• nlght
    #54
    A világgazdaság nem fog növekedni egy idő után a növekvő populáció, növekvő automatizálás, csökkenő munkahelyek és csökkenő nyersanyagok mellett, gyakorlatilag halálra vagyunk ítélve ebben a rendszerben... vagyis a rendszer van halálra ítélve ilyen trend mellett...

    Idézek a linkelt cikkből, mert valszeg van itt egy pár előítéletes ember akiket elriaszt a kuruc szó, pedig érdemes elolvasni ezt a pár sort:

    1. A pénzügyi rendszerünk eleve összeomlásra van ítélve jellegéből adódóan. Ez mindig is így volt és a rendszer működtetői egytől egyig pontosan tudják ezt. Mindig is tudták és ha valaki az első pillanatban, amikor fedezetlen bankjegyet bocsátott ki, végiggondolta, már tudhatta minden jóstehetség nélkül. Igazából az a csoda, hogy nem hamarabb következett be.

    2. Ennek ellenére senki nem tesz ellene semmit a működtetők közül, de nem azért, amit gondolunk, hogy a gonosz Rotschild-klán így döntött és kész. Nem ők döntöttek így: ők csak meglátták benne a lehetőséget és veleszületett parazita hajlamuk azonnal átlátta, hogyan kereshetnek e rendszer révén milliókat mások nyomorán és azon a tényen, hogy az egész akkora szélhámosság, hogy senki nem gondol rá. A valódi ok, amiért nem tesznek semmit, az az, hogy egész egyszerűen nem tudnak. Az emberiség létrehozott egy monstrumot, amely túlnőtt rajta és immár a saját belső szabályszerűségei szerint működik, irányíthatatlanná vált, elszabadult. És mivel a végtelenségig fejlődő gazdaság téves képzetére van építve, nem lehet a realitás talajáról megoldani a problémákat, mert maguk a problémák túlmutatnak a reálison. A vezető befektetési bankárok, guruk sem tudják az órát, mikor jön el a pillanat, amikor nincs tovább. Csak túlélésre játszanak, már a '60-as évek óta: próbálnak addig is a legjobban kijönni ebből a katyvaszból, és hogy mi lesz a többiekkel, az nem érdekli őket.

    3. Szól viszont egy nagyon fontos érv amellett is, hogy nem fog összeomlani a pénzrendszer: nevezetesen az, hogy nem érdeke senkinek. Persze mondhatjuk, hogy az egyszerű népnek érdeke lenne, de igazából ez sem állja meg a helyét, mert a káosz és éhséglázadások kora után ugyanez történne. Próbálták már pénz nélkül, nem ment: akkor lett új pénz. Lesz akkor só, vagy bazaltkő, vagy karburátor vagy bármi, amiből kevés van. Ez sajnos bele van kódolva az emberi társadalomba.