Tau Tang Wou#68
" vannak egyedek, amik reprodukálódnak
- van valamiféle kiválasztódási mechanizmus, ami osztályoz sikeresség alapján
- a kiválasztódási mechanizmusban meghatározott "sikeresebb" egyedek jobban reprodukálódnak, mint a kevésbé sikeresek
- az utódok nagyrészt a reprodukálódó egyed tulajdonságait hordozzák, kisrészt pedig véletlenszerű változások jönnek létre"
Ez csak a jelenségek téves értelmezése miatt tűnik igaznak.
A természetes kiválasztódás tényleg működik, csak nem a fajok evolúciója a mechanizmus eredménye, hanem a fajok eredeti génállományának a minél hosszabb távú megőrzését szolgálja.
A repülőgépes példáddal tényleg az a gond - ahogy te is mondtad - hogy ott az intelligencia módosít és az intelligencia szelektál. (remélem nem fogsz ezen a ponton leragadni, hogy mennyire jó vagy rossz ez a hasonlatod)
"De ezzel együtt azért ha nem tudunk jobbat/hihetőbbet, akkor gondolhatjuk, hogy ez az igazság, és őszintén szólva olyan sok kérdést válaszol meg az élőlényekről egyszerre, hogy én bizony ezt így elhiszem."
Szerinted nincs jobb elmélet, de mint már említettem ez a jobb-rosszabb, csak ízlés kérdése. Nem tudományos alaposság.
Lehet, hogy sok kérdést megválaszol, de a legtöbb válasz így hangzik: "sok 100 millió év alatt volt rá lehetőség"
Nem tudom te mennyit kérdezősködtél, de az én kérdéseimre nem tudott válaszolni ez az elmélet, így nálam megbukott.