• teddybear
    #89
    "De persze ezek mind hülyék, hiszen ti megmondtátok: a Szent Lökéshullám ereje az űrbe nem ér el. Ámen. Döntse el mindenki, hogy annak hisztek-e, aki ezért kapja a fizetését, vagy az ide írogató nagyokosoknak."

    Egyrészt a NASA mérnökei is csak emberek, és épp úgy tévedhetnek, sőt jópár esetben már tévedtek is, mint bárki más. Másrészt, szerencsére az űrben még nem volt atomrobbantás, hál istennek ez kimaradt. Viszont volt pár magaslégköri kísérlet, így egy-két törvényszerűséget azért kikövetkeztethetünk.

    Az hogy mekkora és milyen robbantás kell egy aszteroida eltérítéshez az rengeteg mindentől függ. Elsősorban attól, hogy mennyi idő van még a földi becsapódásig. Ha jó sok, akkor egy kisebb pályamódosító robbantás is elég, a itt van a nyakukon az a szikla, akkor meg talán nem tudunk elég nagyot durrantani.

    Ami pedig a lökéshullámot illeti, ahhoz hogy kialakuljon, közeg kell. Abban terjed, akár a hang!
    A földi légkörben, a tenger alatti, és a földalatti robbantásoknál van közeg, Az űrben meg nincs. Értsd már meg, az űrben nincs semmi, iszonyúan távol egymástól találsz néhány kósza kődarabot, meg még egy olyan ritka vákuum van benne, amilyent itt a földön még laborban sem tudunk utánozni!!

    Nem igaz, hogy egy ilyen egyszerű dolgot te sem vagy képes felfogni.