• DonC
    #5
    Gizike nem fog neked manuált olvasni ezt hidd el, se ideje, se kedve nincs hozzá. Se nem tudja hol keresse. Ugye nem gondoltad, hogy majd ráguglizik? :) Vagy használható a cucc, vagy nem. A használható itt azt jelenti, hogy vagy tudja kezelni vagy nem. Alapvetően hozzáértő kezek között a Linux használható.

    Sokszor van olyan, hogy az olcsóbb drágább és valahogy ezeknél a cuccoknál mindig ez lesz a vége. Jó a Linux amúgy, az Ubuntut én is használom, de jobbára egy ilyen projektnél gányolás a vége mindig mindennek.

    Egy Windows szerverekkel felépített hálózattal igen ritkán lesz neked problémád, és a gyakorlatilag igen finoman összehangolható domainba kötött egyszeri felhasználónak sem lesz szinte sohasem problémája. Azt éri el amit adnak neki, aztán pont. Bekapcsolja a gépet, dolgozik, kikapcsolja a gépet. Kárt nem tud csinálni, így a fajlagos üzemeltetési költségek biztosan kisebbek.

    "A tanulmányt a Hewlett-Packard a Microsoft megbízásából végezte el."
    Mindegy kinek a megbízásából készítették, ha szarok lettek volna a számok akkor nem hozzák nyilvánosságra, de Magyarországon voltak annó független felmérések is, hasonló eredmények jöttek ki. A Linux hosszútávon minden esetben drágább volt, még akkor is ha levontad a horror licensz díjait a Microsoftnak.

    Mortep: ilyen méreteknél egyrészt volume licenszek vannak, másrészt nem játszanak az általunk olvasott árak.