• levente68
    De nézzük egy egyszerűbb módon:
    A két rendszer eredendően más filozófiával indított:

Apple egy viszonylag kevés funkciót, de azt igyekezete szerint kiforrott módon kínált. Azért írom így, mert ez azért nem minden esetben sikerült.
    Nagy fegyvertény volt a mobil eszközön sosem tapasztalt stabilitás, persze az sem volt tökéletes, de messze jobb, mint bármin előtte.

Az Android elejétől lehetőleg minden funkciót támogatva, de sokszor kiforratlanul kínált, mellette egyenes okságon alapulva kisebb stabilitással.

E két felfogás különbsége képezi azt a vitatémát, ami mára sokakat szélsőségekbe kergetett, ez alól én sem vagyok kivétel, de én be is vallom. Egyszerű lenne avval lezárni ilyen vitát, hogy mindenkinek igaza van és kész és ebben van is igazság, csakhogy nehéz valakinek azt elfogadni, hogy valamit, amire szüksége van stabilitással pótolunk.

Ahogy nehéz megmagyarázni (és nem is kellene) mondjuk egy oviban az egyik gyereknek, hogy ő ne akarjon macival játszani, mert az felesleges és játsszon helyette űrhajóval, miközben két méterre tőle más meg macival tolja.
    Van persze olyan gyerek is, akinek meg lehet magyarázni, de nézzünk a lelkünk mélyére, saját gyerekkel megtennénk-e?
    Milyen gyerek lesz abból, akit így korlátoznak?

Az én szüleim református és katolikus családból származnak, engem nem kereszteltek meg, meg azt mondták, majd felnövök és én eldöntöm.
    Nagyon helyesnek érzem a döntésüket és valahogy így is élem az életem.
    Megvizsgálom a dolgot és ha szeretem, azt választom.
    Egy-egy döntésemet volt, hogy csak szerelemmel tudtam magyarázni mindaddig, míg ki nem derült, szakmai szemmel is az a jó választás, csak onnantól állítottam, hogy szakmai szempontból is jó.
    Erre konkrét példa is van, új dolgot választottam, a szakma hozzáértői azt mondták, azt vegyem, mert ha nem, akkor mindig vágyni fogok rá.
    Megvettem, teszteltük és kiderült jó. De ez az elején érzelmi döntés volt!

Lényeg: mára az iOS és az Android jobban hasonlít egymásra, mint valaha és bármelyik oldal bármelyik téren felrótt lemaradása nagymértékben csökkent. Ez a felhasználóknak mindenképp jó, az árak tekintetében van iPhone rovására sok mínusz pont, kevésbé, mint a hiányok miatt, bár még vannak azok is.