levente68#455
Örülök én is, hidd el.
Ami fontos, mára mindkettő nagy fejlődésen ment át és az iOS sokat változott az évek során.
Még maradtak olyan dolgok, ami miatt továbbra sem azt választanám, de valóban sok kötöttségtől megszabadult.
Az Android már eleve szabadabb rendszernek készült tágabb határokkal, míg az iOS mindig is a stabilitást és a felhasználói élményt előtérbe helyezve bevallottan zártabb és meghatározottabb utat kínált a kundschaft-jainak.
Kinek ez, kinek az tetszik, ezen is kár vitázni, mert ízlés dolga.
Engem nem zavart az, hogy néha laggol, bár ez igaz volt, mára a Project Butter talán teljesen eltünteti ezt a hátrányt, remélem, nem a háttérben futó folyamatok rovására, mint az iOS, mert nekem meg az a megoldás nem tetszik.
Szerintem mindig is félreértés volt köztünk, ami jó volt, azt elismertem.
Csak a hibák, hiányok elnyomták a jó dolgokat, mikor összességében - márpedig én csak úgy vagyok hajlandó - vizsgáltuk a képet.
Amiket mondtam, azt kb. úgy összegezném, hogy mindenképp kevesebb funkciót vásároltak az iPhone-nal sokan, persze sokaknak az elég is, evvel nincs baj. Az inkább onnantól van, amikor (és az évek óta tartó véres vitát ez okozza) a mindenképpen indokolatlanul annyival drágább iPhone gazdái kezdtek fikázni minket, akik nem értettünk egyet velük abban, hogy az a jobb.
Mindig szakmai szemmel néztem ezeket a ketyeréket és engem még meg is lepett, hányan hiszik az iPhone-t valami természetfölötti kütyünek és védték elvtelenül a hiányokat avval, hogy az hülyeség, meg nem kell, nem megengedve azt, hogy addig, amíg más készülékek kínálják és sokan fontosnak tartják azokat, addig jogosan mondjuk azt: nekünk kell, tehát nekünk nem felel meg az iPhone. Emlékszünk, melyik iPhone-ban lett végre copy-paste? Eleinte mekkora hiányosságok voltak az FM rádió, BT funkciók (pl. A2DP), kártyafoglalat, stb. hiányán túl?
Mikorra lett multitask a usernek is (én a lépj ki, lépj be, lépj ki, lépj vissza módszertől megőrültem volna)?
Eleinte, mire egyáltalán lett navi rá, ha navi közben jött egy hívás, mire letetted, eltévedtél, mert nem navigált a háttérben, nem arról beszélek, hogy nem beszélt, hanem a pozíciót is elvesztette, hiszen kilőtte a navit és nem nézhetted azt, miközben kihangosítva beszéltél esetleg.
Smart Dialing se volt sokáig, nem volt fekvő módban QWERTY billentyűzet, kivéve a böngészőben, nem lehetett a prediktív írást kikapcsolni, se SMS-t, se MMS-t nem lehetett továbbítani, egyenként üzenetet törölni, a 2.0 iOS-en nem volt video felvétel!!!!!
Nem sorolom tovább, ezek a funkciók akkor az egyszerűbb telefonokban is voltak, nemhogy a csúcskészülékekben. A sokat szidott WinMo kütyükhöz képest valóban álom stabilitást hozott, de milyen áron?
Természetesen mindig értettem, hogy van, akinek nem kell a sok funkció és a stabilitás fontosabb, de az én és még nagyon sok okostelefont-mélyebben-bújó-nem-átlag-felhasználó inkább az Android-ban találta meg a kiutat WinMo kontra iOS dilemmából.
Nagyon sokat változott tehát mindkettő és természetesen a sokat hangoztatott igazi érvek is elérték céljukat, az Android stabilabb lett, mint volt és az iOS is sokkal több funkcióban nyújt okot elégedettségre, mint anno.
Nekem amúgy nem is kellene a sok animáció, amit sokszor az Android hiányaként emlegettek, de már azok is mind megvannak. Egymáshoz konvergál a két rendszer, ez amúgy rendben is van.
Mára leginkább az ár, ami nem magyarázható, illetve dehogynem:
Tegnap kapta meg jóanyám az új szemüvegét.
220.000 Ft volt... kedvezményekkel...
Olyan garanciával, hogy ha nem tudja megszokni a progresszív lencsét, akkor díjtalanul megkapja azt a két szemüveget, ami ugyanazt nyújtja, mint ez, csak nem egyben.
Tehát: kifizetett HÁROM szemüveget és ha nem szokja meg a progresszív lencsét, akkor megkapja a másik kettőt...
Nem tudott más eszembe jutni, mint az iPhone-ok cseréje...
Leszögezem, ez is, az is prémium kategória, (ultra profi lett a szemüveg is a legjobb anyagokból és márkás keretben, amire szintén valami örök gari van) de míg egyik helyett az S2-t, vagy a még mindig olcsóbb S3-at venném, a másik helyett pedig azt a szemüveget, amire én kaptam neki árajánlatot kb. 60 ezer FT-ért minden hűha garancia nélkül szlovák lencséből és állítólag közel olyan anyagminőséggel és várható élettartammal.
De nem nekem lesz, tehát...
A Samu és az Apple telefonok minősége között pedig nemigen van különbség se ide, se oda és tudtommal minden garancia igényt gyönyörűen teljesítenek, sőt házhoz jön a szerviz a Samsung-tól, csak egy asztalt kell biztosítani a szerelőnek és amit tud, helyben javít.
Csak jó tapasztalatokat hallok, de nincs tömeges gond.
Itt is, ott is vannak mulatságos esetek nagyon szar összerakás, vagy anyagfáradás miatt.
De még mindig az Apple-re jellemzőek az idióta megoldások. A direkt nehezen javítható dolgok, amikből azért szép számmal akad. Amíg nem találkozik vele az ember, addig nincs baj, de én pár IT kütyüt szerelve elég sokat káromkodom barom megoldások miatt, most nem az Apple cuccokra gondolok, abból egyetlen MacBook Pro-t szedtem eddig csak szét, van abban is szemöldököt felhúzásra késztető érdekesség, nem is egy.
Természetesen kitűnő ötletek is vannak, nem tagadom. Tetszik is pár.
Ez amúgy az élet talán minden területére igaz: autók, egyéb háztartási gépek, stb..
Volt rálátásom pár igen drága készülék értéktelenségére, amik az átlagember számára egyrészt láthatatlanok, másrészt marketing-gel megvezetik a népet. Mindig mélyen felháborodtam rajtuk.