• Komolytalan
    #43
    Ez egy nagyon dilettáns hozzászólás, úgy ahogy van.
    Pl:
    "De mint ahogy idealis esetben ma mar nem az eszetergalyos kezeli az esztergagepet hanem cnc alapu, ugy idealis esetben ma mar nem az informatikus mernok irja tenyleg a kodot hanem joreszt a fejlesztoeszkoz generalja. Aki nem hasznal ilyet, az meg mindig manufakturalisan allitja elo a programokat, ami persze hazankra jellemzo, itt a gyarakban is emberek dolgoznak robotok helyett"
    Mondok egy kulcsszót: SQL. Van ami legenerálja? Igen. Le fog futni? Igen. Mennyi idő alatt? Hát, van úgy hogy 2 év, legalábbis az Oracle ennyire becsüli. Meg lehet kézzel is írni, optimálisra? Igen. Le fog futni? Igen. Mennyi idő alatt? Fél óra. És ez megtörtént eset.

    Szóval amit leírtál, az amolyan öltönyös-nyakkendős hozzászólás, vagyis abszolúte hozzá nem értő. Egy programot persze el lehet rontani tervezési fázisban is, viszont egy memoryleak, vagy egy szerencsétlen helyen lévő fölösleges példányosítás sose tervezési fázisban fog belekerülni, ahogy egy ügyes optimalizáció se. Egy jól megtervezett program lehet működő, de jó attól lesz, ha az jól meg is van írva. És a tervezés messze könnyebb feladat, mint valamit JÓL elkészíteni. Vannak olyan nagyobb szoftverfejlesztő cégek akik már ezt felfogták, és rájöttek, hogy pl. rendszerszervező, az nincs. Azt úgy hívják, hogy vezető programozó. Ez sajna egy ilyen szakma, amire nem lehet ráhúzni az építőipari mérnök-építésvezető-melós szabványt.