• kvp
    #25
    ""Érdekes módon Dél-Koreában, Ázsia technológiai és tudományosan vezető országában már nem kötelező az evolúciós elmélet oktatása az iskolákban, mert nem látják kellően megalapozottnak a tanítást. Persze, szerinted ők is sötétek.""

    Eloszor is azsia egyetlen tobbsegeben keresztyen allamarol van szo. Masodsorban ott is csak az intelligens tervezes hivoi ertek el sikereket, harmadsorban pedig del korea az a hely, ahol a legtobb szekta esik egy fore, azaz inkabb estek a tagjaik fejukre.

    Egyebkent meg az evolucio es a teremtes valodi jelentese nem ellentetes, csak a legtobb ember nem kepes felfogni azt, hogy egy determiniszikus rendszer kiindulo allapotabol lehet elore tudni a fejodeset. Azt, hogy a vilag letrejotte elott mi volt ebbol a vilagbol nem tudjuk megallapitani, tehat a volt-e teremtes vagy nem felvetese tudomanyos szempontbol biztosan nem valaszolhato meg. Vallasi szempontbol pedig csak hit kerdese, tehat nem kell megvalaszolni. Ha ezt mindket fel belatja, akkor a tovabbi vita teljesen ertelmetlenne valik.

    A majom rokonsagra pedig csak annyit lehet mondani, hogy elvolucio volt, bar ezt iranyithatta egy intelligens tervezo (teremto is), bar egyelore ugy nez ki, hogy az inditas utan mar nem nagyon nyult bele a modellbe. A cikk pedig arrol szol, hogy egy ideig ugy elhetett az ember ose es a mai majmok ose egymas mellett, mint ket szomszedos kutya, tehat idonkent volt genetikai csere a ket alfaj kozott, mint ahogy ket eltero tipusu kutya is kepes keveredni.