• teddybear
    #70
    Azt viszont elfelejtetted megkérdezni tőlük, hogy hányan haltak meg már a korosztályukból. Mindig vannak szerencsések, akik sokáig élnek. Noé is vagy 950 évig élt, ha hihetünk a Bibliának...

    Ahogy Molnibalage is mondta, most komolyabb esélye van bárkinek a nyugdíjaskor elérésére, mint a magyar történelem során bármikor. Szerencsére már régen nem volt itt háború, és az éhínség se járt nálunk jó rég.

    "haverom anyja azért halt meg, mert félrekezelték; anyám leesett a lépcsőn és még mindig nyomorék lenne, mert 3 röntgen után sem vették észre, hogy 2 helyen tört el a könyöke, később átment a sportkórházba és helyrehozták szerencsére... és még több száz eset kering városszerte, ezek csak azok amik a szűk környezetemben történtek meg"

    De legalább volt valamilyen orvosi kezelésük, még ha nem is jó. Mit gondolsz, panaszkodhatnál itt, ha mondjuk 1881-ben születsz? Akkortól van rendes statisztika a magyarországi gyermekhalandóságról, mert akkor vezették be az anyakönyvezést. Az akkori statisztikák szerint az újszülöttek kb. negyede, ötöde nem élte meg az első szülinapját. És a szülő nők mintegy 7%-a halt bele a szülésbe így, vagy úgy.