapunk. A legkisebb (nullánál nagyobb!) eltérés ettõl az egyenestõl azt fogja eredményezni, hogy a VÍZ típusú hullámtérbe belépõ TÛZ forrására egyre nagyobb szögben hat a kifelé sodró, taszító múlttér. A tardion tehát elõször lassítani kezdi a belérohanó tachiont (egységnyivel), majd ellöki magától, mielõtt elérhetné a közepén álló forrást (2. ábra)."
ez meg az ábra:

szóvel ez így ránézésre egy jó nagyadag marhaság.

botyika
Nem volt pénzem rá, hogy vegyek. Munkanélküli vagyok. Most azzal tudok egy kis pénzt keresni hogy tízezer forintért árulom a jövõheti ötöslottó nyerõszámokat.
Kösz, ennek minden szava aranyat ér. 😊 Az szerintem mellékes, hogy ez egy idõgép. Viszont ez egy olyan szoftver, ami tömeggyártásra alkalmatlan. Hoppá! Ez a nem semmi!
Nem tudom, hogy minek erõlködtél. Pár éve árvereztek el egy idõgépet az ebay-on. Igaz, hogy nem mûködött, de egy ilyen hozzáértõnek csak nem lehet olyan nehéz megbütykölni egy ilyet!

botyika
Heló! Én is tanulmányozom az idõfizikát és tényleg nem hülyeség! Két év komoly tanulás után három hónapja nekiláttam megépíteni az elsõ idõgépemet, amivel múlt héten el is készültem, majd részt vettem az 1991-es moszkvai Monsters of Rock fesztiválon, ahol megtekintettem a Pantera és a Metallica zenekarok koncertjeit.
Alapvetõen ott tévednek az "idõfizikusok", hogy attól nem lesz tudomány valami, ha felépítek egy látszólag konzisztens eszmerendszert, amelyen belül - ha elfogadod a dogmáit - minden megmagyarázhatóvá válik.
Ez nem tudomány, hanem vallás.
Ha pl. anno Röntgen nem egy kísérlettel bizonyítja, hogy át tudja világítani az emberi test, hanem ehelyett ezoterikus elméleteket gyárt, senkit sem érdekeltek volna az amúgy helytálló tudományos megállapításai. Amikor viszont ott volt az észlelhetõ, valóságos és tõle függetlenül reprodukálható eredmény, hirtelen mindenkit érdekelni kezdett, hogy hogyan csinálta. És onnantól akármilyen hajmeresztõ következtetéseket vont le, akármilyen évszázados tudományos dogmákat számolt fel, a kortársai meghallgatták, elfogadták és tanultak belõle, mert ott volt a megkérdõjelezhetetlen eredmény.
Na ez a mérhetõ, reprodukálható eredmény hiányzik az "idõfizikusok" érvrendszerébõl és innentõl tök mindegy, hogy az elméleteikben mennyi a halandzsa, a valódi tudomány vagy a vallásos meggyõzõdés, az egész soha nem lesz több némi áltudománnyal fûszerezett filozofálgatásnál, amíg elõ nem állnak valódi eredményekkel.
Lehet, hogy egyszer majd megtörténik és valaki meglátja a lehetõséget az idõfizika elméleteiben és elõáll mondjuk egy "idõhajtómû" prototípusával. Akkor tényleg joggal röhöghetnek rajtunk, mai "hitetleneken".
Én, a magam részérõl drukkolok neki.
Amíg viszont valami hasonló kaliberû eredménnyel nem tudnak elõállni, addig hagyjuk már a hangulatkeltõ megnyilvánulásokat, hogy ki mennyire agymosott, begyöpösödött, stb. mert ezzel csak hiszterizálják a közbeszédet, ami a vallási fanatikusok, politikusok vagy a frusztrált kultúrharcosok és nem a komolyan vehetõ tudósok módszere.
wraithLord
...Bárcsak ne lettem volna kíváncsi rá, hogy mi az a múlthullám...

""Kezdetben vala az Íge. Az Íge Istennél vala, és Isten vala az Íge." Az Ígét nagy Í-vel kell írni, mert személyrõl van szó, és hosszú Í-vel, megkülönböztetendõ a nyelvtani igétõl. Az Íge egy kiterjedés nélküli (nulla dimenziós), transzcendens (nem anyagi), megnyilvánulatlan (omnipotens) idõforrás, azaz vanó (még nem létezõ) okforrás (Énok), más néven egy Mandu, ami topológiailag ekvivalens (egyenértékû) a tórusszal."

Ígen érdekes. (Megkülönböztetendõ a kevésbé ironikus kontextusban (is) használatos 'igen' szótól.)
Szvsz azt mondanám, hogy az egyszeregy is túl logikus nekik. Írni-olvasni tudnak, az a mellékelt ábra szerint megy nekik, valamennyire.<#nevetes1>

Azért érdekelne, hogy az idõfizikus kollégáknak milyen elõképzettségük van? Középiskolai (nem idõ-) fizikáig vajon eljutottak?

Ezt szerintem nem nekem szántad...

Mutattok végre valamilyen, az idõfizikával kiszámolt mérhetõ dolgot?

"Én azt mondom fölösleges ezekkel a dachuszárokkal vitába szállni ,olyan ostoba szinten vannak ,beszélnek itt órákon keresztül a táblára ábrákat rajzoló és közben halandzsázó videókról mert nekik az amit ott látsz kínai ,nem várhatjuk el tõlük hogy bedobva a mély vízbe értelmesen nyilvánuljanak meg .Ahogy mondod azok a táblás rajzolós videók kõkemény kvantumfizikát írnak le és én nem véletlenül küldtem neked mert láttam hogy érted mirõl van szó." Tudom mi a kvantumfizika, de annak nem sok köze van hozzá.

"A vitához csak annyit fûznék hozzá hogy az idõfizika ától zéig ott van ingyen az interneten http://esemenyhorizont.uw.hu/tartalom.html közel 400oldal
vagy a terembura hunok.hu és neki lehet esni olvasni és olvasás után ugatni,cáfolni,érvelni arra hivatkozva amit elolvastunk, nem pedig a nagy büdös semmibe bele kioktatni a másikat hogy bár én nem ismerem az idõfizikát mer egy kurva oldalt nem voltam képes elolvasni belõle de hidd el hogy az nem úgy van ,bár azt se tudom mirõl beszélsz (pl vízelemek binduk stb) de én majd kijavítlak hisz az én feladatom hogy kijavítsam azt az embert egy olyan témában amiben még az alapfogalmakkal sem vagyok tisztában csupán azért mert én fizikusnak tanulok az LTÉN neadjisten 50 éves fizikaprofesszor vagyok lol." Hát tényleg hatalmas LOL. Mert ugye egy fizikus nem ismeri fel a kvantumfizikát, pedig az kõ keményen az... Ti beleugathattok a kvantumfizikába, pedig láthatóan fingotok sincs hozzá, de ha ezt bárki felrója nektek, az tudatlan és olvassa el a ti marhaságaitokat. Nem, ti mutassatok valamit amire használható ez az egész! Honnan szalasztanak ennyi önkritika nélküli arrogáns idiótát? Az ilyen baromságokkal teli van az internet! Ennyire nincs semmi dolgotok?
strepsils
Részvétem ,errõl beszéltem. Ezekkel a vélhetõen fõiskolás ,fizikustanonc gyerekekkel kár párbeszédbe bonyolódni mert nekik saját tudatállapotuk van, saját fogalom értelmezõszótáruk ,és vagy elégtelen szövegértõ képességük ,vagy dacból tagadásuk.

Én elsõre de utoljára próbáltam elmagyarázni az idõfizikát egy belém kötõ "végzett" embernek és így nézett ki a történet:
Nem értette mi az idõfizika tanítása kérte hogy magyarázzam el honnan indít a tanítás, mondtam neki ez minimum 30oldal csak hogy a fogalmakat értsd ezért menj a terembura vagy eseményhorizont ige idõ1 oldalra és kezd el olvasni de amíg el nem olvastad a 15 oldalig addig ne kezdj el kérdezõsködni mert aki nem ismeri az ábécét az ne álljon neki novellát írni gondoltam én .
Na de nem telt el kis idõ már jött is a válasz ,(ami ugyan az a színvonal volt amiket itt is alább írogatnak) -hát te hülye vagy bazmeg én ezt a szart nem tudtam az elsõ oldalnál tovább olvasni mert ez ilyen vallásos bibliás teremtéses filozofálgatásokról ír meg vízelemekrõl ,és én mint a tudomány elkötelezett tagja megtanultam az egyetemen hogy van a vallás meg van a tudomány és a kettõt nem keverhetjük össze mert az biztos hogy nem tudományos ...
Visszakérdeztem mit mondtam ? meddig olvasd el és csak utána tegyél fel kérdéseket?!!!!

Szóval érzékeljük a probléma lényegét ,nehéz valamit úgy átadni valakinek aki egyébként tudom hogy nem hülye és megértené ,csak ha eldobja a kezébõl a könyvet mielõtt elkezdené érteni (fõleg hogy van fizikai alapismerete) mindig visszaesik a kiindulási pontra.

Figyeld meg KGY hogy szerkesztette meg azt az igeidõs veboldalt ,nem egyszerû eljutni az 1 oldalra és van valami 0. oldal is ha jól emlékszem ahol a kisördög mondja hogy sikerült áttörnöd a falat vagy valami ilyesmi ,a lényege hogy csak az kapja meg a tudást aki elszántan keresi hogy hol kezdõdik ez az egész.

Én azt mondom fölösleges ezekkel a dachuszárokkal vitába szállni ,olyan ostoba szinten vannak ,beszélnek itt órákon keresztül a táblára ábrákat rajzoló és közben halandzsázó videókról mert nekik az amit ott látsz kínai ,nem várhatjuk el tõlük hogy bedobva a mély vízbe értelmesen nyilvánuljanak meg .Ahogy mondod azok a táblás rajzolós videók kõkemény kvantumfizikát írnak le és én nem véletlenül küldtem neked mert láttam hogy érted mirõl van szó.Eszembe se jutna találomra valakinek ilyet linkelni szóval én nem sértõdök meg a dachuszár megnyilvánulásán de nem is próbálom neki meg elmagyarázni mert két nyelven beszélünk.

A vitához csak annyit fûznék hozzá hogy az idõfizika ától zéig ott van ingyen az interneten http://esemenyhorizont.uw.hu/tartalom.html közel 400oldal
vagy a terembura hunok.hu és neki lehet esni olvasni és olvasás után ugatni,cáfolni,érvelni arra hivatkozva amit elolvastunk, nem pedig a nagy büdös semmibe bele kioktatni a másikat hogy bár én nem ismerem az idõfizikát mer egy kurva oldalt nem voltam képes elolvasni belõle de hidd el hogy az nem úgy van ,bár azt se tudom mirõl beszélsz (pl vízelemek binduk stb) de én majd kijavítlak hisz az én feladatom hogy kijavítsam azt az embert egy olyan témában amiben még az alapfogalmakkal sem vagyok tisztában csupán azért mert én fizikusnak tanulok az LTÉN neadjisten 50 éves fizikaprofesszor vagyok lol.

Ja és nem én vagyok akinek írtam én 3 éve ismerem KGYt volt is vele komolyabb vitaváltásom pont azért mert én sem értettem hogyan ért bizonyos kijelentéseket amiket számon is kértem (rádióhullám kapcsolatban) ,a válaszadása nem pongyola ,felületes mellébeszélés volt hanem lényegre törõ érthetõ válasz volt de csak azért tudtam elfogadni mert elõtte megtanultam az idõfizikából a szakszavakat tehát értettem mirõl beszél . Különben nekem is halandzsázás lett volna ,ezért kell elõbb olvasni és utána pofázni emberek.

basszus ennyit nem kellett volna írni el se olvassa senki pont amirõl magyarázok lol

Hát, hívõkkel nem lehet vitatkozni mert kívül állnak az értelmes, logikus emberek körén.

Nem tudom miért álltál be ennek az "egyháznak" a hívei közé, de tudod azért nem hozzád fogok fordulni egy kis kvantumfizikai továbbképzésért.
Belenéztem a honlapjukba, aztán száguldva távoztam. Az UFO magazin igényesebben van megírva.

Sejtosztódás meg gravitáció... LOL! Kezdjük ott, hogy hidrogén atom színképe (elsõ körben finomszerkezet nélkül).
Számokat akarok, de legalábbis képletet! MINDEN MÁS GONDOLATI MASZTURBÁCIÓ!
Ti károsak vagytok az egészségre. Egyszerûen fáj. Amiket az idõfizika állít, azokat le lehet ellenõrizni minden tudományterületen és ki fog jönni az is, ami eredetileg nem mûködött. Pl gluonok nem léte, sejtosztódás mûködése, gravitáció, súly, stb. Ti olyan állítások mellett kardoskodtok, amik nem mûködnek se egyenként, se együtt. Amíg ezeknek nem néztek utána, írhattok itt akármit. Ha ez szerintetek gondolati maszturbáció, meg vallás, meg találmányok (ez is hogy jön ide már?!?!?), akkor nem vitatkozok többet, nézzétek a Discoveryt, zabáljatok hozzá chipset meg kólát és érezzétek magatokat nagyon bebizonyítva.

"Dogmákban való vak hit. Én az idõfizika felõli kvantummechanikát másfél éve tanulom, és megértettem általa a téridõ mûködését, az anyag mûködését, és ami azon túl van. Elképesztõ arrogancia kellhet ahhoz, hogy valaki azt gondolja, egyszer csak tudatra ébredt az anyag!"
Szerintem meg az az arrogancia, ha valaki azt képzeli, hogy másfél év alatt megértette a világ mûködését, meg ami azon túl van. De biztos csak az irigység beszél belõlem, mert most akkor készíted is a világmegváltó találmányaidat... Majd el felejtettem, biztos elnyom az háttérhatalom...
"A többiek meg eszembe juttatták, milyen egyszerû is az agyonmanipulált agyú világnézet." Azt az agymanipulációt tanulásnak hívják, neked se ártott volna, akkor talán meg tudnád különböztetni a filozofálgatást a tudománytól.