• teddybear
    #80
    "nincsenek járványok?
    egész évben 24/7 járványok vannak, a felgyorsult élet és a jobb közlekedési lehetőségek miatt egy járvány simán interkontinentálissá válik seperc alatt, ráadásul egy városban sokkal jobban terjednek, mert sűrűbben tömörülnek az emberek, elég ha eltüsszenti valaki magát és 50 embert megfertőzhet, szóval sztem elég merész kijelenteni, hogy "sok olyan fertőzés van falunk, amit egy városban nemigen kaphatsz el""

    Márpedig így van. Ha leszámítom a szokásos influenzát, nem sok komoly járványt tudok felsorolni az utóbbi 50 évben nálunk. Te tudsz? Mondjuk az AIDS kivételével, ami szerencsére nálunk nem olyan sok embert érint.

    Az utolsó nagy betegség a TBC volt, de azt gyakorlatilag felszámolták a hatvanas években. Pedig csak nálunk olyan másfél, két millió TBC-beteg volt.
    Az idióták által sokat szidott védőoltások világszerte felszámolták az olyan járványokat, mondjuk pl. a himlőt, a pestist, pedig ezek több százmilliós járványokat okoztak.
    A városiasodással járó csatornázás és a higiénia szintjének növekedése véget vetett a kolerának, ami szintén sok életet követelt.