Hugsy#403
Végig olvastam itt a hozzászólásokat, de ami itt van...
Véleményem az, hogy felesleges a másikat győzködni, hogy melyik készülék jobb. Valakinek az iPhone jön be, valakinek egy Android-os készülék.
Én 1 éve váltottam WindowsMobile 6-ról Androidra. Mondani sem kell, hogy sokkal jobb volt az Android.
Azonban voltak idegesítő hibái: egy idő után belassult, lefagyott, avagy gondolt egyet és kikapcsolt. Azonban a rendszer elkezdett javulni.
Most 4.1-et használok. Eddig minden szuper! Egyszer sem fagyott be/kapcsolt ki, villám gyors ("gomb" nyomásra azonnal reagál/megjelenik az alkalmazás, kivétel a telefonkönyv, ott van, hogy 1, max 2 mp-et tölt), tehát meg vagyok vele elégedve.
Olvastam, hogy 1-2 ember nagy bajnak tekintik iPhone-nál a Bluetooth, SD kártya hiányt, FM rádiót, "nehézkes" csengőhang beállítást.
Telefonomban van Bluetooth, egyszer használtam, hogy megnézzem műküdik-e. (Előző telefonjaimnál sem használtam.)
SD kártya: Akkor láttam, amikor egy 8GB-osra kicseréltem a kapott 2GB-osat. Ha alapból ennyi lett volna beépítve, eszembe nem jutott volna emiatt problémázni.
FM rádió: Soha nem hallgattam még ezen a telón, inkább meghallgatom azt a zenét amit akarok, vagy netről több ezer adó közül válogathatok.
Csengőhang: vicces volt ezt felhozni iPhone ellen :) Ez már tényleg csak arról szólt, hogy belekössön valaki a telefonba. Nálam, Androidnál valóban annyi, hogy adot zenénél megnyomom, hogy "beállítás csengőhangként". De kérdem én: Valóban olyan gyakran állít valaki csengőhangot, hogy ne lehetne kibírni azt az 1-2 percet, amíg beállítja iPhone-on? :)
PlayStore: Itt még nem találkoztam az említett hibával, hogy "az adott készüléket nem támogatja a program". Rossz programok kiszűrése is baromi egyszerű, hozzászólásokból könnyen el lehet dönteni, hogy valami megfelelően működik-e vagy sem.
Tehát véleményem szerint, akinek ezek a funkciók fontosak, azok válasszák azt a készüléket ami ezt tudja. De ha egy embernek teljesen nincs ezekre szüksége, akkor ne akarja már neki valaki megmagyarázni, hogy igen is szar neked, hogy nem tudsz FM rádiót hallgatni.
Mindenki el tudja dönteni, hogy neki mire van szüksége.
Azzal pedig egyetértek, hogy mindig a legújabb iOS-t a legújabb Android-dal kell összehasonlítani, hasonló tudású készülékeken. Egyébként nincs értelme.
Egyébként egy iPhone 4S-t volt szerencsém 1 kis ideig kipróbálni. De nem tetszett/szokatlan volt, hogy minden ikon ki volt dobálva a kezdőlapokra. (Lehet van erre megoldás, nem tudom. :) De egyébként nem volt vele bajom, gyors volt, amire kell, arra tökéletes. De venni nem vennék, egyrészt azért mert a mostani telefonommal 100%-osan meg vagyok elégedve, ill. egy telefonért nem akarok kiadni ennyit.