• levente68
    Szabadságot?
    Abban maradtunk, az Android-ra jobban áll ez.
    Káosz? Valószínűleg az Android szabadságából eredő kellemetlenségeket értelmezed káoszként, nem?
    Hidd el, káosz nincs, bár néhol valóban arra utaló jelek voltak, vannak, de mint mondtam, ez a szabadságából ered és kicsit rosszindulatúnak kell lenni, hogy ezt káosznak nevezzük.
    Az Android egy (nagyjából, természetesen nem teljesen) nyílt forráskódú rendszer, ez óriási különbség az Apple rendszereihez képest, így nem rovom fel neked a rosszindulatot, csak annyit kérek, ha nem ismered az Android kaotikusnak tűnő rendszerét, akkor ne bélyegezd meg, mert nem érdemli. Sokkal nagyobb munka a számos gyártó ezerszám gyártott gépére nyújtani megoldást, mint kvázi egyetlen termékre. Pontosan ez az, ami miatt fordítva kellene lennie a dolgoknak, tehát az almás cuccoknak kellene sokoldalúbbaknak és olcsóbbnak lenniük, mert egyszerűbb a dolguk és a gyártás is gazdaságosabb.
    Nem kérem én, hogy adják olcsóbban, hiszen amíg tehetik, hogy príma terméket dupla-ultra áron adnak, tegyék. Én egyszerűen kihagyom másért, ami többet és olcsóbban ad. Nem azért, mert csóró vagyok, ezt már megbeszéltük. Ahogy lejjebb mondtam, a tábla vonal kicsit kivétel ez alól. Bevallom, ott meg azt nem értem, miért nem jelentősen olcsóbbak az Android-osak, de mivel nincs szükségem tablet-re, nem foglalkoztat annyira.

Az is tény, hogy néha zavaró, ha egy program nálam nem fut, míg másnál igen, vagy fordítva, illetve ez így nem igaz, mert fut, csak a Play mondja, hogy nem, vagy esetleg egy komolyabb túrás miatt érzi úgy, hogy az enyémmel nem kompatibilis. De azért a káosz ennél több. Ezek olyan védelmek, amik a user-t szeretnék megóvni a csalódástól, ráadásul van rájuk megoldás.

Én legtöbbet a Smurfs' Village-vel szívtam, mert a hekkelt SGS-re, amit párom használ, meg se jelenik a Play-ben, így én szoktam letölteni és átrakni neki, de nálam is sokszor nem jelent meg a felbontás változtatása miatt. Ez is a múlté, sokadik főzött ROM-om (mert ugye inkább ott van gond) megy, ahol már ez nem gond egyáltalán.

Szóval, Apple oldalról nézve érthető, ha káoszt kiabáltok, csak egyrészt sose volt az, mára meg egyre szebben rendeződnek ezek a dolgok.

Figyelembe kell venni, hogy a gyártók saját alkatrészeket használnak és mindegyikhez saját drivereket, amit sokszor nem adnak ki, így a programozóknak néha nincs lehetőségük megírni valamit jól, vagy egyáltalán sehogy. De még így is vannak, akik megoldottak ilyesmit Reverse engineering, visszafejtés segítségével.
    Itt kiütközik, hogy a sok gyártó sokszínűsége némi hátrányt is hordoz az Apple egyen-hardware-éhez képest. Minden nem lehet jobb.

De egy cég telefonját megvéve a gyári ROM szinte mindig igenis messze kielégítő szokott lenni, ezért mondom, hogy esetenként egy átlag felhasználó még azt sem tudja, melyik Android verziót használja, de erre neki nincs is szüksége.

A geek-eknek pedig nem jelent gondot esetenként az ő készülékükön használni olyat, amit arra nem is adtak ki. JB SGS-en például, de az SGS3 feature-i közül sok elérhető SGS2-re, sőt talán másra is.