• sanyicks
    #63
    ajj mennyi baromság. Ezektől a "csak kóder" szövegektől kifekszem. Nincs olyan hogy "csak kóder". Az egyesek által kódernek nevezett ember nem csak gépiesen kódol, hanem ő végzi a munkát. Tervez, újratervez, debugol, optimalizál, tehát ő végzi az egész munkát. Máshogy nem megy.
    Persze mint minden munkát végző rétegre rájuk is telepszik egy önmagát magasabb rendűnek nevező réteg, aki dolgozni nem nagyon, parancsolgatni annál inkább szeretne. Ők szép diagramokat gyártanak abból amit az ügyfél elmondott nekik (a "kóder" meg tudja, hogy ha közvetlen vele beszélt volna az ügyfél akkor ez a közbenső lépés kimaradhatott volna, és több félreértés elkerülhető lett volna), csesztetik a kódert, fontoskodnak, holott fingjuk sincs az mit csinál.
    A kóder tudja milyen platformon érdemes kezdeni, hogyan (mi párhuzamosítható, mi nem, vagy milyen technikával érdemes), meg tudja tervezni a dolgot, figyelembe venni a lehetőségeket. A nemkóder vezetőnek fingja sincs az egészről, vagy ha van, akkor is a kóder nélküle is ugyan oda jutna.
    És ez a lényeg, ez megy a felsőoktatásnak igazán jól: hogy kineveljen embereket akik azt hiszik ők szarják a spanyol viaszt, ők felsőbbrendűek, és nekik van "szemléletük" ők "tudnak tanulni" és hasonló bullshiteket.