• levente68
    §§§§
    Node itt van folyamatosan közöttünk a súrlódás, mert te ezt így látod, szerintem a kérdés meg úgy néz ki, hogy nehéz nekem elfogadnom, hogy egy olyan dolog amire nincs szükségem befolyásolja a stabilitást.
    §§§§
    Hát akkor kapaszkodj meg, ismét szakmai vizekre kerültél és nem kellene: amire nincs szükséged és BENE VAN, az igenis veszélyezteti a rendszer stabilitását. Már leírtam, miért, de ha erre megint vissza kell térnünk, akkor nagy a baj, mert NEM AKAROD érteni, így nem is fogjuk tárgyalni többet.

§§§§
    "Ahogy nehéz megmagyarázni (és nem is kellene) mondjuk egy oviban az egyik gyereknek, hogy ő ne akarjon macival játszani, mert az felesleges és játsszon helyette űrhajóval, miközben két méterre tőle más meg macival tolja."

Hogy ide is illő példát írjak, nehéz megmagyarázni mondjuk az oviban egy gyereknek, hogy bár mindenki nagy macival játszik ő csak egy kicsi macit kap meg mellé még egy doboz tampont. Bár ez utóbbival nem tud semmit kezdeni.
    §§§§
    Megbocsáss, de ez aljas érvelés ismét. Ha TE nem tudsz kezdeni vele semmit, akkor az nem is kell? Más meg, aki tudna, az hülye? Természetesen, nem a tamponról, hanem a szifonból kihagyott dolgokról beszélek. Ne csűrjed megint, kérlek.

§§§§
    "Megvizsgálom a dolgot és ha szeretem, azt választom."

Csakúgy mint én. Az iphone vásárlási döntésemet pl több tucat teszt, több alkalommal több telefon kipróbálása után hoztam meg.
    §§§§
    Akkor megint kapaszkodj meg: szakmai szemmel és összességében nézve az iPhone soha nem volt a legjobb telefon, csak akkor, ha a teljes szolgáltatási kör vizsgálata helyett egyes dolgokat vizsgáltak és a hiányokat nem vették figyelembe.
    De a legtöbben és gyanúm szerint te is felültetek a hype-nak és azóta sem valljátok ezt be és természetesen az igényeiteket hozzáigazítottátok a lehetőségeknek. Emiatt ilyen nyakatekert és demagóg, valamint kettős mércét alkalmazó az érvelésetek, ami mantrába fordul egy idő után, belőlünk meg kihozza parasztot.

§§§
    "Ez a felhasználóknak mindenképp jó, az árak tekintetében van iPhone rovására sok mínusz pont, kevésbé, mint a hiányok miatt, bár még vannak azok is."

Te én ezt az ár dumát soha nem értem. Megbeszéltük, hogy az iphonet ugyanúgy a csúcs androidos készülékekkel kell összehasonlítani, mert úgy fair. Ha meg árban is ezekhez hasonlítod akkor az árgép szerint
    Samsung Galaxy S3 - 145000
    Iphone 4S - 155000
    Ez az a bazi nagy árkülönbség meg dupla ár? Ez gyakorlatilag még magyarországon is érzelmi döntés határán belül van, nemhogy külföldön.
    §§§
    Meglepsz ismét pár tekintetben:
    1. Egy lassan kifutó terméket vizsgálsz egy viszonylag frissel? MMMM, ne mááááááár…. Vagy legalább említsd meg. A Samsung most hamarabb lépett, az S3 az új iPhone riválisa lesz. Vagy a Note2 inkább majd.

2. Az Árgépen levő érdekességekről mintha nem tudnál, de ez nem az a rovat, ahol erre kitérünk. Beteszed a két legolcsóbbat, ami mellett van „raktáron” pöttyöcske, lol Ezt anyám csinálná ilyen butus módon, kicsit tapasztaltabbakat nem kell erről kioktatni…

3. Olyan ajánlatokat tegyél be, amit magad is szívesen elfogadnál! Tegyél be egy létező cég létező ajánlatai közül, de semmiképp forgalmazói garanciával, pl.:
    Apple iPhone 4S 16GB Black 1 év Gyártói garancia Akció: 167 900 Ft
    Samsung i9300 GalaxyS III 16GB White !!!2 év!!! gyári garancia Akció: 154 900 Ft (+két hó gari, ugye…)

4. Ami tényleg meglepett, az az iPhone-ok áresése, talán te is emlékszel, jóval magasabb áruk volt nemrég.

5. Amivel nem igazán leptél meg, ez a csűrés-csavarás aljas módon (bár megint kezdett alábbhagyni a dolog, de hát megint csak rövid ideig): nem egymáshoz van csak a dupla ár, hanem saját maga értékéhez.
    A közelmúltban a szifon bőven 200 ezer fölötti ára bizony duplája annak, amennyire helyesen kellene árazni. Ez az egyik.

A másik pedig, hogy a 4S még az S2 szintjét sem üti, miközben a hardwer nagyon hasonló, legyenek mondjuk pariban. Tehát, annál is olcsóbbnak kellene lennie. Az S3 megjelenéséig az S2 kb. a felébe került normál körülmények között a 4S-nek!!!
    Az S3 rommá alázva veri mindkettőt hardware-esen, nem csak azért, mert négy magos, hanem a memória és a VGA bár ugyanannak és ugyanannyinak látszik, mind erősebb és gyorsabb benne. Sőt, a háttértár is gyorsabb.
    Ezeket persze egy almafan se nem tudja meg, se nem fogja fel, se pedig nem hajlandó figyelembe venni.
    Ettől már valóban jön belőlem a paraszt elő, ez nagyon felhúz. Miért kell megint körmöd szakadtáig védeni egy védhetetlen dolgot?

Na, de nézzük, milyen érdekes: esik az ára, aminek esnie kell és nem igazán esik az S2-é.
    A három telefon közül a legjobb az S2, mert az ára és a tudása leginkább szinkronban van. Nem véletlenül sláger még mindig sokak szerint, ezek főleg a kicsit jobban hozzá értők közül kerülnek ki. Igen, ide sorolom magamat is… Lenyűgöz az S3 ereje, de azt is tudom, hogy ezt ma még csak néhány feature és a szintetikus tesztek képesek kiaknázni.
    Az S3 sajnos egy-két évvel hamarabb jött, mint kellene. Ezért - bár viszik, mint a cukrot, sokan csak az Apple-t utánozó és engem is idegesítő hype miatt – sajnos, vagy nem sajnos, de természetes, hogy esik az ára, az iPhone-oké meg mindig is magasabban tartható volt, mert megvan az évekkel ezelőtt kialakult tábor, akiknek ilyen áron lehet adni.
    Mint mindig hangoztattam, ez meg fog változni, tehát ekkora áresés – bár meglep – engem igazol. De még így is megvan a dupla ár, mert a felét éri és a jóval erősebb készülék is olcsóbb 2 év garanciával, persze ott nem fizettetik ki mindenkivel a másik, a „garanciában cserélt” készüléket előre…