Már szeptemberben jöhet az új iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
"az meg meg sem jelent sehol európán kívül."

Nem jelent meg USA-n kívül.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Húúú jó hosszú voltál, úgyhogy csak néhány dologra reagálok 😊

"Emlékszünk, melyik iPhone-ban lett végre copy-paste?"

Mármint, hogy melyik iOS verzióban? Mert ugye azóta mindegyikben van 😊

"Mikorra lett multitask a usernek is (én a lépj ki, lépj be, lépj ki, lépj vissza módszertõl megõrültem volna)? "

Mondjuk ez szerintem konkrétan lufifújás volt, mert az átalgember semmi különbséget nem vesz észre aközött, hogy most multitasking az iOS elõtte meg nem az volt. (Mert elõtte is félig az volt, amolyan win3.1 féle kooperatív multitaskingot használt). Neked nem kellett arra figyelni, hogy kilépsz belépsz, ugyanúgy csak átlékpedtél egyik appból a másikba, csak nem alul egy folyamatcsíkon (mint most) hanem a normál ikonokkal, de igazából nem vetted észre, hogy kilépett meg visszalépett, mert elmentett állásokat használt. Az egyetlen ahol nagyon észrevehetõ a különbség az az, hogy régen navigáció közben nem lehetett telefonálni, tehát ha valaki navi közben hívott akkor vagy nem vetted fel, vagy felvetted, de akkor amíg nem raktad le nem volt navid. Most van egyszerre, de hidd el nem volt az annyira vészes mint ahogy sokan lefestették (tipikusan olyanok akik nem próbálták). Ráadásul az alap iOS funkciók akkor is már kvázi multitaskingként mentek; nyugodtan lehetett böngészés közben zenét hallgatni, stb - itt látszott nagyon amikor osztották az észt mert mindig ebbe kötöttek bele, tehát azt mutatta, hogy még csak azt sem tudják mirõl beszélnek (mint legtöbbször.)
Egyébként nekem a kötözködõkkel mindig is ez volt a fõ bajom. 2-3 hozzászólásuk után általában kiderült, hogy nem is láttak közelrõl még iphonet akkora baromságokat hordtak össze. A szomorú meg az volt, hogy a többi fikázó (aki szintén nem látott még iphonet közelrõl) egybõl átvette és mindenütt osztotta a hülyeséget. Ezért sajnos a forumok nagy része teljesen valótlan információkkal volt tele már akkor is. 😞

"Eleinte, mire egyáltalán lett navi rá,"

Navi az szinte kezdetek óta volt rá, elsõként portolták pl az Igo-t is. Mikor megvettem a 3G-t az elsõ programom volt rá.

"ha navi közben jött egy hívás, mire letetted, eltévedtél, mert nem navigált a háttérben, nem arról beszélek, hogy nem beszélt, hanem a pozíciót is elvesztette, hiszen kilõtte a navit és nem nézhetted azt, miközben kihangosítva beszéltél esetleg."

Igen errõl beszéltem én is fent. Ez volt a multitasking érezhetõ hiánya.

"Smart Dialing se volt sokáig, nem volt fekvõ módban QWERTY billentyûzet, kivéve a böngészõben, nem lehetett a prediktív írást kikapcsolni, se SMS-t, se MMS-t nem lehetett továbbítani, egyenként üzenetet törölni, a 2.0 iOS-en nem volt video felvétel!!!!! "

Ezek valami nagyon õs rendszerben lehettek. Nem ismertem a 2.0 iOS-t, mert ugye ez csak 2G-n volt, az meg meg sem jelent sehol európán kívül. Mire kijött a 3G a 3.x iOS-el ott meg már nem volt ilyen gond.

"Mára leginkább az ár, ami nem magyarázható, illetve dehogynem:"

Ebben én tudod, hogy nemigen tudok belemenni mert soha nem vettem még telefont full áron. Biztos lehetsz benne, hogy semmilyen telefonért nem adnék 150e forintot.

"Nem tudott más eszembe jutni, mint az iPhone-ok cseréje..."

A világ nagyobbik részén (ahol a nagy eladásokat generálják) egyébként ez teljesen profin megy. Amikor lejár a hûség akkor a következõ generációt ingyen adják a következõ hûségért cserébe. Nem véletlen van minden angliában élõ ismerõsömnek iphoneja. Itthon annyiból roszabb a helyzet, hogy sokszor még nagyfogyasztókkal is fizettetnek az upgradere 10-20e forintot.

"árajánlatot kb. 60 ezer FT-ért minden hûha garancia nélkül szlovák lencsébõl és állítólag közel olyan anyagminõséggel és várható élettartammal."

Sajnos én is szemüveges lettem nem rég, de én még jól megúsztam mert Hoya lencsékkel, design kerettel 35 volt a szemcsim, én még ezt is sokalltam 😊

"Volt rálátásom pár igen drága készülék értéktelenségére, amik az átlagember számára egyrészt láthatatlanok, másrészt marketing-gel megvezetik a népet. Mindig mélyen felháborodtam rajtuk."

Szerintem a legfontosabb a hosszú távú tapasztalat. Emiatt kiépülnek olyan márkák amiben megbízik az ember és olyanok amikben nem. Mivel az ember emócionális lény ezért még az is lehet, hogy valóban rosszabbnak érzékel egy amúgy egyformán jó készüléket. Illetve ahogy észrevettem vannak az utált "készülékek" - általában olyan emberek részérõl akik valamilyen okafogyott ürügy miatt utálnak egy terméket bármilyen tapasztalat nélkül.
Amibe én többször belefutottam már (másik kedvenc márkád jön 😄).
Csoportos beszélgetés, kérdezik milyen kocsim van; mondom BMW
Jön a válasz, hú az nem jó mert a szervízigény meg a blabla
Visszakérdezek: Neked milyen BMW-d van?
Válasz: Neki nincs BMW-je.
Kérdezek: Akkor milyen BMW-d volt amivel így jártál?
Válasz: Jah neki még soha nem volt BMW-je.
Kérdezek: Akkor honnan szedted ezt a sok sületlenséget
Válasz: A nagynéni rokonának az öccsének a fiának volt egy szobatársa a kollégiumban akinek volt egy testvére aki már hallot valakirõl aki látott már ilyen gondot. Kb ez a szint.
Ilyenkor vagy legyintek vagy szólok neki, hogy a hülyeség ellen ott az internet legalább a hivatalos statisztikákat nézze meg mielõtt hülyeségeket beszél.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

nyuny01
Korrekt vélemény! ;-)

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

Örülök én is, hidd el.
Ami fontos, mára mindkettõ nagy fejlõdésen ment át és az iOS sokat változott az évek során.
Még maradtak olyan dolgok, ami miatt továbbra sem azt választanám, de valóban sok kötöttségtõl megszabadult.

Az Android már eleve szabadabb rendszernek készült tágabb határokkal, míg az iOS mindig is a stabilitást és a felhasználói élményt elõtérbe helyezve bevallottan zártabb és meghatározottabb utat kínált a kundschaft-jainak.

Kinek ez, kinek az tetszik, ezen is kár vitázni, mert ízlés dolga.

Engem nem zavart az, hogy néha laggol, bár ez igaz volt, mára a Project Butter talán teljesen eltünteti ezt a hátrányt, remélem, nem a háttérben futó folyamatok rovására, mint az iOS, mert nekem meg az a megoldás nem tetszik.

Szerintem mindig is félreértés volt köztünk, ami jó volt, azt elismertem.
Csak a hibák, hiányok elnyomták a jó dolgokat, mikor összességében - márpedig én csak úgy vagyok hajlandó - vizsgáltuk a képet.

Amiket mondtam, azt kb. úgy összegezném, hogy mindenképp kevesebb funkciót vásároltak az iPhone-nal sokan, persze sokaknak az elég is, evvel nincs baj. Az inkább onnantól van, amikor (és az évek óta tartó véres vitát ez okozza) a mindenképpen indokolatlanul annyival drágább iPhone gazdái kezdtek fikázni minket, akik nem értettünk egyet velük abban, hogy az a jobb.
Mindig szakmai szemmel néztem ezeket a ketyeréket és engem még meg is lepett, hányan hiszik az iPhone-t valami természetfölötti kütyünek és védték elvtelenül a hiányokat avval, hogy az hülyeség, meg nem kell, nem megengedve azt, hogy addig, amíg más készülékek kínálják és sokan fontosnak tartják azokat, addig jogosan mondjuk azt: nekünk kell, tehát nekünk nem felel meg az iPhone. Emlékszünk, melyik iPhone-ban lett végre copy-paste? Eleinte mekkora hiányosságok voltak az FM rádió, BT funkciók (pl. A2DP), kártyafoglalat, stb. hiányán túl?
Mikorra lett multitask a usernek is (én a lépj ki, lépj be, lépj ki, lépj vissza módszertõl megõrültem volna)?
Eleinte, mire egyáltalán lett navi rá, ha navi közben jött egy hívás, mire letetted, eltévedtél, mert nem navigált a háttérben, nem arról beszélek, hogy nem beszélt, hanem a pozíciót is elvesztette, hiszen kilõtte a navit és nem nézhetted azt, miközben kihangosítva beszéltél esetleg.
Smart Dialing se volt sokáig, nem volt fekvõ módban QWERTY billentyûzet, kivéve a böngészõben, nem lehetett a prediktív írást kikapcsolni, se SMS-t, se MMS-t nem lehetett továbbítani, egyenként üzenetet törölni, a 2.0 iOS-en nem volt video felvétel!!!!!
Nem sorolom tovább, ezek a funkciók akkor az egyszerûbb telefonokban is voltak, nemhogy a csúcskészülékekben. A sokat szidott WinMo kütyükhöz képest valóban álom stabilitást hozott, de milyen áron?
Természetesen mindig értettem, hogy van, akinek nem kell a sok funkció és a stabilitás fontosabb, de az én és még nagyon sok okostelefont-mélyebben-bújó-nem-átlag-felhasználó inkább az Android-ban találta meg a kiutat WinMo kontra iOS dilemmából.
Nagyon sokat változott tehát mindkettõ és természetesen a sokat hangoztatott igazi érvek is elérték céljukat, az Android stabilabb lett, mint volt és az iOS is sokkal több funkcióban nyújt okot elégedettségre, mint anno.
Nekem amúgy nem is kellene a sok animáció, amit sokszor az Android hiányaként emlegettek, de már azok is mind megvannak. Egymáshoz konvergál a két rendszer, ez amúgy rendben is van.

Mára leginkább az ár, ami nem magyarázható, illetve dehogynem:

Tegnap kapta meg jóanyám az új szemüvegét.
220.000 Ft volt... kedvezményekkel...
Olyan garanciával, hogy ha nem tudja megszokni a progresszív lencsét, akkor díjtalanul megkapja azt a két szemüveget, ami ugyanazt nyújtja, mint ez, csak nem egyben.
Tehát: kifizetett HÁROM szemüveget és ha nem szokja meg a progresszív lencsét, akkor megkapja a másik kettõt...

Nem tudott más eszembe jutni, mint az iPhone-ok cseréje...

Leszögezem, ez is, az is prémium kategória, (ultra profi lett a szemüveg is a legjobb anyagokból és márkás keretben, amire szintén valami örök gari van) de míg egyik helyett az S2-t, vagy a még mindig olcsóbb S3-at venném, a másik helyett pedig azt a szemüveget, amire én kaptam neki árajánlatot kb. 60 ezer FT-ért minden hûha garancia nélkül szlovák lencsébõl és állítólag közel olyan anyagminõséggel és várható élettartammal.

De nem nekem lesz, tehát...

A Samu és az Apple telefonok minõsége között pedig nemigen van különbség se ide, se oda és tudtommal minden garancia igényt gyönyörûen teljesítenek, sõt házhoz jön a szerviz a Samsung-tól, csak egy asztalt kell biztosítani a szerelõnek és amit tud, helyben javít.
Csak jó tapasztalatokat hallok, de nincs tömeges gond.
Itt is, ott is vannak mulatságos esetek nagyon szar összerakás, vagy anyagfáradás miatt.

De még mindig az Apple-re jellemzõek az idióta megoldások. A direkt nehezen javítható dolgok, amikbõl azért szép számmal akad. Amíg nem találkozik vele az ember, addig nincs baj, de én pár IT kütyüt szerelve elég sokat káromkodom barom megoldások miatt, most nem az Apple cuccokra gondolok, abból egyetlen MacBook Pro-t szedtem eddig csak szét, van abban is szemöldököt felhúzásra késztetõ érdekesség, nem is egy.
Természetesen kitûnõ ötletek is vannak, nem tagadom. Tetszik is pár.

Ez amúgy az élet talán minden területére igaz: autók, egyéb háztartási gépek, stb..
Volt rálátásom pár igen drága készülék értéktelenségére, amik az átlagember számára egyrészt láthatatlanok, másrészt marketing-gel megvezetik a népet. Mindig mélyen felháborodtam rajtuk.

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

narumon
Hát igen. Mondjuk ez a cikk is ugye alap telefonról beszél nem JB-rõl.
Egyébként nekem itt is megvan a saját (speciális) véleményem, mégpedig azt, hogy iphonet könnyebb jailbreakelni mint a legtöbb androidos telefonnál egy új androidot felrakni 😊 (Tudom tudom a Samsung szól, hogy van új android és installálja is).
No mindegy ezt a témát már kibeszéltük, és én is csak magamat tudom ismételni; nem igaz az, hogy az iOS egy korlátolt rendszer és rengeteg dolgot nem lehet megcsinálni rajta. Biztos jobban tweakelhetõ az android valamivel, de ugye ennek ellenkezõjét senki nem állította soha.
Nézz mélyen a szívedbe és keresd vissza a korábbi hozzászólásaidat ahol nem azt állítottad, hogy az android jobban hekkelhetõ valamivel mint az iOS hanem rögtön támadólag fikáztad a hülyéket akik iphonet vesznek, fikáztad a telefont, hogy milyen szar, stb stb, és mi akkor is csak azt írtuk, hogy nincs igazad. Örülök, hogy eljutottunk odáig, hogy a végére normálisabb mederben folyt a társalgás.

Korrekt, a 10,9,1 aminek tudnék örülni iOS-en is.
Nagyszerû. Ennek így is kell lennie, hiszen software-es dolog és mindig mondtam, az megoldható.
Ilyen progiból Android-ra is rengeteg van régóta, háttérben video-t sream-elõ is.

Amit én érzékeltetni szerettem volna, az nem egyetlen program volt, hanem a rendszer szabadsága, ami miatt nem egy célprogit akartam megmutatni, azt csakis példaként említettem.
A lehetõségek az, ami engem lenyûgöz és ha már iOS-en is lehet rá megoldást találni, az nagyszerû tényleg.

Persze a korrekt összehasonlítás fontos: van gyári állapot és van Jail Breake-elt állapot, meg a root. A legnagyobb különbségek alap állapotban vannak, ezek nagy részén segít a Jail Break, de amit az oprendszer még úgy sem enged, az megmarad. A root sokkal kevésbé esszenciális dolog, mint a Jail Break, hiszen root nélkül is rengeteg dolog elérhetõ Android-on, sokkal kevesebb korlát van.

Most linkelem vissza a Lifehacker cikkét, bár ez a cikk is pongyola, egy másik cikküket is néztem, az is butaságokat beszél néhol.
Például a root nehezen elérhetõségérõl, hogy egyet említsek.

http://lifehacker.com/5801862/top-10-awesome-android-features-that-the-iphone-doesnt-have

E cikkel sem értek egyet teljesen, meg változtak is dolgok persze.
De az utolsó bekezdés az, amirõl én beszélek folyton.

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

narumon
"ONNAN TE ELINDÍTHATOD A KAMERA PROGRAMOT, NEM PEDIG EGY OLYAN WIDGET-ET, AMI AKÁR EGY AUTOMATIKUS FOLYAMAT VÉGREHAJTÁSA UTÁN KILÉP ÉS A TELEFON LEZÁRVA MARAD!!!"

Merõ véletlen de haver éppen ma mondta, hogy titokban akar pár nõi lábat lefényképezni (a perverz állat 😄), és nézzek már neki ilyen appot.
Jelentem találtam nem is egy van.
A beállított gesture-el (mondjuk home gomb kétszer gyors megnyomása) a lockscreenen anélkül, hogy bármi mást kéne nyomni, csinál hang nélkül egy képet. A lockscreen végig lezárva marad, látszólag a telefonon semmi nem történik. Egyébként lehet paraméterezni, front vagy back kamerával csniáljon képet, hova mentse, stb.

Nem kiabálásnak szántam, így egyszerûbb volt.
De azért megható, hogy ezért billentyûzetet ragadtál... ;o)

Ne kiabálj! Kösz

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Ma már mondtam ezt és évek alatt sokszor. Igen.

419-es hsz:
"Nagyon sokszor elmondtam régebben amúgy az Android védelmében, hogy ami software-es téma, az mind megcsinálható rá és ez fordítva is igaz, kivéve, ha letilt valamit az oprendszer, fontos, hogy erre inkább iOS hajlamos. Ami viszont hardware-esen nincs, azt nehezebb, vagy nem is lehetséges megoldani."

Meg azt is leírtam, hogy nem arról van szó, hogy az iPhone szar.

#408:
"A konklúzió pedig nem az, hogy 'szar' az iPhone (nem az), hanem, hogy jobb szakmai szemmel az Android-os csúcskészülék, miközben olcsóbb is."

Két nagyszerû dologról van szó, melyekben egyaránt találhatók hibák.
Más felfogásban készültek és a hosszú évek során sokat átvettek egymás megoldásaiból, amik zömére mondható, hogy nekünk, felhasználóknak jó.

Egyszerû és komplex egyszerre mindkettõ, az iCuccok rendszere ma még mindig integráltabb, ami jó és rossz elemekkel tarkított, persze ezek is egyéni elbírálás alá esnek, látod, míg te teljesen jól elvagy az iTunes-szal, addig más szifonos nem szereti és nekem, bevallom a hajam égnek áll a koncepciójától, mert erõltetett. Másnak ez igenis elõny.
Ha holnap a Google azt találná ki, hogy egy program - ami persze nagyon sokat egyszerûsít a használaton - kötelezõvé válna és azt tenne, amit akar, úgy, ahogyan akár én nem szeretném, nagy bajban lennék, utálnám.
Szerencsére, ez nem fenyeget. Közben pár integrációs megoldását üdvözlöm. Addig, amíg a szabadságom érzete nincs veszélyben.

narumon
Oké, még az is lehet, hogy megnézem 😊

Azért így a végére maradhatunk abban, hogy iphone is meglepõen jól hekkelhetõ, nem igazán van olyan dolog amit nem lehet rajta megcsinálni, bármennyire is szeretnék ezt sokan így beállítani?

Ok, értem.

FB, meg ilyenek nekem sincs amúgy.

Video-t meg egyszer amúgy is csinálok, mert hiába magyarázom, látni más azokat, amiket mondok.

Elfogadom, hogy te a minimal design híve vagy és nem is azért akartam megmutatni, hogy rávegyelek bármire.
Egyszerûen azért, hogy illusztrálni lehessen azokat a bravúrokat, amik egyébként sokszor könnyebbé tesznek dolgokat és hamarabb elérhetõvé, de a másik véglet, hogy rettentõ komplex dolgokat is lehetõvé téve bonyolult mûveletek is végezhetõk. Természetesen a két véglet között meg bármit.

Amúgy, egyáltalán nem voltam abban a tévhitben, hogy csak egy LockScreen lehet, hanem annak a további sokrétû alkalmazásáról beszéltem, ami azért Android-on komolyabb. Tehát plusz funkciókról, ami persze nem mindenkinek kell, de adott.

narumon
alabb = alap

narumon
Nem azt mondtam, hogy nagy wasistdas, az elsõ találatot linkeltem be. Csak azért linkeltem, mert nagyon úgy nézett ki az elõzõ hozzászólásodból mint aki azt hiszi, hogy iphone az csak és kizárólag 1 fajta lokscreenbõl állhat, meg max az ikonokat lehet átrendezni. Részemrõl én ezek egyikét sem raknám fel, mert nekem az alabb jobban tetszik és jobban használható bármelyiknél, csak ilyen is van. Ennyi.
Ne fáradj a videóval amit én linkeltem azt sem néztem végig csak végig tekergettem, egyrészt mert a csávónak a facebook meg twitter vót a minden (ezek egyike sincs nekem a telcsin), másrészt nem nagyon vagyok kíváncsi ilyen videókra. Ahogy írtam az én telefonom kinézete alap (ez messze a legszebb és a lockscreenem is hót egyszerû).

Viszont, milyet laggol 3:38-nál....
Nem flém, csak megjegyzem, közben meg már Android nem laggol ilyet.

Like!

Nagyon sajnálom, ha elrontom az örömödet, de ez annyira semmi feature, hogy nem is néztem végig.
Láttál te már "különleges" dolgokat Android-on?
Ha a jövõ héten, mikor szabin leszek, lesz idõm, csinálok már egy video-t arról, hogyan néz ki az én gépem, miket tud. Addig csak annyit kérhetek, hidd el, amit te belinkeltél, az kismiska.
Közben jutott eszembe, hogy Youtube tele van ilyen video-kkal, nem nézegettél?
Egy téma ne haragudj, semmiség.
Linkelnék, de én nem Youtube-on nézem ezeket a feature-öket, hanem a telefonomon használom és nem keveset, így a video se két perc lesz, amiben megmutathatnám.

Én mindig az alap iOS-ben megoldható dolgokról írtam, mert így éreztem korrektnek. Természetesen jailbreak után iPhone esetében is bármi megoldható.
narumon
Hehhe, no ilyet én soha nem tennék 😄

En ezt probaltam ki:
http://www.youtube.com/watch?v=ysTvVyqcsHs

Android 4.0 theme iPad-re.

narumon
Jajj link lemaradt:
Hacked iphones

narumon
Néhány eléggé hackelt iphone, csak a példák kedvéért 😊

narumon
"TE FÕKÉPERNYÕT ÍRTÁL. WIDGET MEG NINCS SZIFON ZÁRÓKÉPÉN, ÉN ÚGY TUDTAM."

Bocs tényleg fõképernyõt írtam de természetesen záróképernyõre gondoltam, a többi képernyõ ez neke tök egyforma azok között nincs fõ meg al 😊
Hogy ne lenne? Csak legtöbben nem widgetnek hívják.

"RÉGEBBEN ÉN ÍRTAM EZT NEKED FORDÍTVA, NEM HITTÉL NEKEM. AMÚGY A 99% NEM IGAZ, HA CSAK ITT PICIT VISSZANÉZEL, KITÁRGYALTUK."

Hát még mindig nem nagyon van olyan amit iphone-on nem lehet megcsinálni.

"ONNAN TE ELINDÍTHATOD A KAMERA PROGRAMOT, NEM PEDIG EGY OLYAN WIDGET-ET, AMI AKÁR EGY AUTOMATIKUS FOLYAMAT VÉGREHAJTÁSA UTÁN KILÉP ÉS A TELEFON LEZÁRVA MARAD!!! KÜLÖNBSÉG. HA APRÓ IS."

Valóban. Szerintem akár ilyen is létezhet de mivel nekem még nem kellett (az alap kameraikont is kiszedtem onnan), ezért nem tudom pontosan megmondani.

Gondolom a SIRI-vel megoldható ez is.
"VAGY PISZKOSUL NEM, HISZEN A SIRI ÉRINTÉSRE INDUL, MÍG AZ ANDROID-OS HASONLÓK, PL. A SAMSUNG ÁLTAL GYÁRILAG ADOTT VEZÉNYSZÓRA IS. VAN, AMELYIK RÁZÁSRA."

Kivéve ha handsfreesirit felrakod akkor hangra (pl a nevére) indul.

"MOST FORDULT A KOCKA? RÉGEBBEN PONTOSAN EZT MONDTAM NEKED ÉN…"

Mhm nem nagyon emlékszem, hogy állítottam volna olyanokat, hogy androidon nem lehet minden széthekkelni.

Go Stefan!

Akkor csak annyit, hogy Stefan Jobes for President! 😊

Van benne valami...

Jól látod, nem tudom, ki õ, de nem is nagyon érdekel.
Talán elhiszed, levettem, hogy poén, még így is...
De: humoristának is kötelessége korrektnek lennie.

Abban viszont tévedsz, hogy ennyire, vagy annyira rá lennék pörögve a témára, mert nem.

Viszont, amit nem tudsz rólam és sokan nem is értenek, pedig óriási elmék is ezen az állásponton voltak: a játékot és a humort én nagyon komolyan veszem.
A nem frankó dolgokat pedig nem szeretem.
Bocsánat érte!

Nekem toletek teljesen Groundhog Day erzesem lett 😊

"Akkor végülis miért nem itunest használsz?"

Mert semmi masra nem hasznalom az iTunes-t amugy. Nekem abba nincsenek importalva zeneim, konyveim, semmi... Meg a zeneket is Vox-ban hallgatom.

Van rengeteg letoltott konyvem peldaul, tobb szamitogepen, tobb HD-n, sokfajta formatumban. En nem akarom ezeket osszekotni az iTunes-szal, csak azt szeretnem, hogy amit olvasni szeretnek azt felmasolom egy konyvtarba az iPad-emen es azt ott latom az iBooksban... reszemre semmi ertelme nincs, hogy legyen egy koztes interface, az iTunes. Ez csak kenyelmetlen szamomra es semmi elonyt nem jelent.

Jo, persze nem egy katasztrofa ez a szituacio, de az zavar, hogy nem adnak eselyt olyan hasznalatra is, ahogy en szeretnem. Legyen lehetoseg iTunes-on keresztul is megtenni ezt es lehessen egy egyszeru 'cp' paranccsal is masolni, akar unix shell-bol. Ez utobbi peldaul szamomra hatalmas plusz pont az OSX mellett 😉

"Egyrészt záróképernyõrõl beszélek, másrészt még sok másról is."

Én is záróképernyõrõl beszéltem. Lockscreen. Nálunk így hívják.
TE FÕKÉPERNYÕT ÍRTÁL. WIDGET MEG NINCS SZIFON ZÁRÓKÉPÉN, ÉN ÚGY TUDTAM.

"Ablakos kezelés is megy? Állítólag nem."

Pedig de, ha akarod akkor megy.

M2 SZERINT NEM, Õ ÍRTA.

"Példákat említünk, megbeszéljük, megy-e a másikon és elõjönnek lassan a korlátok."

Node ezt írom folyamatosan lassan hónapok óta, hogy amiket felsorolsz azoknak 99%-a iphone-on is elérhetõ. Most is soroltál egy párat, de ez mind megoldható iphone-on is.
RÉGEBBEN ÉN ÍRTAM EZT NEKED FORDÍTVA, NEM HITTÉL NEKEM. AMÚGY A 99% NEM IGAZ, HA CSAK ITT PICIT VISSZANÉZEL, KITÁRGYALTUK.

"Telefon lezárva, Home gomb nyomására záróképernyõ elõ, egy simításra WaveLauncher elõ, arról InstantCamera widget-re klikk és kész, zsebre is rakhatom, mert a kép elkészült, továbbra is a záróképernyõ az aktív, tehát nem kerültünk a fõképernyõre sem."

Ezt még alapból is tudja az iphone hiszen a lockscreen alap tartozéka a kamera ikon. (Ha csak szándékosan nem szeded ki mint pl én). Tehát Home gomb kamera ikon és csinálhatod a képet)
ONNAN TE ELINDÍTHATOD A KAMERA PROGRAMOT, NEM PEDIG EGY OLYAN WIDGET-ET, AMI AKÁR EGY AUTOMATIKUS FOLYAMAT VÉGREHAJTÁSA UTÁN KILÉP ÉS A TELEFON LEZÁRVA MARAD!!! KÜLÖNBSÉG. HA APRÓ IS.

"Mire a kijelzõ fénye kialszik és a telefon szunnyad tovább, a kép fent van a Dropbox-ban (vagy másik hasonlóban) és le is jött a notimra."

Ez csak beállítás kérdése.

"Ennél én szeretnék még jobbat: csak mondanom kelljen, hogy pl.: "Isabelle! Make a photo please!"

VAGY PISZKOSUL NEM, HISZEN A SIRI ÉRINTÉSRE INDUL, MÍG AZ ANDROID-OS HASONLÓK, PL. A SAMSUNG ÁLTAL GYÁRILAG ADOTT VEZÉNYSZÓRA IS. VAN, AMELYIK RÁZÁSRA.

Pont ezt mondom már jó ideje, hogy attól, hogy ti itt soroltok dolgokat, hogy szerintetek mi nem megoldható attól még megoldható. Legtöbbször meg is cáfolom és két hónap múlva ugyanezekkel jössz elõ. Nem vetted észre, hogy mindig ez a bajom veled? Már egy évvel ezelõtt is megcáfoltam dolgokat, de vagy nem nézel vissza arra a forumra vagy nem tudom miért mondod, hogy nem megoldható...

MOST FORDULT A KOCKA? RÉGEBBEN PONTOSAN EZT MONDTAM NEKED ÉN…

narumon
Vagy az sem lenne megoldás, hogy felteszed iFilest, csinálsz a fõkönyvtárban egy book meg egy zene mappát és ebbe raksz mindent, majd iFilesal amikor megnyitod ugyis rákérdez miben akarod megnyitni.

Jezusom, ezt most komolyan???

Tudod ki Conan O'Brien? Egy komikus, egy talkshow host, mint Jay Leno!

Ebben semmi csusztatast nem kell keresni, ez nem dokumentumfilmnek keszult, nem kell elkezdeni magyarazkodni es kombinalni! Ez egy scetch volt, egy parodia... vicc!!!

Te nagyon ra vagy porogve erre a temara, probalj mar meg egy kicsit lazitani! 😉

narumon
Akkor végülis miért nem itunest használsz? Ott csak bedobálod a könyveket meg a zenéket és kész.

Ezzel van pár baj, de évek alatt többször kibeszéltük az apró ferdítéseket, szerintem ne kezdjük elölrõl.

Azt mindenképpen tudni kell, mindenki másol és lop, ez alól az Apple messze nem kivétel még SJ szerint sem, aki ezt ráadásul büszkén vállalta, amíg nem tõle loptak... ;o)

Ráadásul a korai Apple telefonoknak még a tervezésében is benne volt a Samsung.
Senki nem hagyta ki egyébként a sikeres design-ú iPhone másolását, csakhogy az Apple szemében a Samsung volt az igazi genyó, jól látták ugyanis, hogy õk a nagy ellenfél, így pl. az LG hiába csinálta az elsõ kétmagosát sokkal inkább hasonlóra, mint a Samsung a GS2-t, nem õket támadta két okból: partner az LG és az Apple szándéka szerint marad is, másrészt meg nem ellenfél, alig rúg labdába.

Szóval a video jópofa, csak súlyos csúsztatások vannak benne.

narumon
De a fájl kezelõ is egy alkalmazás nem? Miben más ha azt indítod el és nem egy célszoftvert?
Ha meg olyan helyen kell felmásolni valamit ahol nincs itunes meg semmilyen apple cucc, se driver se semmi (akkor ez gondod igazából?), én ezt úgy oldom meg, hogy a telefonom van az ifile nevû szoftver ami egy gombnyomásra generál egy http-n elérhetõ "szervert?" Tehát egy webböngészõn keresztül fel tudok tölteni bármit ott is ahol semmilyen apple cucc nincs. (Bár ezt nagyon nagyon ritkán kellett eddig használnom - a lényeg; megoldható)

"könyvtárát fel tudja mountolni úgy hogy lássa a windows mint egy pendrive."

A baj nem is a mountolassal van, az Mac-en is tokeletesen mukodik. Es gondolom windowson is, bar ott nem probaltam 😊

A gond az, hogy az iOS az nem ugyanugy tarolja a fileokat, mint egy desktop gep. Az mp3 fileok mindenfele automatikusan generalt konyvtarakba kerulnek fel ossze-vissza, majd beirja ezeket egy adatbazisba. Magyarul, en hiaba masolom be oket a Music konyvtarba, azt egyik iOS zenelejatszo sem fogja latni.
Az epub-oknal is hasonloan mukodik. Ezek - leegyszerusitve - mini web-site-ok melyben a konyv fejezetei html fileok es ezek ossze vannak linkelve, plusz a vegen zip-elik az egeszet. Namost az iTunes az kitomoriti ezt a zip-et az eszkozre egy arbitralisan generalt directoryba. Az epub olvasok pedig egy adatbazis alapjan tudjak, hogy milyen konyvek elerhetok. Magyarul itt is keves lenne, ha en barhova is masolnam - akar kitomoritve is - az en szerencsetlen konyvemet az olvasok nem fogjak latni.

Ez az en nagy tragediam... 😉

narumon
"Egyrészt záróképernyõrõl beszélek, másrészt még sok másról is."

Én is záróképernyõrõl beszéltem. Lockscreen. Nálunk így hívják.

"Ablakos kezelés is megy? Állítólag nem."

Pedig de, ha akarod akkor megy.

"Példákat említünk, megbeszéljük, megy-e a másikon és elõjönnek lassan a korlátok."

Node ezt írom folyamatosan lassan hónapok óta, hogy amiket felsorolsz azoknak 99%-a iphone-on is elérhetõ. Most is soroltál egy párat, de ez mind megoldható iphone-on is.

"Telefon lezárva, Home gomb nyomására záróképernyõ elõ, egy simításra WaveLauncher elõ, arról InstantCamera widget-re klikk és kész, zsebre is rakhatom, mert a kép elkészült, továbbra is a záróképernyõ az aktív, tehát nem kerültünk a fõképernyõre sem."

Ezt még alapból is tudja az iphone hiszen a lockscreen alap tartozéka a kamera ikon. (Ha csak szándékosan nem szeded ki mint pl én). Tehát Home gomb kamera ikon és csinálhatod a képet)

"Mire a kijelzõ fénye kialszik és a telefon szunnyad tovább, a kép fent van a Dropbox-ban (vagy másik hasonlóban) és le is jött a notimra."

Ez csak beállítás kérdése.

"Ennél én szeretnék még jobbat: csak mondanom kelljen, hogy pl.: "Isabelle! Make a photo please!"

Pont ezt mondom már jó ideje, hogy attól, hogy ti itt soroltok dolgokat, hogy szerintetek mi nem megoldható attól még megoldható. Legtöbbször meg is cáfolom és két hónap múlva ugyanezekkel jössz elõ. Nem vetted észre, hogy mindig ez a bajom veled? Már egy évvel ezelõtt is megcáfoltam dolgokat, de vagy nem nézel vissza arra a forumra vagy nem tudom miért mondod, hogy nem megoldható...

Nem, driver kell mindenképp, további kikerülhetetlen alkalmazás nem, File kezelõ minden gépen akad.

Egyrészt záróképernyõrõl beszélek, másrészt még sok másról is.
Ablakos kezelés is megy? Állítólag nem.
Hidd el, sok ilyen van.
Példákat említünk, megbeszéljük, megy-e a másikon és elõjönnek lassan a korlátok.

Mondok még egy példát:

Telefon lezárva, Home gomb nyomására záróképernyõ elõ, egy simításra WaveLauncher elõ, arról InstantCamera widget-re klikk és kész, zsebre is rakhatom, mert a kép elkészült, továbbra is a záróképernyõ az aktív, tehát nem kerültünk a fõképernyõre sem.
Mire a kijelzõ fénye kialszik és a telefon szunnyad tovább, a kép fent van a Dropbox-ban (vagy másik hasonlóban) és le is jött a notimra.

Ennél én szeretnék még jobbat: csak mondanom kelljen, hogy pl.: "Isabelle! Make a photo please!
Lehet, hogy már rég megoldható, csak nem mentem utána, hiszen a folyamat darabjaiban rég megoldható.

Nagyon sokszor elmondtam régebben amúgy az Android védelmében, hogy ami software-es téma, az mind megcsinálható rá és ez fordítva is igaz, kivéve, ha letilt valamit az oprendszer, fontos, hogy erre inkább iOS hajlamos. Ami viszont hardware-esen nincs, azt nehezebb, vagy nem is lehetséges megoldani.
Vannak tiltások Android-on is, pl. a Google behozta, hogy 3rd party alkalmazás nem kapcsolgathatja a GPS-t. Ennek még értelme is lenne, hiszen egy rosszindulatú külsõs! program ezt ellenünkre használhatná fel.
Hiba az elgondolásban, hogy legalább kikapcsolni engedje, bár ez is rizikós, mert ez meg arra jó, hogy a lopott telefon megtalálását gátolja vele egy program, de azért butaság, mert mire azt telepítené a tolvaj, elvileg a pozíciót megkaphatta a tulajdonos.
Nos, erre is van természetesen megoldás, így megoldhatom azt, hogy a navit egy gombnyomással úgy indítom, hogy avval együtt a mobilnet és a GPS már kapcsolódik is be. Ha meg akarom, a kikapcsoló widget megnyomására megy a navi progi a mobilnettel és a GPS-szel együtt aludni.
Ha meg ezt elfelejtem, este a profilozó progi megteszi, mert nincs gátolva a GPS kikapcsolásában.

narumon
A mount nem arra van? Én nem próbáltam ki de azt írja, hogy az iphone bármelyik könyvtárát fel tudja mountolni úgy hogy lássa a windows mint egy pendrive.

narumon
Hát alkalmazás mindenképpen kell hozzá, minden telefonhoz kell alkalmazás.

Évek óta ezt mondom pedig, csak kisiklunk állandóan. ;o)

Emlitettem mar korabban, hogy en pont ezt hasznalom, de ez nem jelent minden gondomra gyogyirt. Ezzel ugyanugy nem lehet peldaul zeneket vagy konyveket egyszeruen felmasolni az eszkozre. Sot, egyaltalan nem lehet.

bosco05
nem az a baj, hogy az iTunes idegesítõ, hanem az, hogy kell egy hozzá egy alkalmazás
narumon
Akit idegesít az itunes;

Engem soha nem idegesített ezért eddig nem is néztem utána, de most elsõ keresésre kaptam találatot (akit idegesít az soha nem nézett más után?).
Noh mindegy Mac és Win alá is elérhetõ az iphone explorer - hátha valakinek ez szimpibb:
iExplorer

Nem flame, de ezt nem tudom magamban tartani: Samsung Calls BS On Apple's Charges Of Copying 😊

narumon
Egyetértek.

narumon
"Természetesen értem, hogy ezt egyesek megpróbálják az iOS elõnyeként feltüntetni, merthogy erre nincs mindenkinek szüksége. Amit én értek is, csak azért nyavalygok, hogy ettõl még igenis több, amit az Android lehetõvé tesz, így szakmai szemmel jobb."

Najó de azért most is olyanokat soroltál amit iphone-on is meg lehet csinálni. Én is kirakhatok 2 idõjárásjelzést a fõképernyõmre ha akarom, vagy kirakhatok 80 programot a fõképernyõre ha akarom. Valahogy ezeket mindig úgy írod mintha iphone-on ez nem lenne lehetséges.

"A konklúzió pedig nem az, hogy 'szar' az iPhone (nem az), hanem, hogy jobb szakmai szemmel az Android-os csúcskészülék, miközben olcsóbb is."

Ha így kezdtél volna, szerintem senkinek nem lett volna baja vele(d).