• Vamp17
    #38
    A for-ciklusos dolog tényleg vicces. Nem tudom, hogy erős sarkításnak szánta a poszt írója, vagy tényleg ez a "Magyar valóság"...

    Jómagam nem vagyok programozó, IT supportban dolgozom, ha úgy tetszik, "rendszergazda" vagyok. iskolát tekintve, munka mellett csinálom a mérnök informatikus diplomát.

    Alapvetően nekem az a tapasztalatom a versenyszférával, hogy a legkevésbé sem érdekli őket a papír... A nálunk megforduló szakemberek nagy részének (nem csak IT, hanem Quality Management, vagy Project Engineer) nem igazán van szakirányú végzettségük...(pontosabban nem mindnek!) Viszont van több éves tapasztalatuk, ami elengedhetetlen. Illetve a tehetséges fiatalok viszonylag mélyről is felküzdhetik magukat igen magas pozíciókba... (szakirányú) iskolai végzettség nélkül is! Igaz, ez az első munkahelyem, de tapasztaltabb kollégáim szerint ez a típusú rendszer működik a legtöbb cégnél.

    Szóval nem értek egyet az előttem szólóval, aki azt mondta, hogy a HR-es micsoda követelményeket állít fel.. Szerintem az a legnagyobb probléma, hogy a legtöbb, frissen diplomázott fickó, bőszen lobogtatva a papírját egyből a puha forgószékbe akarja betenni a hátsóját... Pedig, ha esetleg picit lentebbről kezdené esetleg (cégen belül) felküzdhetné magát olyan pozícióba, ami tényleg közel áll a szakmájához és/vagy érdeklődési köréhez.

    Valamint a másik dolog, amire jobb ha felkészül minden leendő munkavállaló, IT-s vagy nem IT-s. A legtöbb külföldi kézben lévő, Magyarországi telephelyű leányvállalatnál csupán asszisztálni fogtok a kedves külföldi, anyavállalatnál lévő kollégáknak! Érdemi fejlesztés, önálló döntéshozatal, csak nagyon ritkán, vagy mondhatni szinte soha nem megy egy leányvállalatnál. Erre is jobb ha felkészíti magát egy leendő IT-s.