• Zozo0122 #36681
    Igen, tudom, nagyrészt igaz is, amit írsz. Amúgy bárkivel beszéltem, aki próbálta mindkettőt, összességében a Legends-et hozta ki jobbnak (játékmechanikák, élvezeti faktor, stb), a HS mellett ilyen érvek szóltak:
    - Éveket öltem a HS-be, nem akarom hagyni, hogy kárba vesszen.
    - Nincs időm mindkettőre.
    - HS-ben egy rakás barátom van és óriási community, Legendsnek ez még nincs.
    - A HS könnyedebb, színesebb, olyan hülyéskedős fun game.
    2017 van. Szerintem, ha 14-ben, vagy előtte jön ki a Legends, tarolta volna a piacot. De durvát késtek, sőt kb. a HS sikere inspirálhatta őket...
    Mostanra, annyira az információ korát éljük (gondolj bele, ha kijön egyetlen új lap egy HS kiegben, azonnal mindenki arról beszél és itt a fórumban is garantáltan megjelenik 30 percen belül) és annyi rohan mindenki mindenhova (és akkor utazás közben a könnyedebbre vágyik), hogy csak egyetlen dologgal érhetsz el nagy tömegeket és nyomhatod le a torkukon a termékedet: nagyon erős és agresszív internetes marketinggel. A Legends ebben most ott tart, hogy még a Legends-decks oldalra sem könnyű odatalálni, pedig nagyon szép és igényes. Marketing költsége is maximum nagyon kis töredéke a HS-ének. 0 fejlesztői stream, interjú, stb. Ez marketing szinten lett elcseszve, bele kellett volna menni egy nagyon erőteljes kampányba, nem csak jelentkezni, hogy hello, itt vagyunk. És már ez IS, mikor kijött a nyílt béta nagy tömegeket szívott fel, de nem tudták megtartani őket, de szerintem ez nem amiatt van, hogy ne lenne jó a game. Inkább azért, mert azóta a HS kihozott 2 kieget, és a csapból is az folyt. Jött a Gwent híre is, hoppá, azt is ki kell próbálni. Rossz volt az időzítés. De lesz még esélye, szorgosan fejlesztik, balance-patchek kb. kéthavonta vannak, minden hónap végén kijön 1 új epic jutalomkártya, te is tudod. Azt kéne majd, hogy a TES VI előtt nagyon megnyomni a Legendset, kiadni egy kieget, és a TES VI vásárlások mellé adni mondjuk 10 packot ajándékba. Vagy hasonlók, de onnan indul a dolog, hogy késtek és le kell nyomni egy nagyágyút. Szerintem félnek pumpálni a pénzt, túl nagy a kockázat...pedig a játék nagyon élvezetes és igényes. És eddig NEM erőszakolja meg a loret, sőt. Kifejezetten poén, próbáltad a Chaos Arenát? Sheogorath rendezi, ő a TES világában az Őrület istene, és van kb. 10 random (de tényleg fun) különböző pálya, ahol ezek a meccsek lemennek. Pl. meccs elején azonnal decket cseréltek, vagy el van tolva középen a csík és 6-2 a két oldal felállása, így csak 2 lényt tehetsz stealthbe, a másik oldalon akinek több lénye van, az lő 1 sebet az ellenfélbe a köre elején és ilyenek. Olyan állatságok vannak, hogy hiába random (amúgy a játékban sokkal kevesebb a random mint a HS-ben) szétröhögtem az agyam, nem lehetett rá haragudni. Sheo beszólásai is pluszban hozzáadtak, legyőztek és mondja, hogy jól feltörölték veled a padlót, de ne búsulj, ha nem az ellenfél, akkor én öllek meg :D Meg már az alap arénában is mekkora ötlet már, hogy leszerződtették az Oblivion arénás gladiátor küldetéssorozatának a kommentátorát...van ebben munka, csak nem elég nagy a hype.

Lásd erre a tökéletes példát: No Man's Sky. Jól el lett adva a szar, a megfelelő hype és információcsurgatás után. Aztán bukó lett. A Legends, ha rendbe tennék ezt a részt, akkor fel tudna jönni, ha nem is győzné le a HS-t, de méltó alternatíva lenne.