levente68#419
Egyrészt záróképernyőről beszélek, másrészt még sok másról is.
Ablakos kezelés is megy? Állítólag nem.
Hidd el, sok ilyen van.
Példákat említünk, megbeszéljük, megy-e a másikon és előjönnek lassan a korlátok.
Mondok még egy példát:
Telefon lezárva, Home gomb nyomására záróképernyő elő, egy simításra WaveLauncher elő, arról InstantCamera widget-re klikk és kész, zsebre is rakhatom, mert a kép elkészült, továbbra is a záróképernyő az aktív, tehát nem kerültünk a főképernyőre sem.
Mire a kijelző fénye kialszik és a telefon szunnyad tovább, a kép fent van a Dropbox-ban (vagy másik hasonlóban) és le is jött a notimra.
Ennél én szeretnék még jobbat: csak mondanom kelljen, hogy pl.: "Isabelle! Make a photo please!
Lehet, hogy már rég megoldható, csak nem mentem utána, hiszen a folyamat darabjaiban rég megoldható.
Nagyon sokszor elmondtam régebben amúgy az Android védelmében, hogy ami software-es téma, az mind megcsinálható rá és ez fordítva is igaz, kivéve, ha letilt valamit az oprendszer, fontos, hogy erre inkább iOS hajlamos. Ami viszont hardware-esen nincs, azt nehezebb, vagy nem is lehetséges megoldani.
Vannak tiltások Android-on is, pl. a Google behozta, hogy 3rd party alkalmazás nem kapcsolgathatja a GPS-t. Ennek még értelme is lenne, hiszen egy rosszindulatú külsős! program ezt ellenünkre használhatná fel.
Hiba az elgondolásban, hogy legalább kikapcsolni engedje, bár ez is rizikós, mert ez meg arra jó, hogy a lopott telefon megtalálását gátolja vele egy program, de azért butaság, mert mire azt telepítené a tolvaj, elvileg a pozíciót megkaphatta a tulajdonos.
Nos, erre is van természetesen megoldás, így megoldhatom azt, hogy a navit egy gombnyomással úgy indítom, hogy avval együtt a mobilnet és a GPS már kapcsolódik is be. Ha meg akarom, a kikapcsoló widget megnyomására megy a navi progi a mobilnettel és a GPS-szel együtt aludni.
Ha meg ezt elfelejtem, este a profilozó progi megteszi, mert nincs gátolva a GPS kikapcsolásában.