• Zozo0122 #31120
    Na, mostanra volt időm jobban elmélázni a lapokon, illetve nagyjából kitaláltam mit szeretnék a kiegből.

Mivel szerintem Kató OP, és mivel mindenki megkapja, jórészt arról fog szólni ez az egész, hogy mi mennyire szinergizál vele. Utálni fogjuk, miután rájövünk, hogy mennyire erős már...ráadásul a Doomcaller bárkinek 100 dustért cserébe elérhető, és olyan test mellett támasztja fel, amire önmagában el kell lőni egy removalt. Doomcallerből is tuti bekerül 1 minden Kató deckbe. 2 szerintem sok lenne, de egyre számíthatunk. Én azt mondom, hogy a BGH még nerf után is kötelező lesz a metában, egyszerűen meg KELL ölni Katót, ha egyáltalán túléljük azt, hogy 20+ sebekkel fogja szétszaggatni a boardunkat meg minket.Oké, lehet használva lesznek ilyen lapok, mint Mulch meg Assassinate, de na. Kezdődhet a ki húzza fel előbb Katót race game. És nyilván erőteljes meta lesz belőle. Körbejátszás pedig nincs, csak az, ha 30 hp közelében tartjuk magunkat és tempoelőnyben maradunk. Viszont sok class szinergizál Katóval, a többi pedig meghalt a következő kiegig. Kivéve a hunter, ami viszont N'Zoth-al lehet jó. Azzal a rugó is jó lehet amúgy még.

Druid: szerintem erős lesz. Kató druid adja magát, meg a ramp is. Esetleg a kettő ötvözete. Vagy a kettő ötvözve, de mindenből 1 + Reno, ez pedig valszeg fel tudja majd venni a versenyt az új pap és wari deckekkel, meg a töménytelen healjükkel + Kató 1 vagy 2 kijátszásával. Nagyon jó legendet is kapott, egy egyszerű Raven Idolból is 2 lapot lehet nyerni, ezzel együtt viszont már esetleg működhet a beast druid is.

Hunter: csak egy rák lapot kapott, a denevért :D Amúgy nagyon kezd magára találni a kaszt, egy erős N'Zoth szinergiával. Én próbálkoztam deathrattle hunterrel korábbna is nagyon bejött, kár, hogy kirotál a feign death. A Call of the Wild zseniális lap, simán meccsfordító lehet, esetleg a beast hunter is működhet már...

Mage: kapott Kató lapot, de nem hinném, hogy elég neki. A freeze mage lett erősen buffolva a shaterrel, ami egyébként minden hónapban előkerült már valamilyen szinten fan card design versenyeken pwn-on. Ez a lap adta magát, de nem hiszem, hogy nagy mage uralom lesz.

Paladin: divine shieldes midrange szerű decket tudok elképzelni, meg egy fatigue paladint az új legóval. Meglátjuk, de szerintem elveszíti a dominanciáját a class.

Priest: nagyon erős Kató szinergia, ráadásul a priest biztosan életben marad, hogy el is tudja nyomni Katót, jól felbuffolva, főleg ha jókor játssza ki a circle of healingeket a hooded acolyteokkal. Az embrace the shadow is érdekesnek tűnik.

Rugó: nagyon megdobták a classt, szerintem igencsak visszajön a metába. A shadow strike nagyon jó removal, legalább 1 be fog férni, Kató szinergia brutális a Blade of Katóval, meg azzal, hogy bármikor olcsón visszakapja kézbe Katót meg Stealthet rak rá meg minden. Bladed Cultist nagyon erős nyitás lehet, főleg ha van kettő kézben + coin :D Deathrattle szinergia is fennáll a raptorokkal meg miegymással, Xaril pedig egyszerűen zseniális, nincs deck amibe ne férne be. Xaril tuti craft amúgy, remélem nagyon, hogy kinyitom. Szeretnék Fandralt, de Xarilt még jobban. Az tuti, hogy craftolom, ha nem kapok belőle.

Shaman: imádom az új lapjait :D Evolve őrületes, egyet lehet tenni bármibe, hadsereget csinál akár 3 totemből is :D A 4 mana 7/7 nagyon durva, mondom, hogy még így is kelleni fog a BGH. A Master of Evolution megy a Battlecry Shaman Kató Editionbe, amit elsők között fogok kipróbálni :D A legend és az Eternal Sentinel pedig elhozták a control shamant. Mennyire tetszene egy rugó-shaman meta, wow :D

Warlock: megint viszonylag szar lapokat kapott. Bármi lehet, Cho'Gallban is van craft, de ez nem a warlock kiegje.

Warrior: mindenhez kapott lapot, erősebb Patron, Control, Fatigue, Kató, és esetleg egy pirate aggro. Majd meglátjuk, de ha warrior jön, valószínűleg először nehéz lesz megtippelni, hogy mivel küzdünk. És van hely legalább itt az új Hoggernek.

Neutral legendek: Veklor instacraft, előbb-utóbb mindenkinek. N'Zoth is, aki szeretne dr hunter vagy rugót játszani. A többi kevésbé jó. Ezt a 4 legendet szeretném nagyon: Fandral, Xaril, Veklor, N'Zoth.

Neutral epicek: érdekesek, de nem sok fog beférni rendesen emgcsinált deckekbe. Az ancient one nagyon érdekes, de mivel úgysem tűnik el a BGH, ezért máris kevésbé az. Elég kreatívak voltak az epicekkel, majd meglátjuk.

Neutral rarek: a Disciple-t emelem, ki az nagyon erős. Eater of Secrets is jó lehet, mert a freezemage buffot kapott, bár elveszíti a scientistet...majd elválik mi lesz vele. Doomcaller nyilván Kató mellé kell. Skeram Cultistot viszont a büdös életben senki nem fog játszani és még ronda is :D

Neutral commonok: Beckoner alap, Squirming tentacle esetleg taunt wariba, ha életképes lehet, Infested tauren lehet játszható lesz, Cult Apothecary egész jó healbot helyett, illetve a Psych-o-Tron is jónak tűnik :D

Ezeket gondolom én. Szerintetek?