• johnfly
    #17
    "Pl nem biztos hogy vannak póluscserék sem!"

    Javíts ki, ha tévedek, de erre elég meggyőző bizonyítékok léteznek, pl. a Közép-Atlanti Hátság vastartalmú kőzeteinek a váltakozó irányú mágnesessége, meg effélék. Ezeket már a középkori hajósok is ismerték, mert bekavartak az iránytűnek.

    Nekem a problémám csupán a pólusváltástól rettegőkkel kapcsolatban csak annyi, hogy bizonyíthatóan, globálisan soha nem történt egyik napról a másikra a mágneses pólusok felcserélődése.

    Láttam a tévében egy magát tudósnak mondó fazont nyilatkozni (Natgeo), hogy jajjmindmeghalunk, mert ő talált bizonyítékot rá hogy ez már bekövetkezett egyszer régen, de a tudományos felkészületlenségéről azonnal tanúbizonyságot tett, amint azt kezdte el ecsetelni, hogy ha az északi mágneses pólus áthelyeződik mondjuk newyorkba, akkor ott lesz olyan hideg mint az északi sarkon, a Szaharában meg tök jó klíma lenne.
    Marha.
    Szerintem fogalma sem volt a mágneses, és a geológiai északi sark közti különbségről. A mágneses pólusváltáshoz a mag körüli áramlások megváltozása kell, míg a geológiai sarkok elmozdulásához meg egy nagy energiájú gravitációs lökés, vagy becsapódás szükséges. A műsor narrátora meg olyanokat mondott, hogy vajon befagy-e majd a mexikói öböl, meg a túlélők a felolvadt Antarktiszon menedéket találnak-e. Botrányosan röhejes egy ilyet tudományos ismeretterjesztő csatornán látni.