• okosan gyerekek
    #17
    lehet, hogy nálatok még így megy a dolog, de akkor te jó eséllyel valahol az Urálon túl tengeted a napjaid, mivel a bizonyítás terhe (burden of proof) jogállamokban a vádra nehezedik. ez az eszköz kizárólag arra alkalmas, hogy a kiemelendő személyek körét némileg pontosabban határozza meg. nem abszolút érvényű, és nem szolgál döntő bizonyítékként.

    diszkriminálhat, mert valóban: ragadhat rád lőpor, úgyis, hogy valóban ártatlan vagy, sőt, az is elképzelhető, hogy egyetlen szemet sem találnak egy olyan utas ruházatán, aki egyébként bombát csempészett a poggyászába.

    viszont egyaránt kétségtelen, hogy lényegesen megnehezíti egy terrorista dolgát, és hogy nem sérti annyira a demokratikus elveket, mint egy teljes-testszkenner.

    a visszaélésektől félőknek meg üzenem, hogy zárassanak be minden kutatóközpontot, egyetemet és lobbizzanak a tudósaink Dunába lövése mellett, mert jó eséllyel találnak még fel olyan dolgokat, amiket az emberiségnek felelőségteljesen kell használnia egyébként hatalmas károkat okozhatnak.