• Darth Sith
    #24
    Ezek nem újdonságok. A sportolók, köztük kifejezetten a testépítők, legyen szó profiról és amatőr naturálokról, ezeket már a 60as évek óta tudják.

    Én hasonlóképpen étkezem mostmár évek óta, plusz lejárok mozogni heti 4-5xör, legyen az bármi, futás, úszás, edzőterem, csak legyen meg a mozgás. Eszem napi 6-7xer keveset, rendesen összeválogatott, minőségi alapanyagokból, rost, zöldség és fehérje dúsan pl. zabpehely, főleg nyers vagy max párolt zöldségek, csirke/pulyka mell, sok hal és főleg barna rizs. Ezt még megfejelem egy elég erős multivitamin pakkal, mely eredménye képpen 3 éve még náthás sem voltam, fél évente járok rendes vérvételre meg ellenőrzésekre, az összes értékem az abszolút optimális értéken van, vérnyomásom/pulzusom normális, sőt még talán alacsonyabb is mint másoknak. Azokról a tényezőkről meg már nem is beszélek, hogy mivel alacsony a testzsír indexem, így a szervezet alig raktároz méreganyagot a szervezetemben, sokkal tisztább a bőröm, jobb a közérzetem és kevésbé vagyok fáradékony mint régebben. Ezek számomra is meglepő változások voltak, de ahogy átálltam erre az étrendre és az aktív sportolásra, jött vele együtt.

    Ezt azért írtam le így, hogy a saját példámon is látom, hogy ha elhagyja az ember a finomított cukrot és a sok szemetet, csak profitálhat belőle. Nyilván, heti 1-2xer meglehet enni egy csokit, 1-1 tésztát, nem lesz tőle bajod, ha a hét 80%-ban minőségi ételeket eszel, tisztán. Mindent lehet, csak mértékkel. A fő probléma szerintem az, hogy az emberek nagy része rendszertelenül eszik mértéktelen nagy mennyiségű szemét kaját, aminek ez lesz az eredménye. Persze tudom én, hogy sokkal könnyebb este a tv előtt betolni még 2 tiramisut egy sör mellett mint vizet inni és csinálni egy tonhal salátát, de meg is lehet nézni az eredményét, és most nem a külsőről beszélek. A mai 20-30 évesek között is nagyon sok a cukorbeteg, magasvérnyomásos stb.. ezek mind ennek a hozadéka.