• okosan gyerekek
    #8
    kezdem úgy látni, hogy a hozzászólók többsége nagyobb örömére szolgál, hogy terroristák jelenleg további erőfeszítések nélkül feljuthatnak repülőgépekre, mint annak, hogy végre a 21. századhoz méltó, az emberek magánszférához való joga ne sérülne aránytalanul.

    két éve, amikor arról lehetett olvasni, hogy az orr hőmérsékletéből és a mosdó látogatásának gyakoriságából akarnak dolgokra következtetni, azt felháborítónak tartottam: rengeteg kizárólag a repüléstől félő utast hurcoltak volna meg azért, hogy egy-egy potenciálisan veszélyes személyt sikerüljön kiemelni a tömegből. ez a megoldás lényegesen képes leszűkíteni a vizsgálat alá vonandó személyek körét. akin lőpor nyomait találják érdemes behatóbb vizsgálat alávonni. Persze egy ilyen vizsgálat során pusztán kikérdezni, például, a lőpor okairól és "elfogadható magyarázatot" várni kizárólag nevetséges. Aki valamire készül, az ilyen helyzetekben rendelkezik a válaszokkal. A legfontosabb, mégha az esetleges szándék fenn is áll, hogy megakadályozhassák azok megvalósulását.

    ez az eszköz remek. nem igényli, hogy az utasokat teljes test-szken alávonják és anélkül lehet érdemi információhoz jutni valakiről, hogy aránytalanul beavatkoznának a magánéletébe.

    tényleg nem értem a károgókat...