• teddybear
    #65
    "Egy normális ember ilyesmivel nem erőlködne - valóban, de nem céltalanul csinálta. Elérte hogy a birkák kórusban bégessenek, nézz csak rá egyes hozzászólásokra. A politikai heccelésnek is van célja, megdolgozza a szavazókat."

    Már tini koromban is szánalmas erőlködésnek tekintettem az ilyesmi polgárpukkasztást. Birkák ezek is, akik tehénnek, vagy egyenesen oroszlánnak képzelik magukat. Röhej.

    "mert közfeladatokat látnak el. Közvetlenül vagy közvetve olyan emberek is haszonélvezői a tevékenységüknek (karitatív, oktatói, kórházak, idősotthonok, stb.) akik sose mennek templom közelébe"

    Nekem nem nyújtanak semmit. Sohasem kaptam semelyik egyháztól sem semmit, nem ápolt egyházi személy, nem kértem semmilyen szolgáltatást tőlük. Az adómból azonban arcpirulás nélkül tették zsebre amit kaptak. Am9i pedig a közszolgáltatási részt illeti, ők többet kapnak fejkvótába, mint az állami kézben lévő közintézmények.

    " - mióta kötelező ingyen esketni az egyháznak? " A szentségek kiszolgáltatása vallási kötelessége a papnak. persze illően honorálni szokás az ilyesmit, de egy koldustól megtagadnád a temetést, mert nincs pénze? Érdekes keresztény vagy.
    Az adott esetben több százezer forintot követelt a pap, mint elmaradt egyházi adót, és addig míg nem fizet, meggyóntatni sem volt hajlandó a barátomat, meg a későbbi feleségét. Szóval ez a keresztény katolikus jellem?

    "Ausztriában és Németországban, ha nem fizeted, az Adóhatóság hajtja be rajtad - az egyházi adó mindkét országban önkéntes, mivel az egyház tagjának lenni is önkéntes. "

    Innentől kezdve az egész a te kitalációd, illetve a hazugságod.
    Velem esett meg, hogy amikor Ausztriában dolgoztam, az adóbevallásomon a református vallást jelöltem be. Végül is annak idején abban kereszteltek meg, bár pár naposan nem igazán tudtam nyilatkozni, hogy akarom-e.
    Nemsokkal később kaptam a felszólítást, hogy az elmaradt 450 euró egyházi adót sürgősen fizessem be a Kincstárnak. Az indoklásban le volt írva a vonatkozó törvénycikk, elhiheted, hogy meglepett a dolog engem is. Szóval ezt komolyan veheted.