• teddybear
    #62
    Ami a Google eltérítését illeti, valakinek sok szabadideje volt, meg furi észjárása. Egy normális ember ilyesmivel nem erőlködne.

    Az egyházak dotálásáról.

    Tetszik, nem teszik, mindannyian fizetjük az adónk egy százalékát az egyházaknak. A személyi jövedelemadók egy százaléka ugyanis felosztásra kerül a történelmi egyházak között. Ezen felül aki akarja, azt az egy százalékot is átadhatja az általa kívánt egyháznak, ami felett szabadon rendelkezhet. Ezt adhatja másnak is, alapítványnak, gyermekkórháznak, stb.

    Ezen felül létezik a hívek felé az egyházi adó, meg más pénzbehajtási metódus is. Az egyházi adó nálunk önkéntes, de ha nem fizeted, akkor esetleg úgy jársz, mint az egyik barátom. Ő sem fizette, aztán amikor megházasodott, a máriabesnyői pap akkora összeget követelt tőle az esketésért, hogy a srác és neje, bár katolikusok voltak mindketten, inkább a református templomban esküdött meg. Ott is kértek pénzt az esketésért, de utólag, és sokkal kevesebbet.

    Ami az egyházi adót illeti, nálunk az állam nem szól bele a fizetésébe, de például Ausztriában és Németországban, ha nem fizeted, az Adóhatóság hajtja be rajtad. Az erről szóló törvényt még Hitler írta alá, valamikor 1939-ben, vagy előbb. De ez mind a mai napig érvényes, és eszükbe sincs eltörölni.

    Az egyházak vastag dotációt húznak az állami költségvetésből részben közvetlenül, de más címeken is. Például a Műemlékvédelem is támogatja az egyházi tulajdonban található védett épületeket. Aztán az oktatástól is megkapják a fejkvótát, meg az egészségügytől is. Stb. Nem kell félteni őket.

    A papok hazafiasságáról meg annyit, hogy ők is emberek, néha elkövetik ezt a hibát. Ami pedig Tomori érseket, György barátot illeti, ők államférfiak voltak, kötelességük volt harcolni az országért, az ország népéért. Ráadásul ekkor tulajdonképp vallásháború folyt, keresztények a muzulmánok ellen.

    Viszont nehezen lehet értelmezni a papok a lövészárokban című esszét. Aki az első vonalba keveredett, és nem volt szerencséje, az meghalt. Ez ellen nem védett sem a papi stóla, sem pedig a vöröskereszt.
    A fegyvereket meg minden hadbavonult fél megáldatta minden háborúban a papokkal(az oroszok is a pópákkal, mindkét világháborúban), akármennyire is a szeretet vallása a kereszténység.