• narumon
    "Megbocsáss, de ez aljas érvelés ismét. Ha TE nem tudsz kezdeni vele semmit, akkor az nem is kell?"

PONTOSAN! Ha ÉN nem tudok kezdeni vele semmit akkor NEKEM NEM KELL! Tetszikérteni? 1 éve ezt magyarázom!

"Más meg, aki tudna, az hülye? Természetesen, nem a tamponról, hanem a szifonból kihagyott dolgokról beszélek. Ne csűrjed megint, kérlek."

Nem, nem hülye csak ne vegyen iphonet. Ha neki FM rádió kell akkor ne vegyen olyan telefont amiben nincs! Ennyire egyszerű! Hogy értsd; nekem nem kell a tampon akkor sem ha 10Ft-ért adják, mert nem tudok vele mit kezdeni, de a feleségem nem hülye azért mert tampont vesz, viszont nem is magyarázza meg nekem, hogy nekem akciós tampont kéne vennem! Nagy különbség. Tetszik érteni?

"Akkor megint kapaszkodj meg: szakmai szemmel és összességében nézve az iPhone soha nem volt a legjobb telefon, csak akkor, ha a teljes szolgáltatási kör vizsgálata helyett egyes dolgokat vizsgáltak és a hiányokat nem vették figyelembe."

Én pedig azt mondom, hogy egy időben a legjobb volt, most meg az egyik legjobb ha a teljes szolgáltatási kört vizsgáljuk és a nem a semmire sem jó számokat.

"De a legtöbben és gyanúm szerint te is felültetek a hype-nak és azóta sem valljátok ezt be és természetesen az igényeiteket hozzáigazítottátok a lehetőségeknek."

Igen, nyilván ez lehet az oka, hogy a harmadik, negyedik iphonet vesszük mert félünk bevallani, hogy megszívtuk. Nem is lenne egyszerűbb egy más típust venni. Gondolkodj már egy kicsit! Ha nem lennék 100%-ig elégedett az iphone4-el akkor szerinted érdekelne, hogy milyen lesz ötös? Nem. Tudom nehéz azt elhinned, hogy más is képes felelős döntésre meg mérlegelésre pedig így van, és szívbaj nélkül váltottam anno Ericsonra, Nokiára vagy bármire amiről úgy gondoltam, hogy jobb.

"Emiatt ilyen nyakatekert és demagóg, valamint kettős mércét alkalmazó az érvelésetek, ami mantrába fordul egy idő után, belőlünk meg kihozza parasztot."

Ezt megmagyarázhatnád mert én pont ezt érzem (ahogy már többször írtam is) felőletek. Itt lentebb beszéltük meg, hogy nemigen van olyan dolog amit ha akarsz nem tudsz megcsinálni iphone-on, erre megint visszatérünk az elejére, hogy a plusz FM rádió miatt mégis a Samu mellett kéne döntenem. Az appstore minősége, szoftverek minősége, a komplett rendszer kezelhetősége mellett meg mindig elsiklotok.

"3. Olyan ajánlatokat tegyél be, amit magad is szívesen elfogadnál! Tegyél be egy létező cég létező ajánlatai közül, de semmiképp forgalmazói garanciával, pl.:
    Apple iPhone 4S 16GB Black 1 év Gyártói garancia Akció: 167 900 Ft
    Samsung i9300 GalaxyS III 16GB White !!!2 év!!! gyári garancia Akció: 154 900 Ft (+két hó gari, ugye…)"

Ez ugyanúgy tízezer forint különbség - azaz semmi. Én meg ezerszer leírtam ilyen ajánlatokat nem fogadnék el, az egyetlen jó ajánlat a piacon nekem az ha a szolgáltatótól veszem a telefont.

"4. Ami tényleg meglepett, az az iPhone-ok áresése, talán te is emlékszel, jóval magasabb áruk volt nemrég."

Ha a nemrég alatt 1 évet értesz akkor igen. Idén már durván ekörül mozgott.

"A közelmúltban a szifon bőven 200 ezer fölötti ára bizony duplája annak, amennyire helyesen kellene árazni. Ez az egyik."

Node ezt magyarázom, a hekkelő kicsi boltban meg a Józsinál volt 200 bőven 200 fölött az ára. Megjelenéskor T-mobileban dominóban 200 alatt volt. Megjelenéskor! Akkor ki az a hülye aki drágábban vesz egy kitudja honnan származó telefont?

"A másik pedig, hogy a 4S még az S2 szintjét sem üti, miközben a hardwer nagyon hasonló, legyenek mondjuk pariban. Tehát, annál is olcsóbbnak kellene lennie. Az S3 megjelenéséig az S2 kb. a felébe került normál körülmények között a 4S-nek!!!"

Ne haragudj de ez nettó baromság. Raktál már síma Iphone4-et S2 mellé? (Nem 4S-t). Én igen. Mondd meg nekem miben jobb az S2? Semmiben, sőőt! Tudod a hardver nem minden. Itt az S3 benne egy bika hardver és semmiben sem tud többet mint egy 4S, a hardver erőforrásainak nagy részét felzabálja az android. Mi az amivel többre tudod használni az S3 brutál hardverét? Jah semmi. Ez megint tény.

"Az S3 rommá alázva veri mindkettőt hardware-esen, nem csak azért, mert négy magos, hanem a memória és a VGA bár ugyanannak és ugyanannyinak látszik, mind erősebb és gyorsabb benne. Sőt, a háttértár is gyorsabb.
    Ezeket persze egy almafan se nem tudja meg, se nem fogja fel, se pedig nem hajlandó figyelembe venni. "

Nem azért de te jössz a technikai szaki dumával mindig, és arra nem vagy képes, hogy itt lentebb is szereplő teszteket megnézz? Itt van az Iphone4S és az S3 VGA-jának az összehasonlítása:
    http://www.anandtech.com/show/6126/glbenchmark-25-performance-on-ios-and-android-devices/2
    Erre azt mondani, hogy az S3-é sokkal jobb,khm azt is mondhatnám, hogy költői túlzás, esetleg erős S3 fannak kell lenni hozzá, hogy ne láss.

"Ettől már valóban jön belőlem a paraszt elő, ez nagyon felhúz. Miért kell megint körmöd szakadtáig védeni egy védhetetlen dolgot?"

Azért mert megint én vagyok CSAK aki linkel, aki alátámaszt, te meg azt mondod, hogy erősebb a VGA az S3-ban mert te azt mondtad. A tesztek meg csak elvakult apple tesztek. Ezért. Az egyetlen igazi erő az S3-ban a proci, de pl (nyilván ez is elvakult apple oldal mert nem azt írja amit szeretnél hallani:)
    http://www.mobilenapps.com/articles/2743/20120621/samsung-galaxy-s3-versus-iphone-4s-comparison.htm
    Egy részlet innen: "The Galaxy S3's Exynos 4 Quad processor has four cores, while Apple uses it custom A5X chip - the latest generation - that has two cores and a clock speed of 800MHz. The problem is that Android apps aren't widely supporting four cores, so it's difficult to assess the performance of the S3."
    Ez a valóság! és
    "apps on Google Play aren't widely supporting the hardware, and Apple is still supporting high-end games such as Infinity Blade 2 on the A5X"

Tehát az igazság, hogy van egy bazi erős CPU-d amit nem nagyon tudsz mire használni, van egy VGA-d ami semmivel sem erősebb mint az iphone-ban lévő, sőt!, van egy fényképeződ és kamerád ami gyengébb mint az iphone-ban lévő, plusz a high-end játékok el sem érhetőek a telefonodra, és ez miatt írod, hogy az S3 megeszi reggelire az iphone-t? Nah szerintem ehhez kell az elvakultság.

"Mint mindig hangoztattam, ez meg fog változni, tehát ekkora áresés – bár meglep – engem igazol."

Igen, véletlenül sem azért esik az ára, mert 1 hónap múlva itt az Iphone5 és aki most venne iphonet az most nem vesz? Ühüm.

"De még így is megvan a dupla ár, mert a felét ér és a jóval erősebb készülék is olcsóbb"

Na ez az ultimate érvelés már megint. (ezért utálok veled "vitázni"). Amikor elfogy az érv akkor megint kijelented, hogy azért kétszeres az ár mert SZERINTED!!!! felét éri az iphone az árának. Hát ehhez csak gratulálni lehet.

"2 év garanciával, persze ott nem fizettetik ki mindenkivel a másik, a „garanciában cserélt” készüléket előre…"

Hát az a tízezer forint nekem megérne egy másik előre kifizetést ha mindenáron ezt akarod belemagyarázni.