Az biza szar telefon lenne :) Amúgy ha már a vásárlásról esett szó, én is százszor meggondolom mit veszek. Először egy Motorola Defy került hozzám, ami már "normális" készüléknek mondható, azonban a Motorola butaságának köszönhetően kb 9 hónap után úgy döntöttem megválok tőle. Az ok egyszerű. A kedves gyártó (ami ugye már Google tulajdon), úgy gondolta, hogy az egyébként hardverilag közepesnek mondható (a proci vígan szalad 1,2 GHz-en is) telefonnak elég lesz a Froyo (2.2). Hát én nem gondoltam így és ekkor vágtam bele a főzött ROM-ok telepítésébe. Kipróbáltam elég sokat, mire rájöttem, hogy ez nem járható út. A ROM-ok jól működtek, kb két hónapig, amikor is történt, hogy az összes lepadlózott szétszemetelve a wipeot. Ezt követően úgy döntöttem, hogy a hivatalos kiadású Android mellett teszem le a voksomat. Kerestem kutattam és végül a Nexus Prime és a Nexus S maradt mint lehetséges jelölt, de mivel előbbi lényegesen újabb és erősebb, ezért azt fogom venni. DE! És most jön a lényeg: Nem adok ki meggondolatlanul 110 ezer forintot egy olyan gyártó készülékére, amivel huzamosabb ideig nem volt tapasztalatom (nem azért mert nem tehetném meg, hanem egyszerűen nem akarok befürödni vele, mint ahogy tettem a Motorolával), így most vettem magamnak egy egyszerű GIO-t, ami tökéletes referenciája lehet a Samsung minőségének (hiába olcsó, azért valamilyen szinten mutatja, hogy mit hoz a gyártó). Meglepően tapasztaltam, hogy az eleve gyengébb készülék mérföldekkel jobban teljesít a lényegesen erősebb Motorolánál. A Samsung egészen a 2.3.6-ig frissítette a GingerBreadet rá (a telefon szerintem nem is alkalmas sokkal többre) és gyakorlatilag mindent kipréselt belőle, amit csak lehetett, mindemellett zökkenőmentesen, fagyás nélkül fut és teszi a dolgát. Nekem a munkámhoz elengedhetetlen az okostelefon és érdekes módon ez az olcsó kis készülék szinte minden igényemet kielégíti. Ha egy hónap múlva még ugyanilyen pozitívan látom a világot Samsung téren, nyugodt szívvel fogok Nexus Prime-ot venni, mert biztos vagyok benne, hogy minőségi telefon, mely a Google minden támogatását élvezi. Szerintem jelenleg ez a teteje, a minden igényt kielégítő telefon, a kellően erős hardverrel, elérhető áron. Persze amikor úgy értem minden igényt kielégítő, akkor itt magamra gondolok első sorban, de például amik itt felmerültet mint Android hiányosság, azoknak a 99.9%-át a Nexus tudja, hozza és viszi :) True story :)