Nem azt mondom, hogy az itunes jó! A koncepció jó! Én sem abban hallgatok zenét, de én pl látom édesapámat, neki szintén iphoneja van. Itunest se nagyon érti de az, hogy én azt mondtam neki a múltkor a telefonban, hogy a total commanderrel másoljon egy fájlt egyik helyről a másikra, arra azt mondta, hogy most mondhattam volna neki ennyi erővel kínaiul is egy mondatot abból pont ugyanennyit értett volna.
Egyébként az a része hogy az appok egy helyen vannak, automatikusan frissülnek, a beállított podcastok automatikusan jönnek és szinkronizálódnak, ezek szerintem zseniális dolgok. A saját magam könyvtárakban tárolgatok ma már abszolút elavult módszer. Játék fronton ezért is van nagy sikere a streamnek, mert játákoknál tudja ugyanezt. Felmész, megkeresed a játékot, letöltöd, szól ha van updates, stb stb. Ezek egy modern gépnél szerintem elengedhetetlen dolgok. iTunes Musicból pl nem sok mindent szoktam venni, de marhajól lehet arra használni, hogy milyen újdonságok jelentek meg, mindenbe bele lehet hallgatni még akkor is ha végül bakeliten rendelem meg az amazontól :)
Szóval ezt a központosítást én nagyon kedvelem iOS rendszereknél, úgyis mondhatnám, hogy nem lenne az igazi enélkül, és ezt szajkózom androidnál is. Pl én azt el sem tudnám képzelni, hogy neten vadásszak mindenféle iOS szoftverre. Az emberek 90%-nak meg nem is menne ez. Bár Mac gépem nincs de jó ötlet, hogy ott is bevezette az apple a storet.