558
  • bosco05 #318
    Nem, erről szó sincs. Inkább fordítva, észrevettem, hogy birka és buta, aztán előkapta az iPhone-t. Egy idő után feltűnt, hogy elég nagy arányban használnak ezek az "okos" emberek ilyen készüléket, akikről nem mellesleg tudom, hogy enni nincs pénzük, de ezzel legalább tudnak villogni. Mivel státusszimbólum lett, így megpróbálnak ily módon többnek látszani. Amióta az Android is menő (SGSII, SGSIII), azóta egyre több az ilyen vásárló azon a fronton is.
  • M2 #317
    Én meg szintén sokszor leírtam, hogy ritka buta dolog a készülék alapján megítélni embereket. Mert aztán meglátod a kezében az iPhone-t és onnan kezdve mindegy mit mond vagy csinál, hülyének fogod nézni, ami nagy hiba.
  • bosco05 #316
    Azért ahhoz kemény net kell :)
  • Papichulo
    Koszi, en ezt hasznalom: http://www.macroplant.com/iexplorer/

De egyik sem tudja peldaul azt a funkciot, hogy csak egyszeruen felmasolok egy epub filet vagy egy konyvtarban levo mp3 albumot es azt hasznalni tudjam az eszkozon.
  • bosco05 #314
    Én sosem használtam ezeket. Teló gépre rádug, zene mappa megfog, copy, teló lehúz, jött a médiakeresés, betette automatikusan a lejátszási listába szelektálva előadó műfaj meg minden szerint, play. Ezek a lépések, ennél egyszerűbb szerintem nincs :)
  • M2 #313
    "Hát igen itunes mindenhez kell."

Nem tudom ti milyen progikat használtok, de én alig indítok iTunest. Könyvek felrakásához alap a web-interface vagy ftp elérés, semmi macera nincs benne, wifin átmásolódik és még mappákat sem kell kutatnom, hova is másoltam.

Nekem ennyiben szimpatikusabb is az iOS, nem mappákban kell gondolkozni hanem programokban.

Filmeket eleve fel sem másolom, van olyan progi ami látja az otthoni linuxos szervert és onnan játszom le a filmeket, ennyi.
  • bosco05 #312
    Azt nem is állítottam, hogy nincs Android fanboy :) Van abból is bőven :) Idegesítenek is mint az állat, mert állandóan jönnek a szemét főzött ROM-okkal, hogy ilyen jó meg olyan jó, aztán kéthetente újrarakják a telót :)
  • narumon
    Mint írtam én arra is a Kiest használnám (mint ahogy most az itunest), nekem abban vannak rendszerezve a dolgok, feleslegesnek tartanám egy másik rendszerező szoftverben rendszerezni és utána azon kívül átmásolni. Nem lennék semmivel sem előrébb.
  • narumon
    Hát ezzel továbbra sem fogok egyetérteni, nem hinném hogy bármilyen arány az egyik vagy másik felé billentené a mérleget, szerintem ugyanannyi agymosott birka van mindkét oldalon.
  • bosco05 #309
    Na de pont ezért jó pl az Android, mert mindkét út járható. Ha nagyapád akar telefonon pdf-et olvasni elé teszed a Kies-t, ha meg te magad akkor csak átmásolod minden macera nélkül.
  • narumon
    "Eloszor importalnom kell iTunes-ba, ott berakni egy playlist-be, majd azt a playlist-et szinkronizalni a iDevice-szal. Ez szamomra horror. "

Akkor ezek szerint neked is mondok újdonságot :)
    Rakj fel egy zenelejátszó szoftvert ami szimpatikus. Ennek lesz egy saját különbejáratú mappája, amibe csak drag&drop behúzod a zenét. Nem kell importálni, playlisttel szórakozni és szinkronizálni. Csak behúzod amikor elengeded át is másolja és kész.

"(eg. stanza) melyben nem kell importalni a konyvet az iTunesba, de akkor sem tudom iTunes nelkul felmasolni."

Hát igen itunes mindenhez kell. (Kivéve ha mondjuk emailen küldöd el magadnak a könyvet :D)

"En az a tipus vagyok, aki szereti tudni, hogy pontosan hol vannak a filejai ;)"

Node az applenél ez a koncepció lényege, hogy ne szívassák az átlagusert fájlokkal, könyvtárakkal és egyéb idejétmúlt dolgokkal. És nekem pont ez a szimpatikus benne, hogy könnyedén el tudom magyarázni még anyósomnak is a tablet működését és már tudja is használni. Nem kell előtte arra megtanítanom, hogy mi a fájl, mi a könyvtár, stb stb.
    Te azért szereted tudni mert egyébként értesz a gépekhez. Egy orvos, autószerelő, építész vagy akármit mondhatnék nem feltétlenül akar ilyen szinten érteni egy géphez és ez abszolút érthető is.

"Summa summarum, nem lenne ennyi bajom az iTunes-szal, ha nem lennek rakenyszeritve a hasznalatara egyszeru dolgok elintezesehez."

Ebben igazad lehet, bár én már automatikusan indítom akkor is ha csak szétnézek a storeban.
  • bosco05 #307
    Ezt már nagyon sokszor leírtam, már ma is többször nem fogom. Amit nem én írtam azt nem én írtam, de tartom, hogy az iPhone userek nagy része agymosott birka, aki beregel a szifonra aztán osztja az észt :)
  • M2 #306
    i-FunBox
    http://www.i-funbox.com/
  • M2 #305
    Persze amit itt írunk az felesleges, mert nem csak tudják hogy mi a jó irány, de Google folyamatosan halad is, csak nem lehet mindent egy nap alatt felépíteni, összekötni.

Igen, a mobil OS ma már nem csak a telefonon lévő szoftvert jelenti, hanem kell egy közös kliens ami fut a felhasználók számítógépén és láthatatlanul teszi a dolgát.
    Ez a kliens ma már kikerülhető, sőt lehet ugrani a következő fejlettségi szintre, miszerint elfelejtjük a felhasználó számítógépét (ami nem is biztos hogy van) és internet szerverekkel szinkronizálunk (például iCloud). Ebben a Google előrébb is tart mint az Apple, egy nagy feladat előtt állnak: integrálni kellene az egészet egy felületben (gmail, g+, Android, Drive stb.).

Azt meg tényleg nem is értem, miért nem működik, hogy a telefontól lekéri az Andoidos store a Capabilities listát, abból tudja mi futhat adott rendszeren és ez alapján szűri a találatokat (mint ahogy az Apple Appstore is teszi).
  • narumon
    Én eddig sem mondtam, hogy rosszul szól csak azt, hogy az enyém egy kicsit jobban :)
    Itt a másik oldal kezdte a flame-et azzal, hogy akinek nem olyan hifije van mint nektek, az hülye, agymosott, nem ért hozzá, ráadásul még szarul is szól a hifije.
    Azért tedd a kezed a szívedre, ebben mi az igazság?
  • Papichulo
    Nekem az nem tetszik, hogy ra vagyok kenyszerulva az iTunes-ra. Nem tudom az megtenni, hogy a keszuleken bemasolok egy konyvtarba egy zenei albumot es azt ott meghallgatom. Eloszor importalnom kell iTunes-ba, ott berakni egy playlist-be, majd azt a playlist-et szinkronizalni a iDevice-szal. Ez szamomra horror. Android peldaul tudja mindket modszert. Tudom a Kies-sel is szinkronizalni, ahogy az iTunes-nal van, de ha az android ala mountolok egy uj volumeot, akkor vegignezi azt zenefileok utan es berakja a music library-be automatikusan.

De peldaul egy ebookot sem tudok csak egyszeruen felmasolni az iPad-emre, mivel ezt is eloszor iTunes-ba kell importalni, majd onnan az iPad-re. Tudom, hogy vannak mas ebook olvasok is (eg. stanza) melyben nem kell importalni a konyvet az iTunesba, de akkor sem tudom iTunes nelkul felmasolni.

En az a tipus vagyok, aki szereti tudni, hogy pontosan hol vannak a filejai ;)

OSX-nel meg egyelore eleg lagymatag az AppStore. Rengeteg program nem szerepel benne amit hasznalok es a sandboxing kovetelmeny miatt, tobb fejleszto nem is akarja bevinni az alkalmazasait. Egyetlen elonyet latom, az pedig az automatikus update. A 10.8-tol mar az OS update is innen megy, mig eddig egy kulon Software Update menupont volt a system menuben.

Summa summarum, nem lenne ennyi bajom az iTunes-szal, ha nem lennek rakenyszeritve a hasznalatara egyszeru dolgok elintezesehez...
  • bosco05 #302
    de azért lassan eljutunk oda, hogy szól úgy az a hifi nem? :D
  • narumon
    ofkorsz, csak én ilyenkor csomó dolgot csinálok közben ráadásul mint feleségem mondaná "boszorkányos sebességgel" gépelek, gyakran becsúszik ilyen hiba :D
  • G_ArchAngel #300
    Steam lesz az a 'stream'.
  • narumon
    Nem azt mondom, hogy az itunes jó! A koncepció jó! Én sem abban hallgatok zenét, de én pl látom édesapámat, neki szintén iphoneja van. Itunest se nagyon érti de az, hogy én azt mondtam neki a múltkor a telefonban, hogy a total commanderrel másoljon egy fájlt egyik helyről a másikra, arra azt mondta, hogy most mondhattam volna neki ennyi erővel kínaiul is egy mondatot abból pont ugyanennyit értett volna.
    Egyébként az a része hogy az appok egy helyen vannak, automatikusan frissülnek, a beállított podcastok automatikusan jönnek és szinkronizálódnak, ezek szerintem zseniális dolgok. A saját magam könyvtárakban tárolgatok ma már abszolút elavult módszer. Játék fronton ezért is van nagy sikere a streamnek, mert játákoknál tudja ugyanezt. Felmész, megkeresed a játékot, letöltöd, szól ha van updates, stb stb. Ezek egy modern gépnél szerintem elengedhetetlen dolgok. iTunes Musicból pl nem sok mindent szoktam venni, de marhajól lehet arra használni, hogy milyen újdonságok jelentek meg, mindenbe bele lehet hallgatni még akkor is ha végül bakeliten rendelem meg az amazontól :)
    Szóval ezt a központosítást én nagyon kedvelem iOS rendszereknél, úgyis mondhatnám, hogy nem lenne az igazi enélkül, és ezt szajkózom androidnál is. Pl én azt el sem tudnám képzelni, hogy neten vadásszak mindenféle iOS szoftverre. Az emberek 90%-nak meg nem is menne ez. Bár Mac gépem nincs de jó ötlet, hogy ott is bevezette az apple a storet.
  • bosco05 #298
    Igen de azt nyilatkozták, hogy nem akarják egy tollvonással tönkretenni a gyártók eddigi munkáját, viszont előbb utóbb lépni kéne, mert ez így nem lesz jó.
  • Papichulo
    " hogy ezt kéne a googlenek gatyábarázni, és csinálni egy olyan szoftvert ami ugyanígy működik (kvázi itunes)"

En inkabb annak orulnek ha meg az Apple is elfelejtene az iTunes-t... szamomra sokkal szimpatikusabb az android USB-n bemasolom modszere, mint az Apple fele, azt sem tudom, hogy hol van a volume-on belul megoldasa.

Tulzottan kinotte magat az iTunes es egy hasznalhatatlan amalgama lett, mindenfele dolognak. Zenelejatszasra peldaul eszembe sem jutna, hogy hasznaljam. De ugy en bloc nem sokra jo. Kizarolag iOS szinkronizalasra hasznalom, semmi masra.
  • narumon
    Lásd mostani hozzászólásomat. Ezeket a gyártókat "büntetni" kellene azzal, hogy nem engedélyeznék a hivatalos szoftvert rájuk, stb stb. Azért sok minden ott lenne a google kezében ami lehet, hogy elsőre kegyetlen, de szerintem elkerülhetetlen.
  • bosco05 #295
    Igen igen, ez lenne a megoldás, erre indulnak a dolgok, csak ez hosszú hosszú idő... De törekednek rá a Google-nél, csak még vakarják a fejüket.
  • narumon
    Nem a hardverrel van a gond. Szoftveresen, mert amíg van 60% szar hardver az android alatt addig a fejlesztők szeretnék, hogy azokon a telókon is fusson a szoftver. Így viszont alig van olyan szoftver ami egy SGS3 full potenciálját kihasználná. Egyszerűen azt kéne mondani, hogy kedves gyártól innentől ez az alap, aki ilyet csinál az kapja meg a google compatible matricát és akkor a Playben csak azt kéne nézni, hogy google compatible gép kell a futtatáshoz oszt kész.
  • bosco05 #293
    Később jutnak eszembe a dolgok és ezért van, hogy új hsz-t írok. Sg butasága, hogy nem lehet szerkeszteni sajnos :(
  • bosco05 #292
    Hát hasonlót terveznek most, de ezt írtam is. Az a baj, hogy annyira rendszertelen jelenleg ez az egész, hogy időbe telik összekaparni a dolgokat. Jelenleg ott tart a dolog, hogy van amelyik telefont jóváhagyja a Google és van amelyiket nem, de mindkettő forgalomba kerül, szóval sokat nem ér a dolog.
  • Papichulo
    Azert a pontossag jegyeben tegyuk hozza, hogy nem minden Nexus model volt Samsung gyartasu.

Es egy keres bosco05, legyszives ne flood-oljal! Probald meg osszefoglalni egyetlen postban a mondandodat mert nagyon olvashatatlanna teszed a threadet. Koszi.
  • narumon
    No de ezért mondom, hogy ezt kéne a googlenek gatyábarázni, és csinálni egy olyan szoftvert ami ugyanígy működik (kvázi itunes), bármelyik androidos telefonnal. Az előítéletek nagyrésze eltűnne. Legalábbis nekem az android választása ellen nyomós érvként esik ez latba! Központi google firmware ellenőrzés lenne a szoftveren keresztül így nem állna fent az a hülye helyzet mint most, hogy vagy engedélyezi a gyártó az új soft felrakását vagy nem, vagy kis cég megszűnik és mehet a kukába a telcsi, stb. Fel kéne nőnie ehhez a feladathoz a googlenek és központosítani.
    1, Minimum hardvert meghatározni - máskülönben nem írhatnák rá, hogy mittomén google compatible
    2, Közös szoftvert létrehozni, hogy a user ne a gyártótól függjön hanem a szoftver kiadójától.

Már korábban is leírtam ezeket, de szerintem ezt SOS meg kéne lépnie googlenek, ezek szerintem nagyon lényeges gondok!
  • bosco05 #289
    Mondjuk szerintem ez nem akkora gond, minőséget kell venni, az meg csak a Samsung Androidon, úgyhogy marad a Kies, ha Nexus ha nem :)
  • bosco05 #288
    nem, csak :) nem megy ma ez az írás téma :)
  • bosco05 #287
    Jaaa, nem csak Samuval. Mondom gyártófüggő a cucc.
  • narumon
    Ezt mondom, hogy 1 kompatibiliset kéne csinálni és csókolom. A kies megy bármelyik telefonnal? Úgy értem bármilyen androidossal? Vagy csak samuval?
  • bosco05 #285
    De ezt egyébként nem kell hiányolni, mert nagyon régóta van :)
  • bosco05 #284
    De ilyet minden gyártó ad az Androidos telókhoz. Csak mindegyiknek más és más. Google Nexusaihoz a Kies való.
  • narumon
    No egy ilyen szoftvert hiányoltam én. Ezt kéne a googlenek átvennie és minden androidhoz alapból adni. (Mondjuk ránézve a szoftverre csodálkozik a Samsung ha beperli az apple?? Seriously? 1:1 copy)
  • bosco05 #282
    Kies 2.0 van, most megnéztem :)
  • bosco05 #281
    De volt hozzá telepíthető phone portal is, Samsungnak nem tudom pontosan mi van, mert ugyan Samsungom van, ilyenre még sosem vetemedtem :)
  • bosco05 #280
    Se=de
  • bosco05 #279
    Persze :) Általában a gyártók adnak ki, nekem a Defy úgy működött, hogy rádugtam, beírtam a böngészőbe az ip-t és előjött egy kezelőfelület, ahol aztán le tudtam menteni az sms-eket, képeket, csengőhangot, ilyesmit. Se Samunak is van hasonló megoldása évek óta.