status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • hvitya
    Tegnap én is végére értem 39 óra Hard fokozaton.

Legnagyobb sérelmem nekem is a történetvezetés és az azzal járó logikai inkonzisztencia.
    Szubjektív kinek mi jön be, mindenkinek nem lehet megfelelni, de itt a megfelelni akarás az alkotók részéről lett túltolva. Ez a játék egy tipikus esete a kevesebb néha többnek.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Nem az a baj ami Joel-lel történt, hanem hogy a tapasztalt túlélő csak úgy megbízik egy idegenben és besétál az oroszlán barlangjába.

Másik ez az LMBTQ dolog. Ellie és Dina kapcsolata még ok, de itt megint megálljt kellett volna az alkotóknak mondani. Dina biszexuális ráadásul terhes is plusz ott van Lev/ Lily, ő meg transszexuális, és ezt még megfejeli Abby külseje számomra az egész túl "out of context" a játék témájához, de mondom nincs bajom azzal, ha játékba van ilyen mert van ilyen, de itt túl van tolva.

Másik a végkimenet. Ellie most vagy marad a Farmon és "happy end" vagy megy és bevégzi amit elkezdett. Itt is feleslegesen túltolt volt a cselekmény, ráadásul ment és nem végezte be.
    Ez kb olyan, mintha a Kill Billben Uma leszámolt mindenkivel, de Bill-t életben hagyja..

Legalább a szereplők közötti dramaturgia nem ment át túl színpadiasba a tálalása megfelelő volt, nem voltak idegesítők emiatt nem tudom azt mondani, hogy katasztrófa, de nem is tökéletes.

Abby: A külsejét én sem értem miért kellett ilyenre. Kiváncsi lennék ki volt az aki erre rámondta, hogy jó lesz. Pláne úgy, hogy állítólag ő egy nő. Vicces volt az Owennel való szexjelenet, Owennek nagyobb volt a mellizma, Abbynek meg vastagabb a válla és a karja..
    Naughty dog jól eltalálta Nadine Ross karakterét (maszkulin, erős, de azért nőies is) hasonló kellett volna.

Sztori nekem : 7.5/10

Audiovizualitás: Erre simán 10/10 nem kérdés. Legszebb játék jelenleg, jó darabig az is marad.

Játékmenet: 9/10. Itt csak azért vontam le 1-et mert sok helyen zavart, hogy full sötét és szűkös terekre pakolták a legnagyobb összecsapásokat, el se lehetett menekülni, gondolok itt főleg arra a Nemezis copy-ra. Illetve mondom nekem kicsit túl hosszú volt már, egy két helyen megvághatták volna. Korábban viszont valaki itt írta és szerintem is hatalmas plusz a balansz az open world és a csőjáték között. Így kell single player-t tervezni, néha kinyílik a világ néha vezet egy ösvényen. Tökéletes mert úgy tölti meg tartalommal a játékot hogy nem töri meg a történetvezetést.

Összpont nekem így 8.8/10
    Mindenképp megérte, de semmiképp nem maradandó alkotás.
    Naughty dog játékainál korábban két dologban biztos voltam: Jó történet/Látvány. Most a történet részét nem sikerült annyira megugrani.