• gseldon
    #54
    Nekem gazdasági végzettségem van, mert mint egy másik lenti hozzászóló úgy láttam az egyetemválasztás előtt, hogy igazi vezetői/döntéshozói pozícióban általában ilyen emberek vannak, és nekem kifejezett vezetői ambícióim vannak.
    Ennek ellenére hobbiból mindig is nagyon érdekelt a programozás, de formálisan (iskolában) soha nem tanultam, csak önszorgalomból.
    Arra lennék kíváncsi (tényleg csak kíváncsiságból), hogy mit érne ez a nem hivatalosan szerzett tudásom a piacon, hátha itt a sokat látott munkaadó kollégák meg tudnák mondani.

    Értek:
    C#-hoz kifejezetten jól (Visual Studio fejlesztési környezet)
    java-hoz kicsit (Eclipe fejlesztői környezet)
    Szabvány SQL-hez jól
    Oracle PL/SQL-hez alapszinten
    más nyelvhez nem igazán, de ezekben fejlesztettem többek közt:
    apró, kifejezetten célirányos programokat pl. normalmap konverter tangent-space-ből object-space-be és vissza
    Könyvelő iroda web-alapú ügyfélkapu rendszerét kicsi (5-6 táblás) adatbázissal ASP.NET alapon (C# nyelven). Teljes back-end, üzleti logika, adatbázis kezelés, file I/O a serveren stb. A rendszert én is terveztem és egyedül valósítottam meg.
    Egy több, mint 20.000 soros játék framework-ot UDK-hoz (unrealscript nyelven, ami szinte egy az egyben C#), ahol nyilván a nagyon alacsony szintű cucc már eleve megvolt (renderelés, modell és textúrakezelés, fizika stb.), de a játéklogikát nekem kellett felépíteni.

    Hangsúlyozom, hogy semmi szakmába vágó papírom sincs. Nagyon elhajtanának? :D