Ha jól olvastam azon az ÉRTEM nevezetű honlapon (amit tegnap linkeltél), nem azt hiszik, hogy nincs evolúció (értem én ezen az evolúció molekuláris és ökológiai mechanizmusait), hanem azt, hogy ezek csak rövidtávon működnek, hosszú távon kell valami plusz ehhez. :D
Ami furcsa mód, egybevág azzal a ténnyel, hogy egyelőre csak rövid távon tudjuk vizsgálni a dolgot (mivel maga a csupasz - mindenféle modern tudományos eredményt nélkülöző - evolúciós elmélet is csak 150 éve létezik).
Ha esetleg fennmarad az ember mondjuk 100000 évig, és ilyen intervallumban is működni látszik az evolúció, akkor majd az intelligens tervezettséget vallók azt fogják mondani, hogy csak közepesen hosszú távon működik az evolúció. :D
Nekem kísértetiesen hasonlít az intelligens tervezettség "elméletének" működése a vallás tanításainak "működésével" (amint a tudomány előrelép, és a tudás bekerül az iskolai tananyagba, kénytelenek a vallást is hozzáidomítani, különben a gyerekek túl sokat kérdeznek).
Ezért nem tudomány az intelligens tervezettség. Fantázián alapul, amelynek az állításai tudományosan megalapozatlanok, ezért tudományosan cáfolni lehetetlen. (Akárcsak a vallás).