• fszrtkvltzttni
    #120
    Igen pontos... most, hogy mondod eszembe is jutott, hogy szigorlaton az "abszolút tér köpeny"-t húztam, csak már akkor se tudtam mi az...

    Tehát akkor "a" és "b" nem test, ahogy korábban írtad, hanem a testek sebessége osztva a fénysebességgel. Gratulálok, sokadik nekifutásra sikerül helyesen leírnod azt amit relativisztikus sebesség összeadásnak neveznek, gondolom sokat használod, ha ennyire vágod. :D De ugye tudod, hogy ezzel nem tárgyak relatív sebességét számolod ki!
    Látod, ha használtad volna legalább egyszer az életben... de az már luxus és tudatlan egyetemistáknak való magolás...
    Repül két űrhajó azonos sebességgel azonos irányba, tehát a=b=0,5
    Szerinted a relatív sebességük (a+b)/(1+ab)= 1/1,25 = 0,008 ? Mert szerintem 0! Kiscsillag, hiába kotorsz elő egy képletet, ha nem tudod használni!

    "Egyébként te súlyos hibát követtél el amikor a HLC s írásodban összeadogattad" Látszik, hogy nem értetted meg a lényegét. Ha a tömegnövekedést befolyásolná az, hogy a föld mekkora sebességgel halad, akkor a proton tömege elkezdene ingadozni.

    "Eleve ott kezdődik hogy a fény különböző hullámhosszú és más más terjedési sebességű szinenként tehát még a fény fogalmán belül is nem egyforma a fénysebesség ha km/s ra számolod , ettől még a komonensek mind 1 el terjednek vákuumban nehogy relativitást sértsünk de ebbe már nem mennék bele ma." Színek, mi? Az 50nm, milyen színű, UV színű? Esetleg van bézs színű foton is? Nehéz lenne azt mondani, hogy hullámhossz, meg azt hogy hullámhossz függő törésmutató? Nagyon szépen kérlek ne mennyünk bele, mert nem szeretném a teljes fizikát kézen fogva átvenni veled.